Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
19.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

9

Natisni članek

Lana Ščuka Klemen Čebulj Jan Kozamernik Jani Kovačič Dane Mijatović Koronavirus Italija izredni ukrepi

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 19.00

4 leta, 1 mesec

Italijanska odbojkarska zveza ustavila tekmovanja v najmočnejših moških in ženskih ligah

Nervozo občutili tudi slovenski odbojkarji v Italiji: Ko na policah zmanjka testenin ...

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,30

9

Jan Kozamernik | Jan Kozamernik pravi, da ga ni strah in da življenje teče dalje. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Kozamernik pravi, da ga ni strah in da življenje teče dalje.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Potem ko so v Italiji potrdili že več kot 200 primerov okužb s koronavirusom, pri sosedih že vladajo izredne razmere, s prekinitvijo prvenstev vsaj za en teden pa so se odzvali tudi pri Italijanski odbojkarski zvezi (Fipav). Do 1. marca v najmočnejših dveh ligah ne bo tekmovanj. Kaj o trenutnih razmerah na Apeninskem polotoku menijo slovenski legionarji?

Dane Mijatović 12
Sportal Slovenec za las ostal brez lovorike, Potokarjeva blestela v Grčiji
Koronavirus
Trendi Prepoznajte simptome novega koronavirusa
Gripa. Virus. Pljučnica. Maska. Koronavirus.
Novice Skorajda ni dvoma: koronavirus bo prišel tudi k nam

V Italiji se vsi varnostni ukrepi še kako čutijo tudi v športu. Ne samo, da so odpovedali številne nogometne tekme, enako velja tudi za odbojko, kjer so vrata dvoran za zdaj zaprli do 1. marca. To pa ni edina težava ekip, saj so zaprti tudi številni drugi objekti, zato v obdobju brez tekem ne bodo mogli niti trenirati.

"Kot ste že dejali, so prekinili tekmovanja. V sredo in nedeljo ne bomo imeli tekme, naša ekipa pa ima težave, saj ne ve, kje bo trenirala. Naša dvorana je v lasti občine, ta pa mora imeti do nadaljnjega vse prostore zaprte. Iščemo nadomestno rešitev, drugih težav ni. V ekipi ne vlada nobena panika, vsi smo mirni, se pa vidi razlika v mestu in trgovinah, kjer ljudje množično nakupujejo in delajo zaloge. Če v Italiji zmanjka testenin, veš, da nekaj ni v redu, in se človek malce zamisli," nam je zaupal član Milana Jan Kozamernik, ki je pred meseci v Sloveniji poskrbel za eksplozijo in s slovensko reprezentanco na EuroVolleyju osvojil srebrno odličje.

Siniša Anđelković
Sportal Slovenski nogometaš v Italiji: Strah nas je, v glavah nismo več enaki

Se bo prvenstvo nadaljevalo za zaprtimi vrati?

Odbojkarji Milana še ne vedo, kje bodo trenirali v obdobju zaprtja številnih objektov. | Foto: Aleš Oblak Odbojkarji Milana še ne vedo, kje bodo trenirali v obdobju zaprtja številnih objektov. Foto: Aleš Oblak Dodal je še, da v klubu kakšnih dodatnih ukrepov niso sprejeli, tudi mask za zdaj še ne nosijo. "Ni me strah, sem povsem miren, saj gre za virus, ki se ga lahko nalezeš kot vsakega drugega. Gibljem se v zaprtih krogih, umivamo si roke, to je pa tudi vse. Življenje teče dalje, razumem pa, da so Italijani ukrepali in odpovedali javne prireditve, saj so tam največje možnosti, da se število okuženih še poveča. Pričakujem, da bo število okuženih še naraslo in da bomo mi vsaj kakšno tekmo, če se bo prvenstvo nadaljevalo, odigrali za zaprtimi vrati. Torej brez navijačev," nam še pove Kozamernik, ki pravi, da življenje teče dalje, in ne pričakuje, da bi bilo iz te zgodbe kaj resnega.

Gripa bolnišnica
Novice Zdravniška zbornica sprašuje pristojne: Kam naj zdravniki napotijo okužene?

Lana Ščuka ni občutila panike

Javila se nam je tudi Lana Ščuka, ki igra za Pomi Casalmagiore v Lombardiji, kjer je po do zdaj znanih informacijah najhuje. Lana in soigralke so v soboto še igrale svojo tekmo v Monzi, v nedeljo pa je Fipav dokončno sprejel sklep in ustavil tekmovanje. "Določen strah obstaja, kot vem, se zadeva res hitro širi. Vprašanje je, kako bodo oblasti uspešne pri zajezitvi virusa, a sama kakšne panike nisem zaznala. Dejali so nam le, naj se za zdaj ne zadržujemo v zaprtih prostorih z več ljudmi, to je pa tudi vse," nam je pojasnila slovenska reprezentantka.

Lana Ščuka (14) igra za ekipo Pomi Casalmaggiore, ki domuje na območju, kjer so potrdili največ okužb s koronavirusom. | Foto: Sportida Lana Ščuka (14) igra za ekipo Pomi Casalmaggiore, ki domuje na območju, kjer so potrdili največ okužb s koronavirusom. Foto: Sportida

Sportal Tine Urnaut: Vse je zaprto, vsi nosijo maske #video

Urnaut čaka na informacije

Že pred tedni smo se na to temo pogovarjali s Tinetom Urnautom, ki bi moral že konec januarja začeti kitajsko prvenstvo, a so to zaradi nevarnosti okužbe s koronavirusom nekaj časa prestavljali, nato pa so tujce v klubih poslali domov, dokler se zadeve ne umirijo. Slovenski kapetan na Koroškem čaka na nove informacije, a za zdaj ni nič novega. Izpisnice Šanghaja za zdaj še ni dobil.

Ljudje v Italiji množično nakupujejo zaloge in se zapirajo v stanovanja. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ljudje v Italiji množično nakupujejo zaloge in se zapirajo v stanovanja. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Kot mi je znano, se bodo Kitajci marca odločali, kako in kaj. Očitno je še možnost, da se prvenstvo vendarle začne, kot slišim, pa se zadeve zaostrujejo tudi v Italiji, kjer bi morda lahko nastopil, če bi Kitajci odpovedali prvenstvo. Nič drugega mi ne preostane, kot da čakam," nam je povedal Urnaut, za katerega se zdi, da bo prvič v karieri ostal brez klubske tekme.

Veš o koronavirusu:

Italija koronavirus
Novice Zaradi koronavirusa odpovedan znameniti beneški pustni karneval #foto
Italija koronavirus
Novice Tako se lahko obvarujete pred novim koronavirusom
Koronavirus
Novice V Italiji že sedem smrtnih žrtev. Na letališčih potnikom merijo temperaturo. #video
Nova Gorica
Novice Koronavirus pred našimi vrati: v Novi Gorici ne bodo čakali na državo #video
Koronavirus
Novice V Južni Koreji potrdili več kot 230 novih okužb s koronavirusom
kornavirus južna koreja
Sportal Slovenski športnik ni hotel ustvarjati panike, je pa opozoril na težavo
Gripa. Virus. Pljučnica. Maska. Koronavirus.
Novice Slovenci množično po zaščitne maske, zmanjkalo jih je skoraj povsod
Reševalci UKC Ljubljana
Novice Šarec o koronavirusu: Če bo treba, bo tudi Slovenija zaprla meje #video
Ne spreglejte