SiolNET. Sportal Nogomet
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Pogreb Diega Armanda Maradone (1960–2020)

Maradono po čustvenem sprevodu pokopali poleg staršev #foto

1,43

termometer

Maradona Pogreb | Diega Armanda Maradono so pokopali v družinskem krogu na pokopališču v Bellavisti. | Foto: Reuters
Diega Armanda Maradono so pokopali v družinskem krogu na pokopališču v Bellavisti. Foto: Reuters

Legendarni argentinski nogometaš Diego Armando Maradona je legel k večnemu počitku. Enega najbolj prepoznavnih športnikov na svetu so v noči na petek po slovenskem času v družinskem krogu pokopali na pokopališču v Bellavisti, na sprevodu pa se je od njega poslovilo na deset tisoče navijačev. Pred tem je žal izbruhnilo tudi nasilje.

Diego Maradona Sportal Hvala za vse, legenda vseh legend!

Po tem, ko so se ogromne kolone Argentincev poslovile od 60-letnega pokojnika v vladni palači Casa Rosada, so krsto z njegovimi posmrtnimi ostanki prepeljali do pokopališča Vrta miru v Bellavisti, zahodnem predmestju Buenos Airesa, nato pa ga v ožjem družinskem krogu, prisotnih je bilo še nekaj dolgoletnih prijateljev, pokopali. Diego Armando Maradona je legel k večnemu počitku, pokopan je v neposredni bližini staršev, ki sta umrla pred devetimi oziroma petimi leti.

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Iz Argentine, kjer so se po smrti Maradone pogosto kršili ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, žal poročajo tudi o nasilju in neredih. Zgodili so se pred predsedniško palačo, katere vrata so bila za navijače, ki so se želeli posloviti od velikega nogometnega junaka, na željo družine odprta 12 ur.

Argentina Maradona Sportal Fenomen Maradona: Ljudje plezajo čez ograje, bojimo se katastrofe

Nato so Maradonovo krsto prepeljali iz palače na pokopališče, tako da številnim navijačem, ki so čakali v nepregledni koloni, dolga je bila skoraj pet kilometrov, ni uspelo vstopiti v palačo. Nekateri izmed njih so bili tako razočarani, da so med prerivanjem povzročili izgrede. Metali in razbijali so tudi steklenice, zato je morala posredovati policija. Uporabila je tudi vodne topove in solzivec, nato pa je imela zelo pomembno vlogo tudi pri varovanju na sprevodu.

Diego Maradona Sportal V božjih čevljih Diega Maradone

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Družina Maradona je zavrnila predlog, da bi krsto pokojnika na pokopališče prepeljali s helikopterjem. | Foto: Reuters Družina Maradona je zavrnila predlog, da bi krsto pokojnika na pokopališče prepeljali s helikopterjem. Foto: Reuters

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ko se je Maradonova krsta skupaj s preostalo pogrebno povorko odpravila po glavnih cestah proti pokopališču, jo je pozdravilo ogromno ljudi. Nekateri izmed njih so se hoteli čim bolj približati avtomobilu s krsto, tako da je nastala gneča.

Policija je morala umirjati zadeve, navijači pa so ob čustvenem slovesu od enega največjih nogometašev vseh časov vzklikali: "Diego ni mrtev, Diego živi v našem narodu."

Pogrebu je prisostvovalo okrog 40 ljudi. Večinoma so bili prisotni sorodniki Diega Armanda Maradone, pa tudi nekaj prijateljev, zlasti iz nogometnih krogov. Nekdanja žena Claudia Villafana je prišla na pogreb v spremstvu hčera Dalme in Giannine, prišla je tudi nekdanja partnerica Veronica Ojeda s sinom Dieguitom Fernandom. Starejši sin Diego jr. je moral zaradi okužbe s Covid-19 ostati v Neaplju. Na pogrebu je bila tudi Jana Maradona, ki jo je Diego priznal kot hčer šele pred nekaj leti, prišli so njegov brat Raul, pa sestre Ana, Rita in Elsa ...

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Maradona Pogreb | Foto: Reuters Foto: Reuters

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Maradona Pogreb Buenos Aires | Foto: Reuters Foto: Reuters

Diego Maradona Sportal Norišnica v Neaplju, v katero sta padla Slovenca #video #foto Carlos Bilardo, Diego maradona Sportal Selektor Argentine iz leta 1986 še ne ve za smrt Maradone Diego Maradona Sportal Posebne zgodbe Diega Maradone Diego Maradona Sportal Znano je, zakaj je umrl Diego Maradona Diego Maradona Krsta Sportal Ganljivi posnetki iz Argentine, jok in pesem pred Maradonovo krsto #video Maradona Drazen tamb Sportal Ljudje, ki jih je cenil Maradona: obiskal je tudi grob Dražena Petrovića #video Diego Maradona Sportal "Gavča" v Sloveniji žalujeta: Še večji udarec, kot da bi umrl predsednik Maradona Smrt Buenos Aires Sportal Od Maradone se bo poslovilo kar milijon ljudi Diego Armando Maradona Sportal Svet se poslavlja od Maradone Diego Maradona Sportal Črn dan za svetovni šport. Umrl je Diego Maradona.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin