SiolNET. Planet TV Novosti
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet na obisku

Edinstvena doživetja v dolini smaragdne lepotice #nagradna igra

0,08

termometer

V rubriki Planet na obisku, ki je na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu, se je Eva Cimbola tokrat odpravila v Zgornje Posočje in raziskala turistično ponudbo Tolmina, Kobarida in Bovca, ki obiskovalcem omogočajo zelo posebna doživetja, tudi za najbolj zahtevne adrenalinske zanesenjake in kulinarične navdušence.

Planet na obisku Planet TV Med epidemijo si je uredila zelenjavni vrt

Dolina Soče je dobitnik novega znaka GREEN & SAFE, ki označuje visoke higienske potovalne standarde in protokole v turizmu. Z odgovornim in trajnostnim delovanjem povečujejo zaupanje gostov, da so zelena in varna turistična destinacija.

Planet na obisku

Dolina Soče ponuja izjemno veliko edinstvenih doživetij in na raziskovanje teh se je odpravila Eva Cimbola v rubriki Planet na obisku. Za začetek jo je čakala vožnja z atraktivnim starodobnikom jeep willys iz 2. svetovne vojne do umetne plezalne stene, kjer je več izvedela o edinstvenem adrenalinskem vertikalnem doživetju. Bivakiranje na viseči ploščadi nad vrtoglavimi previsi je iznajdba plezalcev Yosemitskih sten in je edinstvena in neponovljiva dogodivščina v neokrnjeni naravi, kjer se lahko prepustite adrenalinski mrzlici in uživate ob dih jemajočih razgledih in umirjenih zvokih narave.

Planet na obisku

Zatem smo spoznali krožno daljinsko pohodniško pot Juliana Trail. Dolga je 270 kilometrov in vas ob vznožju očakov vodi po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Pot preseneča z unikatnimi kulinaričnimi, kulturnimi, poselitvenimi in zgodovinskimi posebnostmi. Vodi ob bistrih rekah, jezerih, slapovih, pojočih gozdovih, izjemnih drevesih, ki visijo s previsov ali strmijo v nebo, med pisanim travniškim in gorskim cvetjem ter med skalami nenavadnih oblik.

Planet na obisku Planet TV Spoznajte Portorož in Piran na malce drugačen način #video

Pot jo je vodila tudi do kmetije Jelinčič, ki je idealno izhodišče za pohode ob reki Soči, raziskovanje bovške okolice in bližnjih gora ter za številne športne aktivnosti. Tam bodo tudi poskrbeli, da bodo vaši želodčki polni in zadovoljni. Eva je pri njih poskusila nekatere lokalne specialitete. Med drugim čompe s slano skuto in njihovo posebnost, postrv z ovčjim sirom.

Planet na obisku

Obiskala je tudi povsem nov hotel Soča, ki je zrastel v središču Bovca. Z 20 moderno opremljenimi sobami ponuja vrhunsko namestitev s panoramskimi pogledi na vrhove slovenskih Julijcev.

Eva Cimbola Planet TV "Kulinarika je ena boljših stvari pri spoznavanju novih krajev"

V njihovi družbi se je Eva Cimbola odpravila še na eno od trenutno najbolj priljubljenih adrenalinskih doživetij, ki jih ponuja bovško. V dolini reke Učje se razteza namreč največji evropski zip line park. Ob adrenalinskem spustu po desetih jeklenicah, ki so speljane skozi kanjon reke Učje tudi do 250 metrov visoko nad tlemi, je spoznavala eno od najbolj nedotaknjenih območij doline Soče.

Zdaj je čas. Da poiščete ideje za vaše počitnice. Moja Slovenija.

Nagradna igra

V vsaki oddaji Planet na obisku lahko sodeljujete tudi v nagradni igri, ki vam prinaša lepe nagrade. Tokrat se lahko potegujete za spust po največjem Zipline parku v Evropi. Svoj odgovor na spodnje vprašanje pošljite na elektronski naslov nagradna.igra@planet-tv.si. V nagradni igri lahko sodelujete do četrtka, 10. junija, do 11. ure.

Planet na obisku

Pravila in splošni pogoji nagradne igre.

Nagradna igra je zaključena, nagrado je prejel Žiga Čamernik.

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu.
  Poroka na prvi pogled Planet TV Poroka na prvi pogled bo začinila poletje na Planetu Jasna Kuljaj Planet TV Presenečena voditeljica pri zobozdravnici izvedela, da je noseča
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin