Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2019,
15.28

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Natisni članek

Amadej Maroša Predrag Sikimić NK Tabor Sežana NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 24. 11. 2019, 15.28

4 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Mura

Tabor Muri odščipnil točko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

1

Mura Aluminij | Mura je v Sežani osvojila točko. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mura je v Sežani osvojila točko.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Cherrybox 24 Tabor Sežane in Mure so se v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

NK Aluminij, NK Maribor, prva liga
Sportal Maribor po zmagi na derbiju znova na −2, mojstrovina Derviševića #video

Nogometaši Mure niso upravičili vloge favorita in se iz Sežane vračajo s točko, kar je za igralce Anteja Šimundže nov spodrsljaj v lovu na najvišja mesta. Več veselja je bilo po tekmi v domačem Taboru, saj so varovanci Almirja Sulejmanovića prišli do nove točke v boju za obstanek.

Prvi polčas se je končal precej enakovredno in brez "smrtne" priložnosti. Prvo resnejšo je imel v 29. minuti Amedej Maroša, ki je v težkem položaju prišel do strela z glavo, a je meril čez gol. V 32. minuti je na drugi strani akcijo Tabora peljal Mario Babić, ki je na robu kazenskega prostora podal levo do Rodrigueja Bongonguija, ta pa je meril čez gol.

Bržčas najbolj vroč trenutek prvega polčasa se je zgodil dve minuti kasneje, ko je Matic Maruško kot zadnji Murin igralec podrl Bongungija in prejel "le" rumen karton. Prosti strel na robu kazenskega prosta je Predrag Sikimić poslal mimo gola.

Predrag Sikimić je dosegel že svoj 12. zadetek v tej sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Predrag Sikimić je dosegel že svoj 12. zadetek v tej sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tri minute kasneje je Murino najlepšo priložnost zapravil Maroša. Blizu sredine igrišča je zdrsnilo Stjepanu Babiću, Maroša mu je ukradel žogo in stekel proti golu, preigral enega od branilcev, in z desne strani meril proti levi vratnici, vendar je za las zgrešil cilj.

Šušnjara Muro popeljal v vodstvo

V 54. minuti je Luka Šušnjara na desni strani ukradel žogo Antoniu Azinoviću in tekel proti bližnji vratnici, iz zelo težkega položaja pa je postavljenega Ariana Renerja premagal s strelom tik ob vratnici za svoj peti prvenstveni gol.

V 66. minuti je v kazenskem prostoru Bongonguija nespametno zrušil Klemen Pucko, sodnik Dejan Balažič je brez oklevanja pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil prvi strelec Tabora v tej sezoni Sikimić in za svoj 12. gol v tej sezoni premagal Matka Obradovića, ki se je sicer dotaknil žoge.

Ekipi sta v preostanku tekme poskušali doseči zmagoviti zadetek, a nobeni ni uspelo resneje ogroziti gola Renerja oziroma Obradovića.

Moštvi bosta tekmi 19. kroga igrali v soboto, 30. novembra. Tabor Sežana bo gostila Aluminij, Mura pa bo gostovala v Celju.

Tabor Sežana : Mura 1:1 (0:0)

Stadion Rajko Štolfa Sežana, sodniki: Balažič, Mežnar, Mijatović.

Strelca: 0:1 Šušnjara (54.), 1:1 Sikimić (68./11-m).

Tabor Sežana: Rener, Azinović, Salkić, Zebić, Ristić, Krivičić, S. Babić (od 67. Mihaljević), M. Babić (od 65. Milošev), Sever, Sikimić, Bongongui.

Mura: Obradović, Kous, Laci, Kouter, Maruško, Šušnjara (od 88. Čerimagić), Šporn, Brkić, Maroša (od 83. Žižek), Pucko, Bubnjar (od 73. Horvat).

Rumeni kartoni: Ristić, Zebić; Maruško, Brkić.

Rdeč karton: /.

Potek tekme v Sežani:

Konec tekme in delitev točk v Sežani.

GOOOL! Tabor je v 68. minuti izenačil na 1:1! V kazenskem prostoru Mure je Rodrigueja Bongonguija podrl Klemen Pucko, sodnik Balažič pa je takoj pokazal na najstrožjo kazen. Z bele pike je vratarja Matka Obradovića premagal Predrag Sikimić, ki je v tej sezoni dosegel že 12 zadetkov. 

Video: gol Tabora:

GOOOL! Mura je v 54. minuti povedla z 1:0. Samostojno akcijo je s svojim petim golom v tej sezoni kronal Luka Šušnjara

Video: gol Šušnjare:

Začetek drugega polčasa, brez sprememb v postavah obeh ekip.

Konec prvega polčasa. 

37. minuta: zaenkrat najlepša priložnost na tekmi! Po napaki Stjepana Babića je v protinapad krenil Amadej Maroša, nato pa je za las streljal mimo vrat Ariana Renerja. Ostaja 0:0.

Video: strel Maroše:

35. minuta: zdaj priložnost za Tabor. V akciji je bil Rodrigue Bongongui, nepravilno pa ga je na robu kazenskega prostora zaustavil Matic Maruško. Prosti strel pa je slabo izvedel Predrag Sikimić

Video: priložnost Tabora:

29. minuta: priložnost za Muro. Predložek v kazenski prostor je poslal Jon Šporn, z glavo pa je poskusil Amadej Maroša, a je žoga zletela čez vrata Tabora.

Video: priložnost Mure:

Za nami je 15 minut tekme v Sežani. Mura pritiska na vrata Tabora, a zaenkrat še brez pravih priložnosti na obeh straneh.

Začetek tekme v Sežani.

Koga sta trenerja obeh moštev uvrstila v začetni postavi?

V nedeljo se bo prvoligaška karavana najprej ustavila na Krasu. Že ob 13.30 se bosta v Sežani pomerila Tabor in Mura. Izbranci Almirja Sulejmanovića v tej sezoni veljajo za izrazito domačinsko ekipo, saj so na gostovanjih osvojili le eno točko, na domačem igrišču pa kar 16. Bodo prednost domače zelenice izkoristili tudi proti Muri?

Najboljši strelec Tabora Predrag Sikimić je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov in je najboljši strelec v prvoligaških tekmovanjih v Evropi, kar zadeva napadalce, starejše od 34 let. Bo spravil v težave tudi obrambo Mure, ki je pred reprezentančnim premorom doživela prvi domači poraz in na lestvici za vodilno Olimpijo zaostaja pet točk? ''Nobeni ekipi v Sežani ni bilo, tudi nam ne bo,'' sporoča zvezni igralec črno-belih Jon Šporn. Mura se bo do konca jesenskega dela poleg Sežancev pomerila še s Celjem in Bravom.

 

Ne spreglejte