SiolNET. Planet TV Novosti
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet na obisku

Obiskali smo slovensko prestolnico čokolade in čebelarstva #video

0,11

termometer

V rubriki Planet na obisku, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu, se je Eva Cimbola tokrat odpravila na Gorenjsko, kjer je obiskala Radovljico z okolico in vam predstavila ideje za večdnevni oddih. Kaj vse Radovljica z okolico nudi obiskovalcem, si poglejte v zgornjem videu.

Eva Cimbola Planet TV "Kulinarika je ena boljših stvari pri spoznavanju novih krajev"

Radovljica, srednjeveško mesto z obrambnim jarkom in z razgledi na Karavanke in Julijske Alpe, je danes znana kot sladka Radol'ca. Tradicija čebelarstva in medu se dopolnjuje z novimi sladkimi doživetji.

Planet na obisku

V oddaji Planet na obisku smo najprej spoznali bogato tradicijo čebelarstva v Radovljici. Na območju Slovenije je radovljiški Čebelarski muzej največji in ima zelo bogato zbirko o slovenski čebelarski dediščini. Že več kot 60 let uspešno predstavlja tradicijo slovenskega čebelarstva. 

Čebelarski muzej v Radovljici Čebelarski muzej v Radovljici

Sodobna stalna razstava Živeti skupaj. O čebeli in človeku, postavljena leta 2021, predstavlja temeljit vpogled v svet čebele, kranjske sivke, in zgodovino čebelarjenja v Sloveniji. Muzej je zelo zanimiv tudi za najmlajše, saj jih na interaktiven način pouči o čebelah in njihovem izjemnem pomenu. Eva Cimbola se je v oddaji s čebelami spoznala tudi v praksi, saj je obiskala Čebelarstvo Luznar.

Eva Cimbola na obisku pri čebelarstvu Luznar. Eva Cimbola na obisku pri čebelarstvu Luznar.

Obiskali smo tudi znameniti Kamp Šobec. Osupljiva narava, ki obkroža kamp, nikogar ne pusti ravnodušnega. Malokdo ve, da ima Šobec lasten vodovod z neoporečno čisto vodo, ki se napaja v vodnem zajetju nad kampom. Pred dvema letoma so v kampu postavili pitnike s šobčevo vodo, ki so jih letos nadgradili tako, da so poleg njih postavili visoke grede z nasadom svežih zelišč. Tako si v hipu pripraviš osvežujoč in zdrav napitek.

Kamp je nastal že leta 1956 in je prejemnik znaka Slovenia Green Acommodation. Kamp je nastal že leta 1956 in je prejemnik znaka Slovenia Green Acommodation.

Voditeljica se je na gradu Kamen preizkusila v nepozabni lokostrelski pustolovščini. Lokostrelski parkur Draga nudi odličen način simulacije resničnega lova. Neznan teren in pričakovanje ustvarjata svojevrstno adrenalinsko doživetje, ki te popelje v čas naših daljnih prednikov. 

Lokostrelski parkur Draga Lokostrelski parkur Draga

Tudi v tokrat ni bo šlo brez odlične kulinarike. V gostišču Draga se je na enem mestu zbralo več gostincev, ki vsak na svoj način dopolnjujejo okuse Radovljice in med sabo aktivno sodelujejo ter si pomagajo. Gre za gastronomsko povezovanje − okusi Radol'ce, ki so se vključili v pridobivanje znaka Green key in Slovenia Green Cousine. Radovljica je tudi med prvimi destinacijami, ki so uspešno končale gastronomski modul Zelene sheme.

Planet na obisku

Radovljica obiskovalcem ponuja pestro dogajanje čez celo leto, dogodki se bodo vrstili vse poletje. Največji radovljiški dogodek pa se bo letos izjemoma odvil septembra. Takrat se bodo v Radovljici spet zbrali ljubitelji čokolade na Festivalu čokolade.

Zdaj je čas, da poiščete ideje za svoje počitnice. Moja Slovenija.

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu.
V vsaki oddaji in na naši strani na Facebooku gledalce čakajo nagradno vprašanje in privlačne nagrade.

 Nagrado v oddaji iz Radovljice je prejel Simon Kovačič.

Planet na obisku Planet TV Spoznajte Portorož in Piran na malce drugačen način #video Planet na obisku Planet TV Edinstvena doživetja v dolini smaragdne lepotice #nagradna igra Planet na obisku Planet TV Bi si upali? Voditeljica zbrala pogum in sredi prestolnice naredila to #video Planet na obisku Planet TV Ko vas očara Dolenjska #video #foto  
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin