Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 2. 2020,
9.30

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Žiga Lipušček ND Gorica Druga liga RFS Latvija

Sreda, 12. 2. 2020, 9.30

4 leta, 2 meseca

Žiga Lipušček

Iz Nove Gorice k tujemu klubu, ki je šokiral Olimpijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Žiga Lipušček | Žiga Lipušček bo kariero nadaljeval v Latviji. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Žiga Lipušček bo kariero nadaljeval v Latviji.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski nogometaš Žiga Lipušček je zapustil Gorico in se odpravil v Latvijo, kjer je sklenil dogovor z latvijskim podprvakom Rigas Futbola Skola (RFS). Donedavni branilec Novogoričanov bo tako nadaljeval kariero pri klubu iz Rige, ki se je lani v Evropi pomeril z ljubljansko Olimpijo, presenetil v Stožicah (3:2), nato pa po domačem porazu z 0:2 le priznal premoč zmajem.

FC Koper
Sportal Druga liga že dolgo ni bila tako zanimiva

Gorica, štirikratna slovenska prvakinja, ki je prezimila na drugem mestu, bo v nadaljevanju drugoligaške sezone lovila napredovanje v Prvo ligo Telekom Slovenije brez pomoči Žige Lipuščka. Dolgonogi branilec in nekdanji mladi reprezentant Slovenije je v zadnjih dveh sezonah in pol za Gorico zbral 69 nastopov, dosegel pa osem zadetkov. Kariero je začel v mestu vrtnic, nato pa se leta 2013 preselil v Maribor, kjer se je dokazoval v dresu B-ekipe.

Ante Šimundža
Sportal Mura končno odpravila neverjeten urok, enajstica Domžal #video

Njegovo nogometno pot je leta 2016 zaznamoval krut dogodek, saj je bil udeleženec prometne nesreče, v kateri sta umrla njegova soigralca Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Lipušček je bil lažje ranjen, leta 2017 pa se je vrnil v Novo Gorico, kjer je sprva nabiral izkušnje v prvi, nato pa še drugi ligi. V jesenskem delu je zbral 18 nastopov in trikrat zadel v polno, nato pa se je v zimskem prestopnem roku odločil za prestop v tujino.

Skoraj bi izločili Olimpijo

RFS je lani v Ljubljani premagal Olimpijo s 3:2. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida RFS je lani v Ljubljani premagal Olimpijo s 3:2. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kariero bo nadaljeval pri latvijskem podprvaku RFS, s katerim ga poleti čakajo tudi evropski nastopi. RFS je prvič v kvalifikacijah za ligo Europa nastopil lani in v uvodnem krogu namučil ljubljansko Olimpijo.

Najprej je šokiral zmaje z zmago v Stožicah (4:3), na povratni tekmi pa se z napredovanjem spogledoval vse do zadnjih minut, a se mu je načrt izjalovil, ko so Ljubljančani v sodnikovem podaljšku dosegli zadetek za 2:0 in napredovali. Junak zmajev je bil Luka Menalo. "Žigi se zahvaljujemo za njegov doprinos klubu in mu želimo veliko uspehov v prihodnosti," so zapisali pri novogoriškem klubu.

Lipušček je nekdanji mladi reprezentant Slovenije. | Foto: Morgan Kristan/Sportida Lipušček je nekdanji mladi reprezentant Slovenije. Foto: Morgan Kristan/Sportida

Latvijsko prvenstvo se bo začelo sredi marca, Rigas pa bo v uvodnem krogu sezone gostil Ventspils. Na seznamu legionarjev bo tako v Latviji, deželi, v kateri je še pred kratkim Slaviša Stojanović opravljal vlogo selektorja članske izbrane vrste, po novem zastopana tudi Slovenija.

Nastja Čeh
Sportal Preobrat na Ptuju: Nastja Čeh predsednik, Nigerijci jezno zapustili skupščino
Ne spreglejte