Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
16. 7. 2020,
23.40

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

8

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Triglav NK Tabor Sežana NK Rudar NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 16. 7. 2020, 23.40

3 leta, 9 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

Nor večer! Olimpija spet prva, epski podvig Domžal. #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

8

Mura Olimpija | Nejc Vidmar je imel v Fazaneriji ogromno dela in se zelo izkazal. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Nejc Vidmar je imel v Fazaneriji ogromno dela in se zelo izkazal.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Olimpije so po večerni poslastici v Fazaneriji, kjer je Mura namučila Ljubljančane, ostali neporaženi (1:1) in se na lestvici povzpeli na prvo mesto, kjer imajo točko več od Celja. Kosićeva četa je v sredo presenetljivo remizirala proti Triglavu (2:2). Domžale so z norim preobratom v drugem polčasu ponižale Aluminij (5:2), si priigrale obstanek, hkrati pa zagotovile Mariboru evropsko vozovnico. Tabor je podaljšal agonijo Rudarja (1:0).

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog:

Sreda:
Bravo : Maribor 0:3 (0:0)
Zahović 53., Tavares 69., Bajde 82.

Celje : Triglav 2:2 (0:1)
Koritnik 46., Kadušić 64.; Milanović 1., Rogelj 55.

Četrtek:
Tabor : Rudar 1:0 (1:0)
Krivičić 7.

Aluminij : Domžale 2:5 (2:0)
Živković 15., 17.; Podlogar 47., Sikimić 54., 81., Jakupović 62., 70.

Mura : Olimpija 1:1 (1:1)
Maroša 27.; Kamy 7.

Olimpija je trpela, a le skočila na vrh

V sklepnem dejanju 34. kroga, ki je navdušil ljubitelje nogometa z izrednim ritmom in številnimi priložnostmi, sta se Mura in Olimpija razšli brez zmagovalca. Čeprav so pokalni zmagovalci večkrat pritisnili na vrata zmajev in sprožili kar nekaj zelo nevarnih strelov, so gostje na krilih uspešnih posredovanj Nejca Vidmarja osvojili točko (1:1), s katero so se vrnili na vrh razpredelnice. Pred Celjani imajo pred zadnjima dvema krogoma točko, pred branilcem naslova Mariborom, ki ima še vedno teoretične možnosti za naslov, a bi se mu moralo iziti marsikaj, pa velikih pet točk prednosti.

Zadetek Daniela Kamyja, ki je razburil navijače Mure:

Ljubljančane, ki so zaradi kazni v Fazaneriji pogrešali Mirala Samardžića in Stefana Savića, je v vodstvo že v 7. minuti popeljal branilec Daniel Kamy. Gostitelji so protestirali pri sodniku, saj so bili prepričani, da je bil nad Marinom Karamarkom storjen prekršek, a Andrej Žnidaršič ni spreminjal odločitve.

Bi moral sodnik razveljaviti zadetek Olimpije v 7. minuti?

  • Ne.
    44,22 %
    279 glasov
  • Da.
    55,78 %
    352 glasov
Oddanih 631 glasov

Mura je v nadaljevanju pahnila obrambo gostov v silovite težave. Amadej Maroša je s 13. zadetkom v tej sezoni še v prvem polčasu izenačil, v drugem delu pa se rezultat, čeprav je bilo večkrat vroče pred obojimi vrati, ni več spreminjal.

Zapravljena priložnost Amadeja Maroše po "darilu" Daniela Kamyja: 

Mura je proti Vidmarjevim vratom streljala kar 20-krat, gostje polovico manj. Najlepšo priložnost za zadetek je zapravil Maroša, ko je po smoli Kamyja, ki mu je spodrsnilo ob najbolj neprimernem trenutku, poskušal nesebično zaposliti soigralca, čeprav se mu je ponujala tudi možnost neposrednega strela proti vratom.

Bravo Maribor
Sportal Verjeli ali ne, Maribor je še lahko prvak!

Domžale veličastno vstale od mrtvih

Dvoboj v Kidričevem je postregel z dvema različnima polčasoma. V prvem so gostitelji prek dvakratnega strelca Anteja Živkovića - Šibeničan je v tej sezoni že pri 15 zadetkih - hitro ušli Domžalčanom, v drugem pa je sledila povsem drugačna pesem. Dvakratni prvaki iz mesta ob Kamniški Bistrici so odigrali enega (naj)boljših polčasov v 100-letni zgodovini kluba, odkar tekmuje v 1. SNL.

Tako je Predrag Sikimić poskrbel za končni rezultat:

Mrežo nemočnega Aluminija, ki je s tem izgubil še zadnjo možnost za preboj v Evropo, saj za tretjeuvrščenim Mariborom dva kroga pred koncem zaostaja sedem točk, je naprej zatresel Matej Podlogar, nato je težko pričakovan strelski prvenec v rumenem dresu dočakal Predrag Sikimić, ki je do konca srečanja dosegel še en zadetek, dvakrat pa je v polno zadel tudi Arnel Jakupović. Domžalčani so si s čudežnim preobratom na Štajerskem že zagotovili obstanek, s tem pa je postalo dokončno jasno, da se bosta v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL 26. in 30. julija udarila Triglav in Gorica.

Tabor poglobil krizo knapov

Četrtkov spored se je začel na Krasu, kjer je Tabor podaljšal agonijo velenjskega Rudarja. Knapi bodo v prihodnji sezoni igrali v drugi ligi, tudi v 34. nastopu pa so ostali brez zmage. Češnjice so zmagale z 1:0, zmagoviti zadetek je že v 7. minuti, pred tem je Leon Sever zatresel okvir vrat, dosegel Marko Krivičić.

Zadetek Marka Krivičića za tesno zmago Tabora:

Gostje se niso predali. Poskušali so izenačiti, a si niso priigrali resnejše priložnosti, tako da je ostalo pri tesni prednosti Sežancev, ki si so si že zagotovili obstanek v prvi ligi, v prihodnjem krogu pa jih čaka zahtevno gostovanje v Stožicah pri Olimpiji. Rudar v predzadnjem krogu čaka sosedski obračun s Celjem.

Triglav šokiral Celjane, sodnik poskrbel za tretji polčas

Čeprav so Celjani v dvoboj s kranjskim Triglavom, ki so ga v zadnjih petih srečanjih vedno visoko premagali, skupna razlika v zadetkih pa je znašala kar 22:0, vstopili kot absolutni favoriti, so na koncu ostali brez načrtovane zmage. Gostje, ki so se vse do četrtkovega razpleta v Kidričevem krčevito borili za obstanek, so jim prekrižali načrte že v prvi minuti. Milan Milanović je bil ponovno najvišji v skoku in že s sedmim zadetkom v tej sezoni poskrbel za veliko presenečenje.

Kako je Milan Milanović šokiral Triglav po 57 sekundah:

Celjani se niso predali, na začetku drugega polčasa so vrnili udarec gostom, v polno je po pičlih 11 sekundah, ki jih je prebil v igri, zadel zlati adut Dušana Kosića. Gašper Koritnik je tako izenačil na 1:1, a s tem se šoki za okrog 500 gledalcev niso končali. Med njimi sta bila tudi predsednik NZS Radenko Mijatović in selektor reprezentance Matjaž Kek, ki sta se pred tekmo dogovorila o nadaljevanju sodelovanja, s tem pa je padla v vodo donosna ponudba zagrebškega Dinama. Žan Rogelj je s strelskim prvencem v 1. SNL ponovno osrečil Triglav, a veselje ni trajalo dolgo.

Sporna odločitev sodnika Dejana Balažica, ki je spravila Celjane v slabo voljo:

Celjska ofenziva je obrodila sadove, Advan Kadušić je hitro izenačil na 2:2, nato pa je sledilo obleganje kranjskih vrat. Najlepšo priložnost je v 86. minuti, ko se je znašel sam pred Jalnom Arkom, zapravil Dario Vizinger. Hrvat je poslal žogo visoko čez prečko, nato pa se je v izdihljajih dvoboja zaiskrilo. Celjani so protestirali, saj naj bi po dolgem predložku Mitje Lotriča branilec Triglava Milanović igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Pričakovali so, da bo sodnik Dejan Balažič pokazal na belo točko, a je delivec pravice iz Ljubljane označil konec dvoboja.

Ali je sodnik oškodoval Celje in bi moral v zadnjih sekundah srečanja pokazati na belo točko?

  • Da.
    67,97 %
    2016 glasov
  • Ne.
    32,03 %
    950 glasov
Oddanih 2966 glasov

Sledili so ostri protesti, zavrela je kri, kapetan Mitja Lotrič je prejel rdeči karton, kar bi ga lahko od moštva oddaljilo do konca sezone, občinstvo pa je jezno in razočarano zapuščalo stadion Z'dežele. V tej sezoni so, kar zadeva medsebojna srečanja, v rahli prednosti Ljubljančani (2:2, 3:1, 0:1), tako da mora Celje, če bi končalo prvenstvo z enakim številom točk kot Olimpija, v zadnjem krogu nujno premagati zeleno-bele.

Dejan Balažic
Sportal Vroča kri v Celju, Lotriču rdeči karton! Je sodnik oškodoval Celjane za zmago?
Dušan Kosić
Sportal Kosić o sodniški odločitvi: Pravila so jasna #video

Vijolice ostajajo v igri za naslov prvaka

Mariborčani so na gostovanju v Ljubljani, kjer je Bravo prvič gostil domačo prvoligaško tekmo v (praznih) Stožicah, pokazali eno najboljših predstav pod taktirko Sergeja Jakirovića. Že v prvem polčasu so si ustvarili nekaj zrelih priložnosti, domači vratar Igor Vekić je imel veliko dela, v drugem polčasu pa so ga premagali kar trikrat. Po vratnici Amirja Derviševića so imeli Mariborčani več sreče in znanja v 53. minuti, ko je Luka Zahović po izjemni asistenci (takratnega) kapetana Martina Milca dosegel jubilejni deseti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Luke Zahovića po asistenci Martina Milca:

Kmalu je zapustil igro, zamenjal ga je kapetan Marcos Tavares in se znova vpisal med strelce. To je bil že njegov 155. zadetek v zgodovini 1. SNL, asistenco pa je po lepi akciji prispeval povratnik Rok Kronaveter, ki je v mariborskem dresu nastopil prvič po dobrem mesecu. Končni rezultat je postavil še en rezervist. Gregor Bajde je izkoristil domiselno podajo Felipeja Santosa in se opravičil navijačem za avtogol, ki ga je prispeval v prejšnjem krogu. Najlepšo priložnost za vsaj častni zadetek Brava je zapravil Mustafa Nukić. Ni imel sreče, saj je zatresel okvir vrat.

Matjaž Kek
Sportal Preobrat! Kek zavrnil hrvaškega velikana.

Kranjski Triglav, devetouvrščeni član Prve lige Telekom Slovenije, se bo 26. in 30. julija v dodatnih kvalifikacijah za obstanek pomeril z Gorico. Prva tekma bo v Novi Gorici, povratna pa na Gorenjskem.

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog:

Sreda:
Bravo : Maribor 0:3 (0:0)
Zahović 53., Tavares 69., Bajde 82.

Celje : Triglav 2:2 (0:1)
Koritnik 46., Kadušić 64.; Milanović 1., Rogelj 55.

Četrtek:
Tabor : Rudar 1:0 (1:0)
Krivičić 7.

Aluminij : Domžale 2:5 (2:0)
Živković 15., 17.; Podlogar 47., Sikimić 54., 81., Jakupović 62., 70.

Mura : Olimpija 1:1 (1:1)
Maroša 27.; Kamy 7.

Lestvica:

Najboljši strelci:

26  Ante Vukušić (Olimpija)
22  Dario Vizinger (Celje)
18 − Mitja Lotrič (Celje)
15 – Ante Živković (Aluminij),
14 – Predrag Sikimić (Tabor/Domžale), 
13 – Amadej Maroša (Mura), 
12 − Luka Bobičanec (Mura), Rok Kronaveter (Maribor), Aljoša Matko (Bravo), 
10 – Endri Čekiči (Olimpija), Senijad Ibričić (Domžale), Arnel Jakupović (Domžale), Luka Menalo (Olimpija), Luka Zahović (Maribor),
 9 − Ivan Božić (Celje), Mihael Klepač (Aluminij), Nikola Leko (Aluminij), Luka Majcen (Triglav), 
...  

Video vrhunci:

Mura : Olimpija 1:1

Aluminij : Domžale 2:5

Tabor : Rudar 1:0

Celje : Triglav 2:2

Bravo : Maribor 0:3

Fotogalerija s tekme:

Mura : Olimpija, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 64

Bravo : Maribor, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 57

Poročilo s tekme: 

Ne spreglejte