Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 7. 2020,
23.20

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Mihael Klepač Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 12. 7. 2020, 23.20

3 leta, 9 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Aluminij

Evrogol Hrvata, ki si ga je vredno večkrat ogledati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Olimpija Alumiij | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili z Aluminijem z 0:1 (0:1). Nogometaši Olimpije so po dveh tekmah, na katerih so dosegli 12 golov in osvojili poln izkupiček točk, tokrat proti Aluminiju streljali s slepimi naboji. Nogometaši iz Kidričevega so s čvrsto in gosto postavitvijo na sredini igrišča povsem onemogočili prehode v napad vodilnega moštva državnega prvenstva.

 

Olimpija : Aluminij 0:1 (0:1)

Stadion Stožice, brez gledalcev, sodniki: Jug, Vidali, Bensa.

Strelec: 0:1 Klepač (26.).

Olimpija: Vidmar, Andrejašič (od 69. Bezjak), Samardžić, Šme (od 46. Bagnack), Jurčević (od 80. Knežević), Ostrc (od 46. Elšnik), Tomić, Menalo, Savić, Cekici, Vukušić.

Aluminij: Janžekovič, Jakšić (od 18. G. Pečnik), Petek, Kontek, Ploj, Grajfoner, Čermak (od 88. Marinšek), Horvat, Klepač, T. Pečnik (od 69. Matjašič), Živković.

Rumeni kartoni: Samardžić, Savić, Menalo, Bagnack, Tomić, Knežević; Ploj, Matjašič.
Rdeč karton: Samardžić (85); Matjašič (90).
Damjan Trifković
Sportal Rudar zapravil veliko priložnost za prvo zmago sezone

Olimpija kljub porazu ostaja na prvem mestu, a ima le še točko prednosti pred drugim Celjem, ki je odneslo vse tri točke iz Ljudskega vrta. Aluminij s tretjo zaporedno gostujočo zmago ostaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice, za Mariborom pa zaostajajo za štiri točke.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 53

Obe moštvi sta v dvoboj 33. kroga krenili brez kaznovanih nogometašev. Po tekmi premora se je v moštvo zeleno-belih vrnil kapetan Tomislav Tomić, Aluminij pa je po domačem porazu proti ljubljanskemu Bravu v prejšnjem krogu opravil dve spremembi v prvi enajsterici.

Mojstrovina Klepača

Ti sta očitno obrodili sadove, saj je po sijajni potezi za vodstvo zadel prav eden od dveh novih nogometašev Mihael Klepač. V 26. minuti je hrvaški nogometaš prejel visoko žogo, z enim dotikom pa je iz igre vrgel tako Mirala Samardžića kot Denisa Šmeja, nato pa z volejem z levico premagal nemočnega Nejca Vidmarja. Pred tem je imel v peti minuti Klepač še eno lepo priložnost, a mu je strel blokiral Samardžić.

Izjemen zadetek Mihaela Klepača:

Olimpija je bila najbližje zadetku v 16. minuti po kotu, ko je žoga zadela gostujočega nogometaša Lucasa Maria Horvata, ki je skoraj premagal svojega vratarja Luko Janžekoviča. V obetavnem položaju se je v prve četrt ure po ukradeni žogi znašel tudi Endri Cekici, a je predolgo čakal, na kar so mu branilci Aluminija žogo izbili preden je sprožil proti vratom.

V 21. minuti je v Stožicah zmanjkalo elektrike, zaradi česar je bila igra prekinjena za devet minut. Po zadetku Klepača pa do konca polčasa pravih priložnosti za spremembo izida ni bilo.

Olimpija za Mursko Soboto izgubila Samardžića in Savića

V drugem polčasu je bila Olimpija nevarnejša, a streli zeleno-belih niso bili posebej nevarni. Zeleno-beli so vse bolj pretili, a jim je pred kazenskim prostorom gostov zmanjkalo zbranosti za uspešno zadnjo podajo.

Na drugi strani je imel priložnost za povišanje vodstva Ante Živković, a je z glavo meril slabo, zaradi česar Vidmar ni imel pretiranega dela. Aluminij je bil še naprej nevaren iz protinapadov, strel Marcela Čermaka pa je v 67. minuti Vidmar obranil.

Dino Skender je doživel prvi neuspeh kot trener Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Dino Skender je doživel prvi neuspeh kot trener Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

V 77. minuti je nevarno s prostega strela sprožil Cekici, a je žoga potovala preveč po sredini in Janžekovič jo je lahko odbil. Dve minuti kasneje je znova meril Cekici a je tudi ta strel čuvaj mreže Kidričanov zadržal, v 83. minuti pa je strel Luke Menala blokirala obramba Aluminija.

V 84. minuti je zaradi simuliranja v kazenskem prostoru rumeni karton dobil Stefan Savić, ki bo manjkal v Murski Soboti. Minuto kasneje je Olimpija ostala na igrišču z desetimi možmi, ko je drugi rumeni karton prejel Samardžić po udarcu s komolcem, v 90. minuti pa je z deseterico ostal tudi Aluminij po dveh rumenih kartonih Jureta Matjašiča.

Spins Gala
Sportal Ali veste, kdo je najboljši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije?

Olimpija bo v 34. krogu v četrtek gostovala v Fazaneriji pri Muri, Aluminij pa bo isti dan gostil moštvo Domžal.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec dvoboja v Ljubljani. Olimpija je doživela boleč poraz. Prvič je izgubila pod vodstvom Dina Skenderja, Kidričani pa po velikem presenečenju ostajajo v boju za Evropo, saj za tretjeuvrščenim Mariborom zaostajajo le še štiri točke. Zmagovalca je z atraktivnim zadetkom, pravcato mojstrovino, dosegel Mihael Klepač.

90. minuta: nov rdeči karton v Ljubljani! Tokrat ga je zaradi dveh rumenih kartonov prejel Jure Matjašič pri Aluminiju, tako da ekipi v petminutni sodnikov podaljšek vstopata z enakim številom igralcev.

Izključitev Jureta Matjašiča:

85. minuta: Rdeči karton! Predčasno je moral z igrišča Miral Samardžić, ki je prejel dva rumena kartona in tako kot Savić ne bo mogel pomagati zmajem na zahtevnem gostovanju pri Muri. Jeseničan je drugi rumeni karton prejel po prekršku nad mladim Čehom Marcelom Čermakom, ki je prejel udarec v glavo, obležal, nato pa so ga z odpeljali z igrišča. Namesto njega je v igro vstopil Nik Marinšek.

Izključitev Mirala Samardžića:

84. minuta: nov udarec za Olimpijo. Stefan Savić je padel v kazenskem prostoru Aluminija in skušal prelisičiti glavnega sodnika Mateja Juga, da pokaže na belo točko. Sodnik iz Tolmina mu je pokazal rumeni karton, tako da v naslednjem krogu, Olimpija bo v četrtek gostovala v Murski Soboti, ne bo mogel pomagati soigralcem.

77. minuta: Olimpija skuša na vse pretege zatresti mrežo Kidričanov. Endri Čekiči je zapretil s prostega strela, a je bil Luka Janžeković zbran in žogo brez večjih težav odbil nazaj v polje. Aluminij je vedno bližje veliki senzaciji, ki bi v najboljšo voljo spravila Celjane, saj bi prednost zmajev pred rumeno-modrimi padla zgolj na točko. Čekiči je dlani Janžekovića ogrel tudi dve minuti pozneje.

Priložnost Endrija Čekičija:

64. minuta (Ljubljana): Olimpija v drugem polčasu išče pot do izenačenja, a za zdaj še ni ustvarila zrele priložnosti. Na drugi strani se je ponudila Anteju Živkoviću, ki je izkoristil nezbranost ljubljanske obrambe, a se je žoga po strelu z glavo od tal odbila prek vrat.

Začetek drugega polčasa v Ljubljani. Namesto Denisa Šmeja je v igro vstopil Macky Bagnack.

Konec prvega polčasa v Ljubljani. Aluminij presenetljivo odhaja na odmor s prednostjo, zmaji pa prvič, odkar jih vodi Dino Skender, zaostajajo proti tekmecu.

Gooool! 0:1! 26. minuta. Hrvat Mihael Klepač je z atraktivnim zadetkom premagal Nejca Vidmarja in poskrbel za veliko presenečenje v Stožicah. Kidričani so povedli z 1:0! Če bi se tekma končala s tem rezultatom, Celjani pa bi ugnali Maribor, bi prednost zmajev znašala le še eno točko. Prvič, odkar je trener Olimpije Dino Skender, njegovi varovanci zaostajajo na igrišču.

Zadetek Mihaela Klepača:

V Stožicah so odpravili tehnične težave, umetna razsvetljava ponovno deluje, tako da so nogometaši nadaljevali s srečanjem. Za zdaj v Ljubljani še brez zadetkov.

Tehnične težave v Stožicah, kjer so po dobrih 20 minutah ugasnili reflektorji, tako da je sodnik prekinil srečanje. Mrk žarometov je poskrbel za prekinitev, Ljubljančanom pa zagotovo ne bodo všeč novice iz Maribora, kjer Celjani v derbiju kroga vodijo proti Mariboru že z 2:0!

18. minuta (Ljubljana): Aluminij je moral opraviti prvo menjavo že v 18. minuti. Namesto Nemanje Jakšića je v igro vstopil najstnik Gašper Pečnik, za katerega je to šele drugi nastop v 1. SNL.

15. minuta (Ljubljana): prvič je bilo resneje vroče v kazenskem prostoru gostov iz Kidričevega. Kot je izvedel Endri Čekiči, lepo zaposlil Luko Menala, ki je namučil vratarja Aluminija, nato se je žoge dokopal Miral Samardžić, a zgrešil cilj. 

Priložnost Luke Menala:

Začetek dvoboja v Ljubljani, kjer v Stožicah podobno kot v Ljudskem vrtu ni gledalcev. Vodilna Olimpija se meri s četrtouvrščenim Aluminijem.

Zadnja tekma 33. kroga se bo začela ob 20.30 v Ljubljani, ko bo Olimpija pričakala Aluminij. S kakšno postavo bo peto zaporedno zmago na klopi zmajev lovil Dino Skender? V postavi ni večjih presenečenj, v obrambi je pred Mackyjem Bagnackom dobil prednost Denis Šme, od prve minute bo začel tudi najbolj vroči napadalec Prve lige Telekom Slovenije Ante Vukušić.

Začetno postavo za spopad v Stožicah je razkril tudi strateg Aluminija Slobodan Grubor, ki bi ga zmaga obdržala v boju za Evropo.

Ne spreglejte