Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2019,
19.12

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

3

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Triglav NK Rudar NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Bravo NK Domžale NK Celje Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij

Nedelja, 24. 11. 2019, 19.12

4 leta, 5 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 18. KROG

Maribor po zmagi na derbiju znova na −2, mojstrovina Derviševića #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,46

3

NK Aluminij, NK Maribor, prva liga | Maribor je slavil v Kidričevem. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Maribor je slavil v Kidričevem.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Na zadnjem dejanju 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Maribor na derbiju v Kidričevem z 2:0 odpravil Aluminij in se vodilni Olimpiji znova približal na dve točki zaostanka. Nedeljski program se je začel v Sežani, kjer sta se Tabor in Mura razšla z delitvijo točk (1:1). Vodilni zmaji so v sobotnem derbiju gostovali v Celju in zmagali s 3:1, s tem pa prednost pred najbližjimi zasledovalci povišali na pet točk. Bravo je v derbiju začelja premagal zadnjeuvrščeni Rudar (2:1) in mu pobegnil na +9, Domžale pa so na krilih izjemnega Arnela Jakupovića, v polno je zadel kar trikrat, nadigrale Triglav.

Zadnje dejanje 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je odvilo v Kidričevem, kjer sta se v nabito polnem Športnem parku Aluminij pomerila štajerska soseda Aluminij in Maribor. Mrežo domačih je že v četrti minuti načel Luka Zahović, ki je zadel po podaji Roka Kronavetra. Šumari so v nadaljevanju močno pritisnili na vrata Maribora, a je bil vselej na mestu razpoloženi Jasmin Handanović.

Amir Dervišević
Sportal Ponižali vratarja Aluminija in razkrili, da sploh ni šlo za naključje #video

V 57. minuti je vodstvo domačih po mojstrskem strelu neposredno iz kota podvojil Amir Dervišević, ki je s tem postavil tudi končni rezultat. Vratar Janžekovič je že na drugi tekmi zapored prejel gol neposredno iz kota, v prejšnjem krogu je na enak način proti Kidričanom za Muro zadel Luka Bobičanec.

Video: mojstrovina Derviševića:

Mariborčani so se tako z zmago vodilni Olimpiji znova približali na dve točki zaostanka, hkrati pa so se odlepili od tretjih Kidričanov, ki so zabeležili četrti poraz v tej sezoni, pred četrto Muro pa imajo dve točki naskoka.

Mura po remiju na −7

V nedeljo se je prvoligaška karavana najprej ustavila na Krasu, kjer sta se v Sežani pomerila Tabor in Mura. Muro je v 54. minuti po samostojni akciji v vodstvo popeljal Luka Šušnjara, ki je z zvitim strelom premagal vratarja Tabora Renerja in se je tako še petič v tej sezoni vpisal med strelce. A veselje gostov ni trajalo dolgo, manj kot 15 minut pozneje je z bele pike izid na 1:1 poravnal Predrag Sikimić. Najboljši strelec Tabora je v tej sezoni dosegel že 12 zadetkov in je najboljši strelec v prvoligaških tekmovanjih v Evropi, kar zadeva napadalce, starejše od 34 let.

Izbranci Almirja Sulejmanovića, ki v tej sezoni veljajo za izrazito domačinsko ekipo, saj so na gostovanjih osvojili le eno točko, na domačem igrišču pa kar 17, so tako zdaj pri 18 točkah, Mura pa za vodilno Olimpijo zaostaja že sedem točk. Prekmurci se bodo do konca jesenskega dela poleg Sežancev pomerili še s Celjem in Bravom. S Celjani pa se bodo pomerili tudi Sežanci, ki jih pred tem čaka še obračun z Aluminijem.

Olimpija slavila v Celju

Sobotni derbi v knežjem mestu je osrečil privržence Olimpije. Zmaji so po silovitem začetku hitro prišli do občutnega vodstva (2:0). Najprej je v tretji minuti zadel v polno Macky Bagnack, le tri minute pozneje pa je prednost podvojil Ante Vukušić. Najboljši strelec 1. SNL je dosegel že 15. zadetek v tej sezoni, v nadaljevanju pa bi lahko izkupiček še izboljšal, saj je podobno kot soigralci zapravil kar nekaj zelo obetavnih priložnosti.

Zadetek Anteja Vukušića:

Ranljivost Olimpije ob koncu prvega dela je z 12. golom v tej sezoni kronal Dario Vizinger, nato pa je kapetan ljubljanskega moštva Nejc Vidmar preprečil izenačenje. V drugem polčasu je zmagovalca odločil Luka Menalo, tik pred zadetkom pa je Vukušić z neposredne bližine zgrešil "nemogoče" in žogo poslal v prečko. Celjani so izgubili prvič v tej sezoni na domačem igrišču.

Boban Jović
Sportal Konec je, Boban Jović ne bo več igral nogometa #video

Sanjska predstava mladega Avstrijca

Domžalčani so nadigrali Kranjčane in jih odpravili s 3:0. Vse zadetke je za gostitelje dosegel mladi Avstrijec Arnel Jakupović in se razveselil prvega hat-tricka, odkar se dokazuje v Sloveniji. Na dvoboju proti Triglavu bi lahko še večkrat zatresel mrežo, če mu sreča ne bi obrnila hrbta, saj je dvakrat zatresel še prečko.

Prvi zadetek Arnela Jakupovića izmed treh:

Domžalčani so navdušili s privlačno igro in na lestvici prehiteli kranjski klub, ki je padel na osmo mesto, prednost pred predzadnjeuvrščenim Bravom pa znaša le še točko. Gorenjci so odigrali jubilejno 300. tekmo v 1. SNL, prvič po 25. avgustu pa je zaigral povratnik Aleš Mertelj. Zadnjih 18 minut so orli odigrali brez izključenega Žana Kumerja, pri gostiteljih pa je debitiral mladi Jamajčan Kaheem Parris.

Zlata vredna zmaga Brava

Uvodno dejanje 18. kroga je osrečilo navijače Brava. Mladi ljubljanski klub je v derbiju začelja premagal zadnjeuvrščene knape (2:1) in jim na lestvici pobegnil na +9. Gostitelje je po strelu z bele točke popeljal v vodstvo Mustafa Nukić, nato je Mićo Kuzmanović le tri minute pozneje izenačil rezultat na 1:1, zmagovalca pa je sredi drugega polčasa odločil Milan Đajić, ki je nekaj minut pred tem stresel še vratnico. okvir vrat so zatresli tudi gostje.

Zadetek Milana Đajića:

V prvem polčasu je bil osmoljenec Dominik Radić. Bravo je prekinil niz osmih tekem brez zmage, knapi pa v tej sezoni niso še nikoli premagali tekmeca. Rezultati so tako skromni, da za Bravom zaostajajo kar devet točk. 

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video
Luka Majcen
Sportal Epilog incidenta v Kranju: huda kazen za kapetana Triglava.
Sportal Nogometaši Olimpije kot migranti #video

 

Lestvica:

Najboljši strelci:

15  Ante Vukušić (Olimpija)
12 − Dario Vizinger (Celje), Predrag Sikimić (Tabor)
9 − Luka Majcen (Triglav), Amadej Maroša (Mura), Rok Kronaveter (Maribor)
8 − Luka Bobičanec (Mura)
7 − Endri Čekiči (Olimpija), Mitja Lotrič (Celje), Luka Menalo (Olimpija), Luka Zahović (Maribor)
6 − Senijad Ibričić (Domžale), Aljoša Matko (Bravo), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Slobodan Vuk (Domžale) 
...  

Poročilo s tekme:

Fotogalerija s tekme:

Aluminij : Maribor, fotograf Miloš Vujinović/Sportida:

Fotogalerija
1 / 14

Domžale : Triglav, fotograf Siniša Kanižaj/Sportida:

Fotogalerija
1 / 48

Bravo : Rudar, fotograf Saša Pahić Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 37

Video vrhunci tekem:

Tabor : Mura 1:1

Celje : Olimpija 1:3

Domžale : Triglav 3:0

Bravo : Rudar 2:1

Ne spreglejte