Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2020,
22.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Egzon Kryeziu NK Triglav

Sreda, 12. 2. 2020, 22.23

4 leta, 2 meseca

Egzon Kryeziu iz kranjskega Triglava v Lechio Gdansk

Družba slovenskih nogometašev na Poljskem se še naprej širi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Egzon Kryeziu | Egzon Kryeziu se prvič podaja v tujino, in sicer odhaja na Poljsko. Srečno! | Foto Vid Ponikvar

Egzon Kryeziu se prvič podaja v tujino, in sicer odhaja na Poljsko. Srečno!

Foto: Vid Ponikvar

Na Poljsko, kjer je v zadnjih letih igrala kopica slovenskih nogometašev, precej pa jih je tam tudi zdaj, se seli še eden. Pogodbo s tamkajšnjim prvoligašem Lechio iz Gdanska je podpisal nadarjeni dozdajšnji vezist kranjskega Triglava in mladi slovenski reprezentant Egzon Kryeziu.

Vezist, ki šteje 19 let, je kljub mladosti nabral že precej izkušenj na članski ravni. V Prvi ligi Telekom Slovenije je namreč odigral že 63 tekem in zabil pet golov. Zdaj se Egzon Kryeziu seli k trenutno sedmouvrščenemu poljskem prvoligašu Lechii iz Gdanska, s katero je podpisal 2,5-letno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatni dve leti.

"V klubu smo veseli, da nam je uspelo realizirati nov pomemben prestop. Egzon je eden od draguljev klubske akademije, zato je že zelo zgodaj dobil veliko odgovornosti na članski ravni. S profesionalnim odnosom, neprestanim napredkom in vzorom je pravi kažipot za vse, ki si želijo stopati po podobni poti," so ob novem odhodu zapisali na spletni strani Triglava, pri katerem ne razkrivajo, koliko so zaslužili s prodajo zelo obetavnega produkta svoje nogometne šole, ki je v majici Kranjčanov prilezel tudi do mlade slovenske reprezentance. Zanjo je debitiral junija lani pod vodstvom Primoža Glihe in v njej do zdaj zbral pet nastopov.

Pridružil se je devetim rojakom

Kryeziu, ki je v tej sezoni v 20 nastopih v prvenstvu zabil dva gola, se je tako pridružil številnim slovenskim nogometašem, ki si služijo kruh na Poljskem. Kar osem jih je v prvi ligi, eden pa v drugi.

Reprezentant Uroš Korun igra za Piast Gliwice, kar trije (Damjan Bohar, Rok Sirk in Saša Aleksander Živec) so člani Zaglebie Lubina, Erik Janža igra za Gornik Zabrze, Matej Pučko za Korono Kielce, še en nekdanji član Triglava David Tijanić je član Rakowa Czestochowa, Tadej Vidmajer pa je nedolgo nazaj okrepil moštvo LKS Lodza. Član drugoligaša Chojniczanke Chojnice je Matic Žitko.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video
Ne spreglejte