SiolNET. Planet TV Novosti
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet na obisku

Spoznajte Portorož in Piran na malce drugačen način #video

0,03

termometer

V rubriki Planet na obisku, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu, smo se spet odpravili na raziskovanje Slovenije in njenih turističnih biserov. Tokrat ste lahko bolje spoznali središče družabnega obmorskega dogajanja in eno najlepših mediteranskih zgodovinskih mest, ki ju povezuje zgodba o soli.

Eva Cimbola Planet TV "Kulinarika je ena boljših stvari pri spoznavanju novih krajev"

Kampanji Zdaj je čas. Moja Slovenija. Slovenske turistične organizacije se v letošnjem letu pridružuje tudi Planet TV, ki bo v rubriki Planet na obisku vsako nedeljo predstavljal počitniške ideje za preživljanje dopusta v Sloveniji. 

Planet na obisku

Že to nedeljo ste lahko v naši družbi odkrivali mesti Portorož in Piran, ki sta geografsko umeščeni med dva krajinska parka, ki skrbita za ohranjanje biotske raznovrstnosti in krajinske pestrosti.

Eva Cimbola se je najprej odpravila na kmetijo Medljan, ki ponuja idealno družinsko doživetje. Preizkusila se je v ježi konja, si ogledovala številne domače živali in preizkušala tradicionalne istrske jedi, ki jih na kmetiji pripravljajo po receptu njihove pranone. 

Po okrepčilu je treba zaužite kalorije tudi porabiti, za kar je kot nalašč ena najlepših kolesarskih poti na Primorskem. Priljubljena kolesarska pot Parenzana poteka po nekdanji ozkotirni železnici, ki je od 1902 do 1935 na 123 kilometrov dolgi poti povezovala Trst in Poreč. Je zelo slikovita, poteka med oljčniki in tik ob morju, ohranjeni pa so tudi vsi predori.

Planet na obisku

Na posebno kulinarično doživetje smo se odpravili tudi v restavracijo COB (Cooking Outside the Box), kjer se chef Filip kuhanja loteva izven okvirjev – na trajnosten in okolju prijazen način. Gost v COB-u spozna slovensko kulinariko na zabaven, nepričakovan, interaktiven ter do zdaj v Sloveniji še neraziskan način.

Restavracija Cob je tudi dobitnik znaka Slovenia Green Cuisine, ki je nova pridobitev za vse ekološke in gurmanske navdušence. Znaki Slovenia Green Cuisine so bili prvič podeljeni v okviru Zelenega dne, osrednjega dogodka trajnostnega turizma v Sloveniji, ki je potekal 20. maja.

Planet na obisku

Na koncu smo se na potep po Piranu odpravili s pomočjo brezplačne aplikacije Nexto, ki vam na igriv način in prek obogatene resničnosti ustvarja novo izkušnjo vodenja po mestu. Več v zgornjem videu.

Zdaj je čas. Da poiščete ideje za vaše počitnice. Moja Slovenija.

V vsaki oddaji gledalcem ter sledilcem na Faceboooku in Instagramu postavimo tudi nagradno vprašanje, ki prinaša privlačne nagrade.

V prvi nagradni igri, ki se je zaključila 31. maja, so bile nagrade razdeljene tako:
-    družinsko vstopnico v Krajinski park Sečoveljske soline je prejela Darija Škofic,
-    vstopnico v Krajinski park Sečoveljske soline za dve osebi je prejela Vesna Juvan,
-    120-minutni vstop v Thalasso Spa Lepa Vida za dve osebi je prejela Saša Kramar,
-    vinsko doživetje ob nepozabnem sončnem zahodu v zaledju slovenske Istre, degustacija petih vzorcev vin za dve osebi na Posestvu Brič pa je prejela Nevenka Horvat.
 
Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu.
V vsaki oddaji in na naši strani na Facebooku gledalce čakajo nagradno vprašanje in privlačne nagrade.

 Nagrado v oddaji je prejela Darija Škofic.

Iščeš pravo ljubezen Planet TV Iščete pravo ljubezen? Prijavite se! Exatlon Planet TV Prijavite se na najtežjo televizijsko preizkušnjo  
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin