Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 11. 2019,
9.16

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Jan Andrejašič Safet Hadžić

Petek, 22. 11. 2019, 9.16

4 leta, 5 mesecev

Trener Safet Hadžić in Jan Andejašič pred tekmo s Celjem

Nogometaši Olimpije kot migranti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

1

Po reprezentančnem premoru se v pogon vrača tudi slovenski klubski nogomet, v katerem bomo do konca leta videli še tri prvenstvene tekme. Vodilna Olimpija želi zmagati na vseh treh. Za začetek jo v soboto čaka gostovanje v Celju.

"Celje je zelo neugodna ekipa. Borbena, srčna, disciplinirana," pred derbijem kroga, ki ga boste lahko v soboto ob 16.55 spremljali v neposrednem prenosu na Planetu, pravi Safet Hadžić. Olimpija je na prvi tekmi proti Celju v tej sezoni remizirala z 2:2, tokrat pa želi osvojiti poln izkupiček, da ohrani prednost pred najbližjim zasledovalcem na lestvici Mariborom, ki ima dve točki manj.

Da bi bilo tako, so se nogometaši Olimpije seveda pridno pripravljali v obdobju reprezentančnega premora, a imeli ob deževnem vremenu kar nekaj težav z organizacijo treningov. V četrtek, ko smo jih obiskali na treningu, so morali vaditi na igrišču na Ježici namesto na Kodeljevem, ki je postalo njihovo zadnje zatočišče. "Oboje. Migranti," je z odgovorom na vprašanje, kaj so pri Olimpiji, brezdomci ali migranti, nasmejal Hadžić, ki je v teh dneh obiskal tudi mladinski pogon Ljubljančanov, ki jim gre zelo dobro.

Safet Hadžić se s pestrim dogajanjem v klubu ne obremenjuje preveč in misli predvsem na igrišče. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Safet Hadžić se s pestrim dogajanjem v klubu ne obremenjuje preveč in misli predvsem na igrišče. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

"Rekel sem jim, naj se še naprej dela, kot se dela. Po koncu sezone se bomo v klubu usedli skupaj in postavili pravo strategijo za naprej tudi, kar zadeva mladinski pogon," je o selekciji, katere vodja Fabijan Komljenović je medtem dobil odpoved, povedal Hadžić in nekaj besed namenil tudi ne najboljšemu finančnemu stanju v klubu. Ni skrivnost, da predsednik Milan Mandarić vse težje pridobiva denar, ki je potreben za delovanje kluba.

"Milan je dolžan 300 milijonov evrov, pa deluje. Verjamem, da je predsednik sposoben delovati. Poslovneži vedno poslujejo tako, da je nekje plus, drugje pa minus. Na koncu pa je vse OK," je mirno povedal Hadžić, do besede pa je prišel tudi eden izmed njegovih nogometašev, Jan Andrejašič.

Kaj vse sta povedala oba, si oglejte v videoprispevku.

NK Olimpija NK Rigas
Sportal Uefa vzela pod drobnogled Olimpijo, ki pomirja navijače
Sportal Najboljši strelec 1. SNL odšel na rentgen, sledil je kaos #video
Luka Menalo
Sportal Zvezdnik Olimpije se brani: Ne vem, kdo si izmišljuje take neumnosti
Zlatko Zahović
Sportal Zahović odprl dušo: Nočem, da se moje ime povezuje z NZS #video
Ne spreglejte