Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2019,
19.10

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Amir Dervišević Luka Zahović NK Maribor NK Maribor NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 24. 11. 2019, 19.10

4 leta, 7 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Maribor

Maribor po zmagi na derbiju osamljen na drugem mestu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
NK Aluminij, NK Maribor, prva liga | Maribor je slavil v Kidričevem. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Maribor je slavil v Kidričevem.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši Maribora so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kidričevem premagali Aluminij z 2:0 (1:0).

NK Aluminij, NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor po zmagi na derbiju znova na −2, mojstrovina Derviševića #video

Aluminij : Maribor, foto: Miloš Vujinović/Sportida:

Fotogalerija
1
 / 14

Slovenskim prvakom je uspelo, da kot prvi v letošnji sezoni iz Kidričevega odnesejo vse tri točke. V lepi, dinamični nogometni predstavi drugo in tretjeuvrščene ekipe prvenstva, ki sta imeli isto število točk, tekmecev tudi tokrat niso nadigrali, so pa dosegli dva gola, imeli razpoloženega vratarja Jasmina Handanovića in izkoristili slab dan domačega čuvaja mreže Luke Janžekoviča. Če bi slednjemu navijači še oprostili prvi gol, ki ga je že v četrti minuti dosegel Luka Zahović, pa mu ne morejo drugega, ki ga je prejel neposredno s kota, premagal ga je Amir Dervišević. Maribor je s četrto zaporedno zmago ohranil zaostanek dveh točk do vodilne Olimpije.

Če so imeli Kidričani slučajno načrt, da z obrambno igro in hitrimi prehodi na tekmečevo polovico ogrozijo Mariborčane, se jim je ta hitro podrl. Prvaki so namreč že v četrti minuti povedli, ko je Rok Kronaveter v kazenskemu prostoru lepo našel Zahovića, ta je žogo lepo ustavil, nato s konico prstov streljal, vratar Luka Janžekovič ni najbolje posredoval, tako da se je žoga znašla v mreži.

Gostitelji so nato morali igrati napadalno, prejšnje tekme so pokazale, da znajo tudi to. Hitro se je videlo, da bodo tudi Mariborčanom povzročali težave, v 11. minuti je Matic Vrbanec zagrozil s strelom od daleč, Handanović je žogo odbil, Tilen Pečnik pa je odbito žogo poslal čez gol. Handanović je moral posredovati tudi v 22. minuti, ko ga je s peto iz neposredne bližine poskušal premagati Ante Živković, a je bil veteran v mariborskih vratih na mestu. V 35. minuti bi bil vratar bržčas brez moči, a je po prostem strelu z leve strani in poskusu Ilije Martinovića, žoga zletela mimo njegove leve vratnice.

Luka Zahović in Amir Dervišević sta zadela za zmago Maribora. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Luka Zahović in Amir Dervišević sta zadela za zmago Maribora. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Handanović reševal Maribor

Mariborčani so bili bolj ali manj stisnjeni na svojo polovico, kljub temu pa so si priigrali še eno priložnost, podobno tisti, po kateri je padel zadetek, toda Jasmin Mešanović je streljal čez gol. Ob koncu prvega dela so se tudi otresli pritiska, niso pa znali kaznovati nekaj napak obrambe gostiteljev, za kar bi lahko sledila tudi kazen, a je v zadnji minuti svojo ekipo po strelu Pečnika spet rešil Handanović.

Gosti so drugi polčas začeli nekoliko drugače, kot so igrali v večjem delu prvega. Tekmeca so želeli umiriti s posestjo žoge in to jim je tudi uspelo. Bili so nevarnejši, Kronaveter je zamudil prvo priložnost. A kar ni uspelo njemu, je v 57. minuti uspelo Derviševiću, ki je zatresel domačo mrežo neposredno iz kota, Janžekovič bi spet moral posredovati bolje.

Aluminij je nato zaigral na vse ali nič, tako da se je igra povsem razživela. Gostom je pretil predvsem Mihael Klepač, ki je imel tri priložnosti za znižanje izida, posebno lepo v 74. minuti, ko se je znašel sam pred vrati, a streljal mimo gola, premalo natančen je bil tudi Nikola Leko.

Priložnosti za povišanje izida so imeli tudi vijoličasti, Janžekovič se je nekoliko odkupil za napake po dveh strelih Rudija Požega Vancaša, v sodnikovem podaljšku se je znašel sam pred njim, Mešanovića in Mitje Vilerja.

Maribor bo v 19. krogu gostil Triglav, Aluminij pa bo gostoval v Sežani.

Aluminij : Maribor 0:2 (0:1)

Stadion v športnem parku, sodniki: Obrenović, Kovačič, Kasapović.

Strelca: 0:1 Zahović (4.), 0:2 Dervišević (57.).* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Pantalon, Martinović, Ploj (od 70. Amuzie), Petrovič, Leko (od 81. Kontek), Vrbanec, Pečnik, Klepač (od 58. Čermak), Živković.

Maribor: Handanović, Milec, Mitrović, Peričić, Viler, Dervišević, Cretu (od 77. Vrhovec), Požeg Vancaš, Kronaveter, Mešanović (od 80. Kotnik), Zahović (od 90. Tavares).

Rumena kartona: Martinović; Cretu.
Rdeči karton: /

Potek tekme v živo: 

Konec tekme v Kidričevem. Mariborčani so zmagali z 2:0.

93. minuta: priložnost za Maribor, a se je z odlično obrambo izkazal vratar Aluminija Luka Janžekovič.

Video: obramba Janžekoviča:

60. minuta: uf, kakšna priložnost za Aluminij! Z neposrednim strelom s približno 20 metrov je poskusil Mihael Klepač, njegov poskus pa je zadel prečko!

Video: poskus Klepača:

GOOOL! Maribor je v 57. minuti povedel z 2:0! Kakšen zadetek Amirja Derviševića, ki je zadel neposredno iz kota!

Video: mojstrovina Derviševića:

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa v Kidričevem. Maribor po zaslugi gola iz 4. minute vodi z 0:1.

45. minuta: znova so se v priložnosti znašli nogometaši Aluminija. S strelom je poskusil Tilen Pečnik, a je bil še enkrat več na mestu danes izjemno razpoloženi Jasmin Handanović

Video: obramba Handanovića:

22. minuta: nova priložnost za Aluminij. Pred gol je podal Tilen Pečnik, Ante Živković je atraktivno poskusil s peto, a je bil znova na mestu Jasmin Handanović.

Video: priložnost Aluminija:

10. minuta: zdaj so se v priložnosti znašli nogometaši Aluminija. Do strela je prišel Matic Vrbanec, z obrambo pa se je izkazal Jasmin Handanović. Nato je poskusil še Tilen Pečnik, a je njegov poskus zletel preko vrat.

Video: obramba Handanovića:

GOOOL! Prva priložnost na tekmi in vodstvo Maribora! V 4. minuti je Rok Kronaveter v kazenskem prostoru našel Luko Zahovića, ta pa je s strelom iz obrata presenetil vratarja Aluminija Luko Janžekoviča.

Video: gol Zahovića:

Začetek tekme v Kidričevem. S sredine so krenili nogometaši Maribora.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Po reprezentančni akciji v taboru Maribora tokrat brez Dina Hotića, ki bo svojo priložnost čakal na klopi za rezerve. V začetni enajsterici tudi z Jasminom Mešanovićem, ki je nazadnje tekmo v prvi enajsterici začel ravno proti Aluminiju 14. septembra.

 

Zadnje dejanje 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo v Kidričevem, kjer se bosta v nedeljo ob 17. uri pomerila štajerska soseda Aluminij in Maribor.

Vstopnice za dvoboj se prodajajo izjemno dobro, trener gostiteljev Slobodan Grubor pa želi s svojimi izbranci, ki disciplinirano upoštevajo njegova navodila, še enkrat več dokazati, kako si Aluminij zaradi stalne vrhunske forme v tej sezoni ne zasluži naziva muha enodnevnica, ampak kaj več. Kidričani so za razliko od Mariborčanov v igri za obe lovoriki. Imajo najboljšo obrambo v prvi ligi, v zadnjem obdobju pa po zaslugi razigranih hrvaških legionarjev dosegajo zelo veliko zadetkov. Bodo uspešni tudi proti vijolicam, ki želijo jesenski finiš oddelati brez spodrsljajev?

 

''Tekma bo drugačna kot zadnja proti Domžalam (4:1 v Ljudskem vrtu, op. p.), tega se dobro zavedamo in o tem smo se med premorom tudi pogovarjali. Tudi igrišče je v slabšem stanju in morali se bomo prilagoditi,'' pred sosedskim derbijem napoveduje Darko Milanič. Trener branilcev naslova je pojasnil, kako je izkušeni vratar Jasmin Handanović odpravil zdravstvene težave, tako da bi lahko spet stopil med vratnici. Ko brani Ljubljančan, Maribor v tej sezoni ne izgublja. Pridružil se je tudi Alexandru Cretu, medtem ko Denis Klinar v jesenskem delu ne bo več zaigral. ''Sem optimist,'' sporoča Milanič, največjo nevarnost pa bi lahko jekleni obrambi Aluminija povzročal vroči Rok Kronaveter.

 

Ne spreglejte