Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2019,
16.59

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NK Domžale NK Triglav Prva liga Telekom Slovenije Arnel Jakupović

Sobota, 23. 11. 2019, 16.59

4 leta, 4 mesece

Poročilo s tekme Domžale : Triglav

Predstava kariere Jakupovića, ki se je znesel nad Triglavom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Domžale Triglav | Domžalčani so izkoristiti prednost domačega igrišča. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Domžalčani so izkoristiti prednost domačega igrišča.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Nogometaši Domžal so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav s 3:0 (2:0). Domžalčani so po dveh zaporednih porazih tokrat zmagali. Na krilih Arnela Jakupovića so ugnali neposrednega tekmeca na lestvici in se prebili predenj ter vsaj začasno tudi pred Tabor na šesto mesto lestvice.

Domžale : Triglav 3:0 (2:0)

Športni park, gledalcev 400, sodniki: Borošak, Benc in Friš.
Strelec: 1:0 Jakupović (32.), 2:0 Jakupović (36.), 3:0 Jakupović (78.).

Domžale: Mulalić, Sikošek, Šoštarič Karić, Klemenčič, Fink, Ibričić, Pišek, Jakupović (od 88. Parris), Mujan (od 64. Podlogar), Lazarević, Vuk (od 81. Käit).
Triglav: Arko, Šalja, Janković (od 74. Arh Česen), Jašaragič (od 46. Kryeziu), Udovič, Mlakar, Kumer, Tijanić, Petric, Mertelj (od 68. Brkić), Kuhar.

Rumeni kartoni: Jakupović; Mertelj, Kumer, Udovič.
Rdeči karton: Kumer (71.).

Triglavani so na svoji 300. prvoligaški tekmi pogrešali kaznovana Luko Majcna in Milana Milanovića, prvič po 25. avgustu pa je igral Aleš Mertelj. Po zmagi v prejšnjem krogu so spet doživeli poraz, že enajstega v sezoni.

Jakupović prvič, drugič ...

Prvi polčas je bil bolj ali manj v znamenju domačih nogometašev, še posebej Arnela Jakupovića, ki je bil vpleten v praktično vse nevarne akcije, obenem pa dosegel tudi dva gola. Avstrijec je nase opozoril najprej v 20. minuti, ko je s strelom z glavo iz bližine zadel prečko.

Prvi zadetek Arnela Jakupovića:

Prvi zadetek pa je dosegel v 32. minuti, ko je sprožil nizek strel z 20 metrov in matiral Jalna Arka. Štiri minute pozneje je povišal na 2:0, potem ko je z glavo z več kot desetih metrov unovčil podajo Senijada Ibričića iz kota z desne strani.

Jakupović je bil nevaren tudi v 41. minuti, ko je streljal z roba kazenskega prostora, Arko pa je bil takrat na mestu. Domžalčani so sicer sprožili še nekaj strelov, med njimi Janez Pišek v 25. in Slobodan Vuk v 45. minuti, a sta bila preslaba za spremembo izida.

... in še tretjič!

Kranjčani so na lestvici padli na osmo mesto. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Kranjčani so na lestvici padli na osmo mesto. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida V drugem polčasu je najprej nase opozoril David Tijanić s strelom od daleč, a je bil Ajdin Mulalić na mestu. V 56. minuti pa so bili spet nevarni domači, ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Sven Šoštarič Karič, vendar je Arko dobro posredoval. Ta je bil uspešen tudi po poskusu Vuka v 63. minuti.

V 67. minuti se je na drugi strani izkazal tudi Mulalić po strelu Gabra Petrica z roba kazenskega prostora, v 71. minuti pa so ostali Kranjčani brez Žana Kumra, ki je dobil drugi rumeni karton po prekršku nad Vukom. Takoj zatem je prosti strel s 17 metrov izvedel Jakupović in žogo poslal v prečko.

Razpoloženi Jakupović pa je svoj tretji gol na tekmi (v sezoni skupno četrtega) dosegel v 78. minuti, ko je zadel po podaji z leve strani. V 83. minuti sta lepi priložnosti za domače zapravila Ibričić in Dejan Lazarević, prvi pa je bil malce premalo natančen tudi v 90. minuti.

Domžalčani bodo v 19. krogu prihodnjo nedeljo gostili Velenjčane, Kranjčani pa bodo dan prej gostovali v Mariboru.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec dvoboja v Domžalah. Gostitelji so na krilih vročega napadalca Arnela Jakupovića strli odpor Triglava in ga po prepričljivi zmagi s 3:0 prehiteli na lestvici.

90. minuta: kapetan Senijad Ibričić je meril mimo vrat, Matej Podlogar pa je bil preveč oddaljen, da bi žogo lahko potisnil v mrežo.

88. minuta: veliki junak srečanja Arnel Jakupović je ob aplavzu občinstva zapustil igro, prvič pa je v igro vstopil jamajški debitant Kaheem Parris.

83. minuta: Domžalčani še naprej napadajo. Najprej je poskušal kapetan Senijad Ibričić, vratar Triglava je odbil žogo do Dejana Lazarevića, nekdanji reprezentant Slovenije pa je zgrešil vrata.

Gooool! 3:0! Dolgotrajno obleganje vrat kranjskega prvoligaša je s tretjim današnjim zadetkom v 78. minuti sklenil Arnel Jakupović. Dosegel je hat-trick in dokazal, da je v imenitni formi. Domžalčanom se nasmiha visoka zmaga, s katero bodo na lestvici prehiteli Kranjčane. 

72. minuta: prosti strel z roba kazenskega prostora je izvedel Arnel Jakupović. Ni manjkalo veliko, pa bi dosegel že tretji zadetek, a mu je namero preprečil okvir vrat. Še drugič na tej tekmi je zadel prečko, tako da ostaja pri 2:0.

Nova prečka Arnela Jakupovića:

Rdeči karton. Nov udarec za Triglav. Žan Kumer je prejel drugi rumeni karton, tako da bodo gostje zadnjih 18 minut odigrali z igralcem manj.

57. minuta: priložnost za Triglav! Gaber Petric je prisilil vratarja Domžal Ajdina Mulalića k vrhunskemu posredovanju. Ostaja 2:0.

Priložnost Gabra Petrica:

52. minuta: Domžale bi lahko še povišale vodstvo, a je Slobodan Vuk streljal neposredno v vratarja Triglava.

Priložnost Slobodana Vuka:

52. minuta: priložnost za goste. David Tijanić je ogrel dlani vratarja Domžal Ajdina Mulalića.

Začetek drugega polčasa. Pri gostih je namesto Anisa Jasaragića vstopil v igro Egzon Kryeziu.

Konec prvega polčasa. Domžale so nadigrale Triglav in dobile prvi del srečanja z 2:0. V strelih, ki so romali v okvir vrat, so bile boljše od gostov z Gorenjske kar s 6:0.

41. minuta: nova priložnost Domžal, znova je bil na delu 21-letni Avstrijec Arnel Jakupović, nevarno streljal po tleh z roba kazenskega prostora, a se je izkazal vratar Triglava. Ostaja 2:0.

Gooool! 2:0! 36. minuta. Kapetan Domžal Senijad Ibričić je izvajal kot in izjemno zaposlil Arnela Jakupovića, ki je s strelom z glavo dosegel atraktiven zadetek in podvojil prednost rumenih. To je njegov tretji zadetek v 1. SNL. Z malce več sreče bi lahko še pred koncem prvega polčasa dočakal prvi hat-trick v dresu Domžal, saj je v 19. minuti zatresel prečko.

Drugi gol Arnela Jakupovića:

Gooool! 1:0! 32. minuta. Arnel Jakupović se je mojstrsko otresel branilcev Triglava in nato z natančnim strelom z razdalje dosegel zadetek za 1:0. To je njegov drugi zadetek v tej sezoni v prvenstvu, skupno pa četrti, saj je v dvakrat v pokalu zatresel še mrežo Mure. Jakupović se je tako oddolžil Domžalčanom za zapravljeno priložnost izpred 13 minut, ko je zadel prečko.

Prvi gol Arnela Jakupovića:

26. minuta: Aleš Mertelj, povratnik v vrste Triglava po treh mesecih, je zaradi prekrška nad Janezom Piškom prejel rumeni karton. Pišek je le nekaj minut pred tem po strelu z glavo ogrel dlani vratarja Jalna Arka. 

19. minuta: Domžalčani bi skoraj povedli. Mladi avstrijski napadalec Arnel Jakupović bi lahko z neposredne bližine z glavo zatresel mrečo kranjskega Triglava, a je nastreljal prečko, tako da je splavala po vodi velika priložnost. Ostaja 0:0.

Prečka Arnela Jakupovića:

12. minuta: vratar Triglava Jalen Arko je s pogumnim posredovanjem preprečil najhujše in ustavil akcijo Gregorja Sikoška.

Začetek dvoboja v Domžalah.

Pestra nogometna sobota se bo v 1. SNL ob 14.45 nadaljevala v Domžalah. S katero enajsterico se bodo predstavili rumeni proti Triglavu?

Začetno postavo so razkrili tudi Kranjčani, za katere bo prvič po 25. avgustu zaigral Aleš Mertelj.

Sobotni spored se bo nadaljeval s tekmo v Domžalah. Rumena družina pričakovano ni zadovoljna z uvrstitvijo na lestvici. Osmo mesto je skromno, zaostanek za mesti, ki vodijo v Evropo, pa ogromen. Zato morajo izbranci Andreja Razdrha, če se hočejo vsaj malce približati zgornji polovici razpredelnice, začeti redno zmagovati. Tokrat bo na stadionu ob Kamniški Bistrici gostoval kranjski Triglav, ki Domžalčanom na lestvici beži za točko. Zaradi kartonov pri gostiteljih ne bo Josipa Ćorluke, enega izmed treh strelcev na prijateljski tekmi med reprezentančnim premorom, na kateri so dvakratni slovenski prvaki premagali celjski Šampion s 3:0.

Gorenjci bodo zelo oslabljeni, saj bosta na jubilejni 300. prvoligaški tekmi manjkala Luka Majcen in Milan Milanović. Kapetan Majcen, ki se je po zadnji tekmi zapletel v prepir z nogometašem Brava Alenom Krcićem, je najboljši strelec Triglava in gonilna sila napada. Trener Vlado Šmit ga bo zelo pogrešal, disciplinski sodnik NZS pa se je odločil, da ne bo smel zaigrati kar na šestih tekmah. ''Zavedati se moramo, da smo na lestvici višje od Domžal, in kreniti v tekmo samozavestno,'' pojasnjuje branilec Ožbej Kuhar, ki se v Kranj ne želi vrniti brez točk(e). Poudarja, da bodo točke zaradi izenačenosti tekmecev štele dvojno.

Ne spreglejte