SiolNET. Planet TV Novosti
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet na obisku

Veste, kje v Sloveniji najdete pokopališče školjk? #video

0,14

termometer

V nedeljo ob 18.15 nas je v rubriki Planet na obisku Eva Cimbola popeljala na obisk zelene in zdrave vstopne točke slovenske Istre ter nam predstavila nekaj idej za večdnevni oddih na tem edinstvenem delu naše Obale. Več v zgornjem videu.

Polotok z mestecem Ankaran in Krajinskim parkom Debeli rtič je eno najpomembnejših turističnih središč slovenske Obale. Je prava izbira vseh, ki radi odkrivate zelene kotičke neokrnjene narave, uživate v morskih razgledih in raznolikih plažah.

Planet na obisku

Tokratno popotovanje v rubriki Planet na obisku smo začeli na posebnem kraju, pokopališču školjk, kjer je moč najti 234 vrst vseh polžev Tržaškega zaliva ter opaziti najmanj 30 vrst različnih ptic. To je tudi idealna destinacija za vse, ki radi posebne trenutke ujamete v svoj fotografski objektiv.

Planet na obisku

Prava paša za fotografske navdušence je tudi Krajinski park Debeli rtič, saj lahko tam ob sončnih zahodih ustvarite nepozabne spomine. Sprehodite se med oljčniki in vinogradi ter se spustite z vrha ankaranskega polotoka do klifa, ki se na Debelem rtiču strmo spušča v morje. Prepadne stene klifa so visoke od 12 do 21 metrov. Klif poraščajo številne avtohtone rastline, kamnito morsko dno pa zaradi plitvosti morja in dobre osvetljenosti gosti številne morske organizme.

Planet na obisku

Na Ankaranskem polotoku je edini sredozemski slani travnik v Sloveniji in eden redkih na vzhodni jadranski obali. To je obrežni močvirski ekosistem, izjemne ekološke vrednosti in je zato tudi del omrežja Natura 2000.

V oddaji je Eva Cimbola uživala tudi v vožnji z ladjico in odkrivala slovensko obalo od Ankarana do Pirana z nekoliko drugačne perspektive. V oddaji nismo pozabili niti na kulinarično razvajanje.

Planet na obisku

Poleg neokrnjene narave in raznolikih plaž pa popolno sprostitev in odmik od vsakdanjih skrbi omogočajo tudi wellness centri. Dobra hrana iz lokalno pridelanih vrtnin in sadja, domače lokalno vino ter oljčno olje in gostoljubno osebje so preverjeni recept za enkratno gurmansko doživetje.

Planet na obisku

Za voditeljico oddaje Planet na obisku, ki je velika ljubiteljica morske hrane, se spodobi, da na Obali poskusi tudi nekaj zares okusnega. In pravi naslov za to je Villa Andor, ki slovi po odlični kulinariki in prekrasnim razgledom. To je lahko tudi odlična ideja za romantičen pobeg v dvoje.

Planet na obisku

Kaj Ankaranski polotok obiskovalcem še ponuja, pa si lahko pogledate tudi na tej povezavi.

Zdaj je čas, da poiščete ideje za svoje počitnice. Moja Slovenija.

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu. V vsaki oddaji in na naši strani na Facebooku gledalce čakajo nagradna vprašanja ter privlačne nagrade.
Planet na obisku Planet TV Spoznajte Portorož in Piran na malce drugačen način #video Planet na obisku Planet TV Edinstvena doživetja v dolini smaragdne lepotice #nagradna igra Planet na obisku Planet TV Bi si upali? Voditeljica zbrala pogum in sredi prestolnice naredila to #video Planet na obisku Planet TV Ko vas očara Dolenjska #video #foto Planet na obisku Planet TV "Strah me je višine, a šla sem na zipline, jahat in gorsko kolesarit" #video Planet na obisku Planet TV Obiskali smo slovensko prestolnico čokolade in čebelarstva #video Planet na obisku Planet TV Grad, kjer lahko spoznate tudi prave viteze #video Planet na obisku Planet TV Dežela edinstvenih vin in vrhunske kulinarike med Alpami in Jadranom #video Planet na obisku Planet TV Spoznajte prvo pravo t. i. Pastirsko akademijo v Sloveniji #video Planet na obisku Planet TV Delavnica za vse čokoholike #video Planet na obisku Planet TV Tako je videti večerja 160 metrov pod površjem #video Planet na obisku Planet TV Mesto drugega največjega rudnika živega srebra na svetu #video  
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin