Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 2. 2020,
12.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

italijansko prvenstvo serie A Inter Samir Handanović

Petek, 7. 2. 2020, 12.00

4 leta, 2 meseca

Samir Handanović je pripravljen tvegati

Handanović proti Milanu z zlomljenim mezincem in posebno opornico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Samir Handanović | Bo Samir Handanović lahko branil na nedeljskem derbiju z Milanom? | Foto Getty Images

Bo Samir Handanović lahko branil na nedeljskem derbiju z Milanom?

Foto: Getty Images

Nekdanji vratar slovenske nogometne reprezentance in zdajšnji kapetan Interja je po zlomu mezinca na roki še vedno vprašljiv za prihajajoči milanski derbi med Interjem in Milanom v italijanski serie A, ki bo na sporedu v nedeljo ob 20.45. Dobil bo posebno karbonsko opornico, poročajo italijanski mediji.

Samir Handanović
Sportal Preplah med navijači Interja. Handanović si je zlomil prst, pred vrati pa milanski derbi!

Gazzetta dello Sport in Corriere dello Sport po informacijah svojih virov poročata, da so za Samirja Handanovića, ki si je na tekmi proti Cagliariju 26. januarja zlomil mezinec na levi roki, pripravili posebno karbonsko opornico. Ta sicer ne zagotavlja, da bo 35-letni Ljubljančan lahko nastopil že na svojem 16. milanskem derbiju.

Odločitev o nastopu kapetana črno-modrih na skupno že 225. uradnem obračunu med Interjem in Milanom bo padla v soboto ali celo v nedeljo, ko bo opravil zadnji preizkus pred morebitno vrnitvijo na zelenice. Do takrat se po podatkih italijanskih medijev Handanović ne bo dotikal žoge s poškodovano roko.

Nekdanji slovenski reprezentant in kapetan noče zamuditi nedeljskega spektakla na stadionu San Siro. | Foto: Getty Images Nekdanji slovenski reprezentant in kapetan noče zamuditi nedeljskega spektakla na stadionu San Siro. Foto: Getty Images

V primeru obnovitve poškodbe oziroma poslabšanja stanja mezinca na levi roki bi Handanović tvegal operacijo, ki bi ga od zelenic oddaljila za več tednov, poroča Corriere dello Sport. Če bi prejel močan udarec, bi se lahko poškodba mezinca tako močno zapletla, da bi moral 35-letni Ljubljančan pod nož.

Inter
Sportal Nor milanski derbi. Inter brez Handanovića od 0:2 do 4:2.

Trener Antonio Conte je sicer že proti Udineseju v zadnjem krogu italijanskega državnega prvenstva priložnost v vratih ponudil 34-letnemu Danieleju Padelliju, ki je pred kratkim branil prvič na tekmi serie A po letu 2016, pred mestnim obračunom pa bo do zadnjega upal na nedeljsko vrnitev svojega kapetana. V dodatne težave ga je spravil tudi rezervni vratar Tommaso Berni, ki je prejel rdeči karton na klopi in ne bo mogel kandidirati za mestni obračun.

Ne spreglejte