SiolNET. Sportal Nogomet
0,44

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Diego Armando Maradona (1960–2020)

Hvala za vse, legenda vseh legend!

0,44

termometer

Diego Maradona
Smrt Diega Armanda Maradone predstavlja velik udarec za Argentino. Foto: Guliverimage

V sredo, 25. novembra 2020, je svet pretresla novica o smrti enega največjih nogometnih čarovnikov, kar jih je bilo moč kadar koli občudovati na igriščih. V 61. letu je umrl legendarni nogometni as Diego Armando Maradona. Zdaj počiva na družinskem pokopališču v predmestju Buenos Airesa, prizori množičnega žalovanja in histerije, polnih solza, pesmi in izlivov strasti, pa so le še utrdili mit o Maradoni, nogometnemu božanstvu Argentine.

Leto 2020, že tako polno žalostnih prigod, posledic epidemije koronavirusa, je v poznih popoldanskih urah v sredo "udarilo" z novo grozno novico. Le nekaj tednov po 60. rojstnem dnevu je v svojem domu v Tigreju preminil Diego Armando Maradona.

Diego Maradona Sportal Črn dan za svetovni šport. Umrl je Diego Maradona.

Umrl je zaradi pljučnega edema, zastoja tekočine v pljučih, posledice srčnega popuščanja. Maradona je umrl v spanju, in sicer po zajtrku z nečakom, po katerem je izjavil, da se slabo počuti, in odšel v posteljo.

Diego Maradona Sportal Znano je, zakaj je umrl Diego Maradona

Na družbenih omrežjih se mu je poklonil ves svet, argentinski predsednik je razglasil tridnevno žalovanje. Največji športni zvezdniki niso skrivali žalosti ob nenadejani izgubi in v ganljivih objavah zaupali, kaj vse jim je pomenil Maradona. Na dan so prišle številne anekdote, prijetni spomini na največje vragolije, ki jih je počel argentinski nogometni genij z znamenito številko 10. Najbolj čustveno je bilo v Argentini in Neaplju, kjer "Diegola" doživljajo kot svetnika.

Maradona THUMB Sportal Svet se poslavlja od Maradone Maradona Smrt Buenos Aires Sportal Od Maradone se bo poslovilo kar milijon ljudi

S smrtjo Diega Armanda Maradone se je končala nogometna zgodba, ki je bila veliko večja od nogometa. V kolumni se ji je posvetil Rok Viškovič.

Diego Maradona Sportal V božjih čevljih Diega Maradone

Njegova življenjska pot je bila nekaj posebnega. Doživel je marsikaj, marsikaj je bilo prikrito. Na vsakem koraku se je znašel v središču pozornosti. Ali zaradi nogometa ali zaradi razuzdanega življenja. Bil je tudi odvisnik od drog. Nekateri so ga klicali bog. O njem krožijo številne zgodbe. Zbrali smo nekaj takšnih, ki jih morda še niste slišali. In tudi deset najlepših zadetkov.

Diego Maradona Sportal Posebne zgodbe Diega Maradone

O navezanosti Argentine na pokojnega superzvezdnika sta spregovorila "argentinska Slovenca" Andres Vombergar (Olimpija) in Lucas Mario Horvat (Aluminij).

Diego Maradona Sportal "Gavča" v Sloveniji žalujeta: Še večji udarec, kot da bi umrl predsednik

Maradona je v nogometnem pogledu najbolj cenil rojaka Alfreda Di Stefana, oboževal pa je tudi hrvaškega košarkarja Dražena Petrovića ...

Maradona Drazen tamb Sportal Ljudje, ki jih je cenil Maradona: obiskal je tudi grob Dražena Petrovića #video

V predsedniški palači Casa Rosada v Buenos Airesu se je od enega najbolj priljubljenih športnikov vseh časov poslovilo kar milijon navijačev.

Maradona THUMB Sportal Ganljivi posnetki iz Argentine, jok in pesem pred Maradonovo krsto #video

Stanje v Argentini po smrti nogometnega virtuoza Diega Maradone nam je opisal in približal Slovenec, ki živi v Buenos Airesu, Mirko Vasle.

Argentina Maradona Sportal Fenomen Maradona: Ljudje plezajo čez ograje, bojimo se katastrofe

Argentina objokuje izgubo nogometnega junaka, ki je Gavče leta 1986 popeljal na svetovni prestol. Argentina objokuje izgubo nogometnega junaka, ki je Gavče leta 1986 popeljal na svetovni prestol. Foto: Reuters

Naključje je hotelo, da je močno slovensko obarvana Rijeka, na klopi katere sedi Simon Rožman in za katero igra Adam Gnezda Čerin, v četrtek v ligi Europa gostovala v Neaplju, drugem domu v sredo umrlega Diega Maradone. Imela sta kaj videti, stadion San Paolo bo kmalu preimenovan v stadion Diego Armando Maradona, kaj je o edinstveni izkušnji povedal Rožman?

Diego Maradona Sportal Slovenski glas v srcu tragedije Diega Maradone Diego Maradona Sportal Norišnica v Neaplju, v katero sta padla Slovenca #video #foto

Po tem, ko so se ogromne kolone Argentincev poslovile od 60-letnega pokojnika v vladni palači Casa Rosada, so krsto z njegovimi posmrtnimi ostanki prepeljali do pokopališča Vrta miru v Bellavisti, zahodnem predmestju Buenos Airesa, nato pa ga v ožjem družinskem krogu, prisotnih je bilo še nekaj dolgoletnih prijateljev, pokopali. Diego Armando Maradona je legel k večnemu počitku, pokopan je v neposredni bližini staršev, ki sta umrla pred devetimi oziroma petimi leti.

Maradona Pogreb Buenos Aires Sportal Maradono po čustvenem sprevodu pokopali poleg staršev #foto Diego Armando Maradona 1986 Sportal Kje je končal dres, v katerem je Maradona razjezil Angleže?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin