Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 2. 2020,
13.35

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,88

Natisni članek

Natisni članek

Samir Handanović Inter Milano italijansko prvenstvo

Ponedeljek, 3. 2. 2020, 13.35

4 leta, 8 mesecev

Manjkal prvič po dveh letih in pol

Preplah med navijači Interja. Handanović si je zlomil prst, pred vrati pa milanski derbi!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,88
Samir Handanović | Samir Handanović je prvič po maju 2017 zaradi poškodbe izpustil tekmo Interja. Tudi takrat je manjkal na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu Udineseju. | Foto Getty Images

Samir Handanović je prvič po maju 2017 zaradi poškodbe izpustil tekmo Interja. Tudi takrat je manjkal na tekmi proti svojemu nekdanjemu klubu Udineseju.

Foto: Getty Images

Inter na nedeljski prvenstveni tekmi proti Udineseju ni mogel računati na svojega kapetana in enega najboljših posameznikov moštva, vratarja Samirja Handanovića. Nekdanji dolgoletni slovenski reprezentant si je zlomil mezinec na levi roki, tako da je močno vprašljiv za nastop na prestižnem milanskem derbiju, ki bo na sporedu ta konec tedna. Inter ni podal konkretnejše ocene o tem, kako dolga bi lahko bila odsotnost 35-letnega Ljubljančana z igrišč. 

Ciro Immobile
Sportal Vodilni trije brezhibni, po dvakrat v polno tudi najboljši trije strelci

Samir Handanović je odpotoval v Videm, kjer bi moral igrati na nedeljski tekmi 22. kroga italijanskega prvenstva proti svojemu nekdanjemu klubu Udineseju, a si je na treningu zlomil mezinec na levi roki. To je pokazal rentgenski pregled, za zdaj pa še ni znano, kako dolgo bo počival nekdanji slovenski reprezentant. Milanski klubski velikan je le sporočil, da bo zdravstveno stanje Handanovića spremljal od dneva do dneva in sporočal novosti.

Ko je v nedeljo izpustil dvoboj z Udinesejem, je bil to prvi dvoboj po kar 97 tekmah v nizu, ki ga je izpustil. Zanimivo, nazadnje se je to zgodilo prav proti Udineseju, in sicer maja 2017. Če bo izkušeni Ljubljančan manjkal na nedeljskem milanskem derbiju, ga bo na vratih modro-črnih najverjetneje zamenjal Daniele Padelli, ki je v nedeljo branil prvič v tej sezoni v serie A in na gostovanju v Vidmu zadržal mrežo nedotanjeno (2:0).

Inter čakajo zahtevni obračuni

Samir Handanović je bil v prejšnji sezoni serie A izbran za najboljšega vratarja. | Foto: Getty Images Samir Handanović je bil v prejšnji sezoni serie A izbran za najboljšega vratarja. Foto: Getty Images Handanović, ki je po odhodu Maura Icardija v Pariz postal kapetan Interja, za katerega igra od leta 2012, je že vrsto let tudi eden najboljših posameznikov Milančanov, ki so v tej sezoni po daljšem času spet v igri za naslov prvaka, na katerega čakajo od leta 2010. Po 22. krogu so drugi, s tremi točkami zaostanka za vodilnim Juventusom.

Nogometni otrok Slovana je bil v prejšnji sezoni izbran za najboljšega vratarja prve italijanske lige, odlično pa brani tudi v tej sezoni, je na 29 tekmah prejel 29 golov. Na osmih tekmah je ohranil mrežo nedotaknjeno. V prvenstvu je prejel 18 golov in je vratar z najmanj prejetimi zadetki v italijanskem prvenstvu.

Inter čakajo v prihodnjih tednih zahtevni izzivi. Po mestnem obračunu z Milanom, ki igra vedno boljše, ga čaka prva polfinalna tekma pokala z Napolijem, nato bo za točke gostoval pri vročem Laziu, v 1/16 finala evropske lige se bo pomeril z evropskim krvnikom NK Maribor, bolgarskim prvakom Ludogorcem iz Razgrada, 1. marca pa sledi težko pričakovano derbi z branilcem naslova Juventusom.

Samir Handanović
Sportal Nore številke rekorderja Samirja Handanovića

 

Ne spreglejte