SiolNET. Planet TV Novosti
0,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Planet na obisku

Spoznajte prvo pravo t. i. Pastirsko akademijo v Sloveniji #video

0,19

termometer

V rubriki Planet na obisku, ki jo na Planetu lahko spremljate vsako nedeljo ob 18.15, bomo tokrat raziskovali Kamnik in okolico ter vam razkrili nekaj idej za večdnevni oddih v enem najlepših srednjeveških mest v Sloveniji.

Ekipa oddaje Planet na obisku se bo tokrat potepala po Kamniku, ki velja za eno najlepših srednjeveških mest v Sloveniji. Ponaša se z dvema gradovoma, s samostanom in slikovito obrtniško ulico. Neločljivo je povezan tudi z Veliko planino, ki je lahko dostopna visokogorska planota in kjer lahko na zelenih pašnikih še srečate prave pastirje.

Kamnik poimenujejo tudi dom za kolesarje. Raznolik teren, otroške kolesarske poti in najtežja rekreativna kolesarska preizkušnja je le nekaj razlogov, da ga obiščete s kolesom. Če razmišljate o aktivnih pohodniških počitnicah z idilično alpsko kuliso, romantičnimi planinami in neverjetnimi razgledi, bo prava izbira obisk Kamniško-Savinjskih Alp. V bližini sta tudi največji slovenski arboretum Volčji Potok in najvišje ležeče terme v Sloveniji Terme Snovik.

Planet na obisku

Eva Cimbola bo v tokratni oddaji najprej obiskala v Slovenia Eco Resort, kjer vam bo pokazala, kako je videti prva slovenska t. i. Pastirska akademija. Gre za brezplačni program, ki otroke spodbuja in nanje na prijeten način prenaša znanje o skrbi ter negi domačih in divjih živali, hkrati pa jih ozavešča o sobivanju z naravo in njenem ohranjanju.

Planet na obisku

Obiskala bo tudi Zdravilni gaj Tunjice, ki je sredi mešanega gozda, kjer je več energijskih centrov in izvir žive vode. Zdravilni centri so bili odkriti leta 1998, ko je lastnik zemljišča kopal mivko ter v nogah začutil toploto in mravljinčenje. Številne raziskave in merjenja, ki so temu sledila, so razkrili, da tam na površje privre več energijskih centrov, vsak od njih pa naj bi imel poseben zdravilen učinek na človekovo telo.

Planet na obisku

V oddaji bomo šli tudi po sledeh Plečnikovega ustvarjanja v Kamniku in se preizkusili v izdelavi Plečnikovih sveč v stari svečarski delavnici Svečarne Stele. Ta hrani neprecenljivo Plečnikovo zapuščino in je zibelka 300-letne tradicije oblikovanja ter izdelovanja sveč za vse priložnosti.

Planet na obisku

Kaj še lahko obiščete v Kamniku?

Ob obisku Kamnika in njegove okolice nikakor ne smete izpustiti doline Kamniške Bistrice in njenih zakladov. Še posebej, če sta vam ljuba tišina in mir gorskega sveta. V dolini reke Kamniške Bistrice je nekoč na kamniti mizi, imenovani tudi Firštova miza, obedoval tudi sam nadvojvoda Karel II. s spremstvom. Tam za obiskovalce organizirajo pojedino z znamenitim Firštovim golažem, obiščete pa lahko tudi tekmovanje v pripravi tega znamenitega golaža.

Novost v Kamniku je Območje 70, ki je v nekdanji smodnišnici. Unikatni prostor, ki ponuja številna doživetja in tudi adrenalinske aktivnosti, je poleg Postojnske jame edini prostor v Sloveniji z lastno železnico.

Planet na obisku

Več o Kamniku izveste tudi na tej povezavi.

Zdaj je čas, da poiščete ideje za svoje počitnice. Moja Slovenija. 

Rubrika Planet na obisku je v okviru informativne oddaje Planet 18 na sporedu vsako nedeljo ob 18.15 na Planetu.
Planet na obisku Planet TV Spoznajte Portorož in Piran na malce drugačen način #video Planet na obisku Planet TV Edinstvena doživetja v dolini smaragdne lepotice #nagradna igra Planet na obisku Planet TV Bi si upali? Voditeljica zbrala pogum in sredi prestolnice naredila to #video Planet na obisku Planet TV Ko vas očara Dolenjska #video #foto Planet na obisku Planet TV Obiskali smo slovensko prestolnico čokolade in čebelarstva #video Planet na obisku Planet TV Grad, kjer lahko spoznate tudi prave viteze #video Planet na obisku Planet TV Dežela edinstvenih vin in vrhunske kulinarike med Alpami in Jadranom #video  
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin