Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 11. 2019,
14.53

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar NK Bravo

Sobota, 23. 11. 2019, 14.53

4 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Rudar

Bravo si je oddahnil, Rudar še poglobil krizo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Milan Đajić | Milan Đajić je odločil zmagovalca sredi drugega polčasa. | Foto Saša Pahič Szabo/Sportida

Milan Đajić je odločil zmagovalca sredi drugega polčasa.

Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 18. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:1 (1:1) in na lestvici pobegnili knapom na devet točk razlike.

NK Aluminij, NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor po zmagi na derbiju znova na −2, mojstrovina Derviševića #video
Bravo : Rudar 2:1 (1:1)

Stadion Žak, sodniki: Podgoršek, Brezar in Habibović.
Strelci: 1:0 Nukić (7./11 m), 1:1 Kuzmanović (10.), 2:1 Đajić (68.).

Bravo: Vekić, Vrljičak, M. Matko, Zec, Ihbeisheh, Trontelj, Žinko, Primc, Abdurahimi, Nukić, Đajić (od 80. Španja).
Rudar: Stopajnik, Krefl, Hrubik (od 29. Ejup), Džinić, Filipović, Anđelković, Pušaver, Črnčič, Kuzmanović (od 77. Kadrić), Radić, Petrović.
Rumeni kartoni: Trontelj, Đajić, Vekić; Petrović, Džinić.
Rdeči karton: /.

Nogometaši iz Ljubljane so prekinili niz štirih porazov in v dvoboju predzadnje in zadnjeuvrščene ekipe prišli do pomembnih točk. Bravo je skupaj vpisal četrto zmago sezone in ostal na devetem mestu, Rudar pa je še brez zmage v prvenstvu in je trdno na zadnjem mestu z devetimi točkami zaostanka za današnjim tekmecem.

Fotogalerija s tekme, fotograf Saša Pahić Szabo/Sportida:

Fotogalerija
1 / 37

Začetek, poln zadetkov

Đajić je dosegel zmagoviti gol, po prekršku nad njim pa je sodnik pokazal na belo točko. | Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Đajić je dosegel zmagoviti gol, po prekršku nad njim pa je sodnik pokazal na belo točko. Foto: Saša Pahič Szabo/Sportida Prvi polčas se je končal z neodločenim izidom 1:1. Povedli so domači v sedmi minuti, ko je najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil vratar gostov Tomaž Stopajnik s prekrškom nad Milanom Đajićem, izkoristil Mustafa Nukić.

Vsega tri minute pozneje so Velenjčani, pri katerih je med drugimi manjkal kaznovani Marko Ćosić, izenačili, po podaji z desne je najprej Borna Petrović z glavo žogo podaljšal proti drugi vratnici, tam pa jo je v mrežo poslal Mićo Kuzmanović. Knapi, ki so v 29. minuti morali menjati poškodovanega Davida Hrubika, so bili nato dobršen del polčasa boljši in konkretnejši tekmec, med drugim je moral domači vratar posredovati po poskusu Roberta Pušaverja iz bližine v 13. minuti, v 26. minuti pa je Dominik Radić s strelom z glavo zadel prečko.

Zadetek Mustafe Nukića:

V sami končnici polčasa pa so se spet prebudili tudi domači nogometaši, ki so nastopili precej zdesetkani po kaznih Ovbokhe Abgoyija, Davida Brekala, Alena Krcića, Aljoše Matka in Ibrahima Arafata Mensaha. Dvakrat je od daleč poskusil Besart Abdurahimi, v 42. minuti je z nekaj težavami žogo ukrotil Stopajnik, v 45. pa je domači nogometaš za malo zgrešil cilj. Vmes je še Nukić z glavo meril malce previsoko.

Đajić odločil zmagovalca

V drugem polčasu so prvi resno zagrozili domači, ko je Đajić sprožil iz prve z desetih metrov in zadel vratnico. Malce pozneje je na drugi strani po kotu s "škarjicami" poskusil Elvedin Džinić, a žogo poslal čez vrata. V 67. minuti pa je Vekić ustavil ne preveč močan poskus Radića iz bližine.

Minuto pozneje pa je Nukić podal v globino do Đajića, ta pa je ob neodločnem Ejupu prišel do strela z desne strani iz bližine in zadel mrežo ob drugi vratnici za 2:1. V 77. minuti je bil le malce premalo natančen Abdurahimi, gosti pa so v končnici neuspešno lovili izenačujoči gol.

Bravo bo v 19. krogu prihodnjo nedeljo gostil Olimpijo, Rudar pa bo gostoval v Domžalah.

Bravo : Rudar 2:1 (1:1)

Konec srečanja. Bravo je premagal goste iz prestolnice lignita (2:1)  in prekinil niz osmih srečanj brez zmage, Rudar pa še vedno ostaja brez zmage. Zaostanek za Ljubljančani se je povečal na devet točk, tako da so knapi v vse bolj neugodnem položaju, kar se tiče možnosti obstanka.

90. minuta: gostje skušajo na vsak način izenačiti. Zapretil je Borna Petrović, a ni bil dovolj natančen, tako da je žoga zgrešila cilj.

77. minuta: nova priložnost za Bravo. Besart Abdurahimi, ki je danes razpložen pri preigravanju tekmecev, je streljal mimo leve vratnice.

Gooool! 2:1! Bravo še drugič na današnji tekmi vodi. V polno je zadel Milan Đajić. Podajo je prispeval Mustafa Nukić, nato pa je slovenski napadalec z mojstrskim diagonalnim strelom premagal Tomaža Stopajnika. Đajić je dosegel drugi zadetek v tej sezoni, Ljubljančani se nahajajo pred dragoceno zmago, s katero bi prekinili obdobje rezultatske krize, saj so v zadnjih osmih krogih osvojili le dve točki.

Zadetek Milana Đajića:

  

67. minuta: Dominik Radić je ponovno ogrel dlani Igorja Vekića.

57. minuta: velika priložnost za Bravo. Milan Đajić je že premagal vratarja gostov, a mu je sreča obrnil hrbet, saj je žoga zatresla vratnico. V strelih, ki so zadeli okvir vrat, je zdaj podobno kot v zadetkih rezultat 1:1.

Vratnica Milana Đajića:

52. minuta: Knapi pritiskajo na vrata gostiteljev. Če bi danes premagali Bravo, bi prekinili neverjeten niz 17 tekem brez zmage.

Konec prvega polčasa. Derbi začelja se je po prvi polovici razpletel brez zmagovalca.

45. minuta: globoko v sodnikovem podaljšku se je Robertu Pušaverju ponudila priložnost za strel, a je Darko Zec blokiral strel, v naslednjem napadu pa se je Besart Abdurahimi odločil za strel z razdalje, žoga pa je švignila mimo leve vratnice v golavt.

43. minuta: po dolgem času so zapretili gostitelji. Mustafa Nukić je nevarno streljal proti vratom Rudarja, a je žoga po strelu z glavo zgrešila cilj in šla visoko nad prečko.

26. minuta: Velenjčani so bili zelo blizu preobrata. Knape bi skoraj v vodstvo popeljal Dominik Radić, a je žoga po njegovem udarcu z glavo zadela prečko, tako da ostaja 1:1. Podajo z leve strani je prispeval Aljaž Krefl. 

Prečka Dominika Radića:

13. minuta: Nova priložnost za knape, ljubljanska vrata je ogrozil Robert Pušaver, a je bil Igor Vekić na mestu. 

Gooool! 1:1! Hitro izenačenje gostov iz Velenja, za katere je zadel v polno Mićo Kuzmanović. Akcijo je z dolgim predložkom po izvajanju avta začel Robert Pušaver, nato pa je Dominik Radić z glavo podaljšal žogo do legionarja iz BiH, ki je iz neposredne bližine zatresel mrežo Brava. To je njegov četrti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Mića Kuzmanovića:

Gooool! 1:0! Gledalci so prvi zadetek dočakali že v 7. minuti. Najstrožjo kazen je v zadetek pretopil Mustafa Nukić. Dosegel je tretji zadetek v tej sezoni. Sodnik Marko Podgoršek je pokazal na belo točko po prekršku vratarja Rudarja Tomaža Stopajnika nad Milanom Đukićem.

Zadetek Mustafe Nukića:

Začetek dvoboja v Ljubljani.

S kakšno enajsterico bo dvoboj začel Bravo?

Kdo bo zaigral od prve minute v dresu Rudarja?

Prvoligaško dogajanje se bo začelo danes že zelo zgodaj. Ob 12.45 se bosta v derbiju začelja pomerila Bravo in Rudar. Velenjčani lovijo sploh prvo zmago v tej sezoni, z zmago v Ljubljani pa bi se mlademu klubu, ki nastopa prvič v najmočnejšem klubskem razredu, približali na zgolj tri točke zaostanka. Šiškarji so v rezultatski krizi. Na zadnjih osmih tekmah so osvojili le dve točki, mrežo tekmeca pa nazadnje zatresli pred dobrim mesecem. Med tednom so v prijateljskem srečanju premagali Ilirijo (3:1), trener Dejan Grabić, ki napoveduje trdo in moško tekmo, hkrati pa poudarja, kako bodo odločilne izkušnje, pa je že uigraval oslabljeno zasedbo, ki je zaradi kazni kartonov ostala brez petih igralcev (Ovbokha Abgoyi, David Brekalo, Alen Krcić, Aljoša Matko in Ibrahim Arafat Mensah). To bo velik udarec v tekmi, kjer bo Bravo branil precej veliko prednost pred najslabšim klubom prvenstva.

Knapi, tudi oni ne bodo nastopili v najmočnejši zasedbi, saj bo zaradi kazni manjkal Marko Ćosić, so med tednom s 6:2 napolnili mrežo tretjeligašu iz Šmartnega. Na stadion v Spodnji Šiški imajo prijetne spomine, saj so jeseni v pokalnem tekmovanju izločili Bravo. Po podaljških so zmagali s 4:1. Hrvaški strateg Andrej Panadić ima tako priložnost, da postane prvi trener, ki je na klopi Rudarja v tej sezoni zmagal v prvi ligi.

Ne spreglejte