Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2020,
22.57

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Domžale

Četrtek, 16. 7. 2020, 22.57

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Domžale

Neverjetno, a resnično! Domžalam uspel podvig, ki bo še dolgo odmeval. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Predrag Sikimić | Predrag Sikimić je dočakal strelski prvenec v dresu Domžal in pomagal rumenim do obstanka v prvi ligi! | Foto Vid Ponikvar

Predrag Sikimić je dočakal strelski prvenec v dresu Domžal in pomagal rumenim do obstanka v prvi ligi!

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Aluminija so 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti Domžalam z 2:5 (2:0). Domžalčani so si zagotovili obstanek, Aluminij pa je izgubil še zadnjo možnost za preboj v Evropo. Zadnjo evropsko vozovnico si je tako v Sloveniji prislužil Maribor.

Mura Olimpija
Sportal Nor večer! Olimpija spet prva, epski podvig Domžal. #video

Aluminij : Domžale 2:5 (2:0)

Športni park Kidričevo, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Kovačič, Benc.

Strelci: 1:0 Živković (15.), 2:0 Živković (17.), 2:1 Podlogar (47.), 2:2 Sikimić (54.), 2:3 Jakupović (62.), 2:4 Jakupović (70.), 2:5 Jakupović (81.).

Aluminij: Janžeković, Kontek, Ploj, Petek (od 69. Šaka), Horvat (od 69. Pantalon), Čermak (od 69. Marinšek), Klepač, T. Pečnik, Živković (od 77. Bosilj Flakus), G. Pečnik, Grajfoner.

Domžale: Sorčan, Ilić, Sikošek (od 66. Mavretič), Šoštarič Karić, Žinič, Kait (od 46. Sikimić), Husmani (od 85. Markuš), Svetlin (od 66. Makovec), Ibričić, Podlogar, Jakupović (od 85. Kim).

Rumeni kartoni: Grajfoner, Horvat, G. Pečnik; Husmani.
Rdeči karton: /.

Aluminij je pred dnevi po gostujoči zmagi nad tedaj vodilno Olimpijo dodobra začinil končnico elitnega slovenskega ligaškega tekmovanja. Na današnjem domačem obračunu je po prvem polčasu kazalo, da bo na kolena položil tudi v tej sezoni zelo blede Domžale. Po vodstvu z 2:0 pa je v drugem polčasu povsem popustil, gostujoča zasedba pa je po poletni predstavi uprizorila prvovrsten preobrat in slavila s 5:2.

Dvakrat v polno Živković ...

Izbranci gostujočega trenerja Dejana Djuranovića so spodbudno začeli dvoboj v Kidričevem, že v peti minuti so izpeljali bliskovit polprotinapad, po strelu Arnela Jakupovića nekoliko z desne strani pa se je izkazal domači vratar Luka Janžeković.

Uvodoma dokaj rezervirani izbranci domačega trenerja Slobodana Gruborja so med 15. in 17. minuto izpeljali dve enostavni akciji, obe pa so zaključili na najboljši možni način. Strelec obeh golov je bil 27-letni Hrvat Ante Živković, obakrat pa je v polno zadel po dveh "naravnost perfektnih" podajah Aljaža Ploja in Marcela Čermaka z leve strani.

Napadalec Aluminija Ante Živković je v tej sezoni dosegel že 15 zadetkov:

Domžalčani so po dveh prejetih golih v slabih dveh minutah do konca prvega polčasa "tavali" po igrišču. Kidričani so si v 25. minuti znova prigrali lepo priložnost, ko je po kotu z desne strani Luka Petek sprožil močan strel z glavo, z bravurozno obrambo pa se je izkazal gostujoči vratar Grega Sobočan in preprečil še večjo zadrego svojih soigralcev.

V končnici prvega polčasa so si tudi izjemno bledi gosti priigrali priložnost za gol, po močnem strelu Zenija Husmanija z 20 metrov pa je bil na pravem mestu Janžeković.

... nato epski preobrat Domžal

V drugi polovici dvoboja so v prvem polčasu povsem izgubljeni Domžalčani na Dravskem polju uprizorili prvovrsten preobrat. V drugi minuti nadaljevanja je Sven Šoštarič Karić poslal globinsko žogo v domači kazenski prostor, kjer se je najboljše znašel Matej Podlogar in znižal na 1:2, le šest minut kasneje pa je po predložku Andraža Žiniča z desne strani po strelu z glavo zadel še rezervist Predrag Sikimić in izenačil na 2:2.

Arnel Jakupović je v tej sezoni že pri desetih golih:

A Djuranovićevi varovanci se s tem niso zadovoljili. V 62. minuti je po podaji z leve strani domači vratar Janžeković naredil grobo napako in izpustil žogo, "darilo" pa je izkoristil Arnel Jakupović in svoje soigralce popeljal v vodstvo s 3:2. Le osem minut kasneje se je isti igralec odlično znašel v domačem kazenskem prostoru in z natančnim in močnim strelom dosegel še drugi gol na tekmi za vodstvo s 4:2.

Igra domačih nogometašev je v nadaljevanju povsem razpadla, kar so gosti izkoristili v 81. minuti, ko je Sikimić - po podaji Podlogarja - po natančnem strelu z dvanajstih metrov povišal na 5:2.

Aluminij bo v predzadnjem krogu gostoval v Murski Soboti, Domžale pa v Mariboru. Obe tekmi se bosta v nedeljo, 19. julija, pričeli ob 18. uri.

Dogajanje v Kidričevem v živo:

Konec dvoboja v Kidričevem. Domžale so z norim preobratom, v drugem polčasu so dali kar pet zadetkov, premagali Aluminij kar s 5:2 in si zagotovili obstanek. Kidričani so dva kroga pred koncem ostali brez možnosti za nastop v Evropi, s tem pa si je lahko oddahnil Maribor, ki si je priigral nastop v kvalifikacijah za ligo Europa.

Gooooooool! 2:5! 81. minuta (Kidričevo).  Zgodovinski preobrat Domžal, ki bo še dolgo odmeval, je z novim zadetkom podkrepil Predrag Sikimić. Podajo je prispeval Matej Podlogar, Domžalčani so povsem nadigrali in ponižale Kidričane, ki bodo tako ostali brez vseh možnosti za Evropo.

Drugi zadetek Predraga Sikimića:

Gooooooool! 2:4! 70. minuta (Kidričevo). Neverjetno, a resnično! Domžale so še enkrat zatresel mrežo Aluminija. Še drugič je v polno zadel Arnel Jakupović, ki je poskrbel za najlepši zadetek srečanja in z atraktivnim volejem povišal prednost dvakratnih državnih prvakov na 4:2. Domžale so tako vedno bližje obstanku, Triglav pa se počasi že lahko pripravlja na dodatne kvalifikacije proti Gorici. Jakupović je s tem dosegel mejnik, saj je bil to njegov 10. zadetek v tej sezoni.

Drugi zadetek Arnela Jakupovića:

Goooooool! 2:3! 62. minuta (Kidričevo). Domžale so poskrbele za popoln preobrat. Matej Podlogar je poslal predložek, nato pa je neposrečeno posredovanje Luke Janžekovića, ki mu je žoga padla iz rok, izkoristil Arnel Jakupović in goste popeljal v vodstvo. Domžale so tako v pičlih 17 minutah kar trikrat zatresle mrežo gostiteljev.

Prvi zadetek Arnela Jakupovića:

Goooooool! 2:2! 54. minuta (Kidričevo). Rumena družina se veseli na Štajerskem, kjer je po zaostanku z 0:2 ujela Aluminij. Če bi osvojila vsaj točko, bi si že zagotovila obstanek. Po podaji Andraža Žunića se je med strelce vpisal Predrag Sikimić. Izkušeni Srb, eden najboljših strelcev jesenskega dela, ko je igral še za Tabor, je tako dočakal strelski prvenec v rumenem dresu!

Zadetek Predraga Sikimića:

Goooooool! 2:1! 47. minuta (Kidričevo). Domžale so znižale zaostanek na 1:2. Matej Podlogar je premagal Luko Janžekovića, z dolgo globinsko podajo ga je zaposlil Sven Karić Šoštarič. Ljubljančan je dosegel četrti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Mateja Podlogarja:

Konec polčasa v Kidričevem. Aluminij vodi z 2:0, dvakrat je zadel v polno Ante Živković, Domžale pa so v 40. minuti zapretile prek Zenija Husmanija, a se je izkazal Luka Janžeković.

24. minuta: nova velika priložnost Aluminija. Luka Petek je prisilil Grego Sorčana k atraktivni obrambi. Nekdanji vratar Gorice je tako preprečil povišanje vodstva Aluminija na 3:0.

Goooool! 17. minuta. 2:0! Kidričani so hitro podvojili prednost. Znova je v polno zadel Ante Živković. Dalmatinec iz Šibenika je tokrat premagal Grego Sorčana po strelu z glavo, domžalska obramba je znova zaspala. Kidričani so si hitro priigrali lepo prednost, Živković se lahko pohvali že s 15 zadetki v tej sezoni! Podajo je prispeval Marcel Čermak.

Drugi gol Živkovića:

Goooool! 15. minuta. 1:0! Aluminij je povedel. Aljaž Ploj je z leve strani poslal zelo uporaben predložek, v kazenskem prostoru pa je obrambi Domžal ušel Ante Živković in se s spretno reakcijo podpisal že pod 14. zadetek v tej sezoni.

Prvi gol Anteja Živkovića:

5. minuta: prva priložnost na tekmi. Arnel Jakupović je nevarno streljal z desne strani kazenskega prostora, a je bil Luka Janžeković zbran.

Začetek dvoboja v Kidričevem, na katerem želi Aluminij podaljšati upanje na zagotovitev evropske vozovnice, Domžale pa si lahko že s točko zagotovijo obstanek.

Ob 20. uri se bo v Kidričevem Aluminij spopadel z Domžalami. Gostitelji po senzacionalni zmagi v Stožicah, s katero so prekinili niz devetih zaporednih porazov v prvenstvu na gostovanju pri Olimpiji, ostajajo v igri za Evropo. Tokrat jih čaka dvoboj z Domžalami, ki po prihodu Dejana Djuranovića nizajo boljše predstave in osvajajo več točk kot v obdobju, ko je trenerske naloge odrejal Andrej Razdrh, tako da je pričakovati nepredvidljiv razplet.

Zanimivo je, da Aluminij v zadnjih tednih kaže povsem različna obraza na gostovanjih in doma. V Kidričevem izgublja kot po tekočem traku, v gosteh pa je neusmiljen in zmaguje. Lahko po evrogolu Mihaela Klepača, ki je odpravil urok Stožic, odpravijo še težko razložljivo slabo bero domačih zmag? Kidričani bodo nastopili brez kaznovanega Jureta Matjašiča. Rumeni, ki imajo na seznamu poškodovanih igralcev veliko imen, na Štajerskem ne bodo mogli računati na kaznovanega Nikolo Vujadinovića, za katerega se je sezona že končala, saj se bo moral hladiti kar na treh tekmah.

Ne spreglejte