Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
23.27

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

5

Natisni članek

slovenski nogometaši na delu v tujini Simon Rožman Luka Elsner Miloš Kostić Jan Oblak Jan Oblak Vid Belec Jure Balkovec Jasmin Kurtić Benjamin Verbič Andraž Šporar Haris Vučkić Tim Matavž Josip Iličić Žan Majer Rajko Rep Petar Stojanović Miha Blažič Uroš Korun Adam Gnezda Čerin Rene Krhin Amedej Vetrih Miha Zajc

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 23.27

4 leta, 1 mesec

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Balkovec ujel zmagoviti niz v Italiji #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

5

Andraž Šporar | Andraž Šporar je po prvem zadetku v dresu Sportinga na evropski tekmi zadel še prvič na dvoboju portugalskega prvenstva. Zatresel je mrežo Boaviste. | Foto Reuters

Andraž Šporar je po prvem zadetku v dresu Sportinga na evropski tekmi zadel še prvič na dvoboju portugalskega prvenstva. Zatresel je mrežo Boaviste.

Foto: Reuters

Slovenski nogometaši in trenerji na delu v tujini so imali pester konec tedna. Med strelce se je vpisalo kar osem Slovencev. V polno so zadeli Andraž Šporar, Haris Vučkić, Tim Matavž, Damjan Bohar, Rajko Rep (vsi v nedeljo), Benjamin Verbič, Zlatko Dedić in Blaž Kramer (vsi v soboto). V ponedeljek sta izmed Slovencev zaigrala le nekdanja soigralca v Domžalah Jure Balkovec in Amedej Vetrih. Več razlogov za zadovoljstvo je imel levi bočni branilec slovenske reprezentance, saj je prišel v 89. minuti do četrte zaporedne zmage.  

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Strasbourg : Amiens 0:0 (sobota)

Mladi slovenski trener je v soboto z Amiensom gostoval pri šestouvrščenem Strasbourgu in osvojil točko. Dvoboj se je končal brez zmagovalca. To je bila že 14. zaporedna tekma Amiensa brez zmage. Elsner z varovanci na lestvici zaseda predzadnje mesto, a pri predsedniku kluba še naprej uživa popolno podporo.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga Gent : St. Truiden 4:1 (nedelja)

Slovenski trener, ki je presenetljivo v začetku leta pristal na klopi St. Truidna, je ostal praznih rok na nedeljskem gostovanju pri drugouvrščenem Gentu. To je njegov drugi poraz, skupno je v šestih tekmah osvojil devet točk.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Osijek 1:0 (sobota)

Izbranci Simona Rožmana so v nedeljo izkoristiti prednost domačega igrišča in v derbiju za tretje mesto na Rujevici premagali Osijek (1:0). Rečani so na lestvici ušli Slavoncem na tri točke razlike, kolikor zaostajajo tudi za drugouvrščenim Hajdukom, ki je v soboto doma napolnil mrežo Gorice (6:0). Drugo mesto na Hrvaškem prinaša velik vložek, saj v prihodnji sezoni zagotavlja nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Pafos : APOEL 2:0 (nedelja)

Branil je vso tekmo in moral čestitati rojaku Matiji Široku, ki nastopa za Pafos, za zmago. Apoel, branilec naslova, za vodilnim Anorthosisom na Cipru še naprej zaostaja pet točk.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Atletico Madrid : Villarreal 3:1 (nedelja)

Škofjeločan je branil vso tekmo in moral po žogo v mrežo v 16. minuti, ko ga je z mojstrskim strelom premagal Paco Alcacer. Oblak je do konca tekma zbral tri obrambe.

Slovenski reprezentančni vratar se poteguje za že peto zaporedno priznanje zamora, kar ni uspelo še nobenemu čuvaju mreže v zgodovini španskega prvenstva. V tej sezoni je bil dolgo časa v vodstvu, nato pa ga je prehitel Thibaut Courtois (Real Madrid). Prednost Belgijca je zelo tesna (17 proti 18).

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Perugia : Empoli 0:1 (ponedeljek)

Odigral je vso tekmo in v 16. minuti prejel rumeni karton. Empoli je dosegel zmagoviti zadetek v 89. minuti. Zmagal je četrtič zapored v tej sezoni in se na lestvici utrdil na devetem mestu. Blizu je preboju med najboljših osem, ki lahko računajo na dodatne kvalifikacije za napredovanje v serie A.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Mezokovesd-Zsory : Ferencvaroš 3:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo in doživel šele drugi poraz v tej sezoni. Ferencvarošu, ki na Madžarskem brani naslov prvaka, še vedno kaže odlično. Na prvem mestu ima tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Fehervarjem in kar dve odigrani tekmi manj.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Cracovia Krakov 1:0 (sobota) Odigral je vso tekmo, Piast je skočil na peto mesto.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Soči je prezimil na zadnjem mestu.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 3:2 (nedelja)

Za dvoboj z Interjem, pri katerem sta igrata dva slovenska nogometaša (Žiga Frelih in Matija Rom), ni kandidiral, saj je v zadnjem nastopu prejel rdeči karton. Dinamo ima po novi zmagi pred drugouvrščenim Hajdukom 12 točk prednosti. Stojanović je pred kratkim pogodbo z najboljšim hrvaškim klubom podaljšal do leta 2024.

Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se bo začelo 29. februarja. Houston je prejšnjo sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

CSKA je prezimil na četrtem mestu.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Darmstadt 1:2 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi. Slovenski reprezentant ne more biti zadovoljen z minutažo pri Nürnbergu, saj je po prihodu iz Domžal zaigral le na štirih tekmah in na igrišču prebil 71 minut.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Lugano : Sion 0:0 (nedelja)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta - Sassuolo, (nedelja) - dvoboj prestavljen

V sredo je navdušil proti Valencii in postal prvi Slovenec, ki je dosegel zadetek v izločilnem delu lige prvakov. Blesti tudi v italijanskem prvenstvu. Četrtouvrščena Atalanta je v tej sezoni dosegla kar 63 zadetkov, z naskokom največ od vseh klubov, od tega jih je izkušeni slovenski velemojster dal že 14 in je četrti najboljši strelec tekmovanja. V nedeljo naj bi začel dvoboj na klopi in ujel malce prepotrebnega počitka, a je dvoboj zaradi strahu pred širitvijo koronavirusa na Apeninskem polotoku prestavljen.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Marseille : Nantes 1:3 (sobota)

V igro je vstopil v 89. minuti, ko je bil rezultat 2:1 za goste. Nantes je prekinil rezultatsko krizo v francoskem prvenstvu, kjer je pred gostovanjem pri Marseillu v zadnjih šestih srečanjih osvojil le dve točki in padel na 12. mesto. Tokrat je presenetil drugouvrščeni klub francoskega prvenstva.

Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Torino - Parma (nedelja), dvoboj prestavljen

Belokranjec bi moral v nedeljo s Parmo, ki je v prvenstvu na zelo solidnem sedmem mestu, gostovati v Torinu, a je dvoboj zaradi strahu pred širitvijo koronavirusa prestavljen.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Roma : Lecce 4:0 (nedelja)

V prejšnjem krogu je dočakal strelski prvenec v serie A, tokrat je z Leccejem doživel hud poraz na Olimpijskem stadionu v Rimu. Odigral je 66 minut in zapustil igrišče pri zaostanku z 0:2.

Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Hartberg : Rapid Dunaj 2:2 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. V 45. minuti je Hartbergu z zadetkom zagotovil izenačenje na 1:1 (ogled videa spodaj), nato v 61. minuti prejel rumeni karton, v 74. minuti pa izvedel kot in prispeval podajo za drugi zadetek Hartberga (2:1). V tej sezoni je dosegel šest zadetkov. Njegov rojak Dejan Petrović je prvič, odkar se je iz Kidričevega preselil v Avstrijo, odigral vso tekmo za Rapid.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Dinamo Kijev : Vorskla 2:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo in v zadnji minuti z zelo atraktivnim zadetkom odločil zmagovalca (ogled videa spodaj). To je bil njegov sedmi zadetek v tej sezoni. Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki brani naslov, pa s tekmo več zaostaja 11 točk.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Istanbul Basaksehir 1:2 (ponedeljek)

Odigral je 76 minut. Ko je zapuščal igrišče, je bil rezultat še 1:1. Rizespor je nesrečno izgubil proti turškemu podprvaku iz Istanbula, za katerega je zmagoviti zadetek v zadnji minuti dosegel slovaški veteran Martin Škrtel.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Fenerbahče : Galatasaray 1:3 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi in spremljal veliki turški derbi, na katerem je Galatasaray prekrižal načrte njegovemu delodajalcu. Primorec je v tej sezoni zbral le tri nastope, a je vedno vstopil v igro s klopi. Nazadnje je na prvenstvu zaigral pred dobrimi štirimi meseci.

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

Prvenstvo se bo začelo 1. marca.

Krčan je v zimskem prestopnem roku zapustil francoskega prvoligaša Saint Etienne, se preselil v ZDA in oblekel dres člana lige MLS, moštva Chicago Fire. V uvodnem krogu ga 1. marca čaka gostovanje v Seattlu.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Vitesse : PSV 1:2  (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 50. minuti poskrbel za vodstvo proti nekdanjemu klubu. Ogromno zaslug za njegov zadetek ima soigralec Thomas Buitink, ki je presenetil branilca PSV Daniela Schwaaba in mu na robu kazenskega prostora ukradel žogo. Dokopal se jo je Primorec in zanesljivo premagal vratarja (ogled videa spodaj). Gostom je v nadaljevanju srečanja vendarle uspel preobrat, tako da so zmagali z 2:1.

Primorec je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov. Tako je petič v karieri v eni sezoni na Nizozemskem zadel v polno vsaj desetkrat. Dvakrat mu je to uspelo v dresu Groningena, dvakrat prav za PSV Eindhoven, zdaj pa še prvič za Vitesse. Skupno je na tekmah nizozemskega prvenstva dosegel že 98 zadetkov.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Sporting Lizbona : Boavista 2:0 (nedelja)

V četrtek je dosegel prvi zadetek v dresu Sportinga, ko je zadel v polno na tekmi lige Europa, tri dni pozneje pa je dosegel nov mejnik še na tekmi portugalskega prvenstva. Prvič, odkar se dokazuje pri lizbonskem velikanu, je zadel v polno na dvoboju, ki šteje za točke. Proti Boavisti je odigral 73 minut in se v 13. minuti razveselil prvenca v prvenstvu, ko je z bližine matiral Heltona Leiteja (ogled videa spodaj) in popeljal Sporting v vodstvo z 1:0. 

Za prvi gol v portugalskem prvenstvu je tako potreboval 358 minut, z dvema zaporednima tekmama, na katerih se je vpisal med strelce (proti Istanbulu Basaksehirju in Boavisti), pa je dokazal, da je ogrel strelski motor, s katerim je v letu 2019 navduševal pri Slovanu iz Bratislave.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Utrecht : Twente 2:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 70. minuti z neposredne bližine zatresel mrežo Utrechta ter poskrbel za veliko veselje v vrstah gostov. Twente je povedel z 1:0 (ogled videa spodaj), a se ni veselil dolgo. Gostitelji so v 83. in 87. po veliki nezbranosti v obrambi gostov dvakrat zatresli mrežo Twenteja in prišli do zmage. Vučkić je v sodnikovem podaljšku zadel še enkrat, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Podobno se mu je zgodilo tudi v 15. minuti.

Domžalčan je v tej sezoni dosegel že deset zadetkov. Prvič, odkar se dokazuje v članski konkurenci, je v eni sezoni dosegel dvomestno število zadetkov. Pred to sezono je bil najbolj razigran v spomladanskem delu sezone 2014/15, ko je za škotski Rangers zadel osemkrat.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Wigan)

Anglija, 2. liga

Wigan : Millwall 1:0 (sobota)

.Ni kandidiral za tekmo.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Swansea City : Huddersfield Town 3:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Mattersburg : Altach 0:0 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Swarovski Tirol)

Avstrija, 1. liga Swarovski Tirol : Wolfsberger 2:0 (sobota) Odigral je 75 minut in v 43. minuti po hitrem protinapadu dosegel zadetek za končno zmago Swarovskega z 2:0 (ogled videa spodaj). Primorec je v tej sezoni v avstrijskem prvenstvu dosegel sedem zadetkov.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga Hartberg : Rapid Dunaj 2:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Austria Lustenau : Dornbirn 4:1 (petek)

Zaradi poškodbe kolena ni kandidiral za tekmo.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

GAK : Floridsdorfer 1:2 (nedelja)

Ni kandidiral za tekmo.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Wacker Innsbruck : Vorwärts 1:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Austria Celovec : Ried 1:1 (petek) Branil je vso tekmo in v 56. minuti prejel rumeni karton.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Amstetten : Liefering 1:1 (petek) V igro je vstopil v 50. minuti, ko je bil rezultat 0:1.

Nicolas Rajsel (Qabala)

Azerbajdžan, 1. liga

Qabala : Neftči 0:2 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Beerschot-Wilrijk : Lommel 2:1 (nedelja) Ni branil, ostal je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Roeselare : Lokeren 2:2 (sobota) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Beerschot-Wilrijk : Lommel 2:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga OH Leuven : Union St. Gilloise 3:5 (petek) V igro je vstopil v 86. minuti pri rezultatu 3:4.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga OH Leuven : Union St. Gilloise 3:5 (petek) Ni kandidiral za tekmo.
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga Nova sezona se še ni začela. Iz Volyna, jesenskega drugoligaškega podprvaka v Ukrajini, se je preselil v Belorusijo, kjer brani barve Dinama iz Minska, ki je v prejšnji sezoni osvojil četrto mesto.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Etar : Ludogorec 1:1 (nedelja)

V igro je vstopil v 66. minuti, ko je bil rezultat 1:1.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Sarajevo : Tuzla City 6:2 (sobota) Ni branil, sedel je na klopi.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Sloboda Tuzla : Mladost Doboj Kakanj 0:0 (nedelja) Branil je vso tekmo.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Sloboda Tuzla : Mladost Doboj Kakanj 0:0 (nedelja)

Ni branil.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Omonia Nikozija : Enosis 3:0 (sobota) Odigral je vso tekmo.
Matija Širok (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : APOEL 2:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo in v 50. minuti je prejel rumeni karton.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Marseille : Nantes 1:3 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Lens : Caen 1:4 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Panaitolikos : Panionios 1:0 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Volos : Larissa 0:0 (nedelja) Odigral je 72 minut.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 3:2 (nedelja) Branil je vso tekmo.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Inter Zaprešić 3:2 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Verona - Cagliari (nedelja) - tekma je prestavljena

 

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Inter - Sampdoria (nedelja) - tekma je prestavljena.

 

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Genoa : Lazio 2:3 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Salernitana : Livorno 1:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo.

Žan Celar (Cremonese)

Italija, 2. liga

Ascoli - Cremonese (sobota) - tekma je prestavljena.

 

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Pordenone : Chievo 0:1 (nedelja) Zaradi kazni rumenih kartonov ni kandidiral za tekmo.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Cosenza : Frosinone 0:2 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.

Daniel Pavlev (Chievo) Italija, 2. liga Pordenone : Chievo 0:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Perugia : Empoli 0:1 (ponedeljek) Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Virtus Entella : Benevento 0:4 (sobota) Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za srečanje.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Arzignano Valchiampo - Padova (nedelja) - tekma je prestavljena

 

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Catania : Ternana 0:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

FeralpiSalo - Carpi (nedelja) - tekma je prestavljena

 

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Picerno : Bisceglie 1:0 (nedelja)

Odigral je 77 minut.
Žiga Lipušček (RFS Riga) Latvija, 1. liga Začetek sezone 15. marca. V zimskem prestopnem roku je zapustil Gorico in sklenil sodelovanje z latvijskim podprvakom RFS.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Nova sezona se še ni začela.

Žalgiris je v Litvi v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari : Ujpest 0:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Nova sezona se bo začela 13. marca.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

Schalke : RB Leipzig 0:5 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za dvoboj. Na igrišča se bo najverjetneje vrnil marca.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Uerdingen : Preussen Münster 0:2 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Hansa Rostock : Ingolstadt 3:0 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za dvoboj. Ima poškodovano ramo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Feyenoord : Fortuna Sittard 2:1 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga Go Ahead Eagles : NEC 2:1 (petek) V igro je vstopil v 79, minuti, ko je bil rezultat 2:0.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Wisla Plock : Zaglebie Lubin 1:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo in v 70. minuti po natančnem strelu z glavo (ogled videa spodaj) povedel Zaglebie v vodstvo z 1:0. Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je Wisla izenačila pet minut pozneje. Prekmurec je v tej sezoni dosegel že 11 zadetkov in je tretji strelec poljskega prvenstva. Toliko zadetkov, odkar je član, ni dosegel še nikoli. V prejšnji sezoni je z 10 zadetki na Poljskem postavil rekord, ki pa ga je hitro presegel.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Gornik Zabrze 2:1 (petek) Odigral je vso tekmo.
Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk) Poljska, 1. liga Lech Poznan : Lechia Gdansk 2:0 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Wisla Krakov : Korona Kielce 2:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Zaglebie Lubin 1:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Arka Gdynia : Rakow Czestochowa 3:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  LKS Lodz : Pogon Szczecin 0:0 (petek) Odigral je vso tekmo.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Wisla Plock : Zaglebie Lubin 1:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Prvenstvo se bo nadaljevalo 28. februarja.

Chojniczanka Chojnice je po prvem delu sezone na zadnjem, 18. mestu prvenstvene lestvice.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Academico Viseu : Benfica B 1:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Voluntari : Hermannstadt 2:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Voluntari : Hermannstadt 2:0 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca. Ufa je prezimila na sedmem mestu.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 28. februarja. Prekinil je pogodbo s švicarskim prvoligašem Zürichom in se vrnil v rusko prvo ligo, kjer nosi dres kluba Krila Sovjetov iz Samare.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 28. februarja. Orenburg je prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Trenčin 2:0 (sobota) Odigral je vso tekmo.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Trenčin 2:0 (sobota) V igro je vstopil v 80. minuti in debitiral v slovaškem prvenstvu.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Slovan Bratislava : Trenčin 2:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Zlate Moravce : Sered 1:3 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

Celtic : Kilmarnock 3:1 (nedelja)

Ni branil, ostal je na klopi.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Thun : Luzern 1:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Zürich : Neuchatel Xamax 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo in se v 26. minuti vpisal med strelce (ogled videa spodaj). To je že njegov osmi zadetek v tej sezoni. Na lestvici najboljših strelcev švicarskega prvenstva si deli peto mesto.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Schaffhausen : Grasshopper 0:3 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Kayserispor : Konyaspor 2:2 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Akhisarspor : Fatih Karagümrük 0:2 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga

Istanbulspor - Boluspor 0:0 (nedelja)

V igro je vstopil v 63. minuti.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Akhisarspor : Fatih Karagümrük 0:2 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 29. februarja. New England je v prejšnji sezoni izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 2. marca. Portland je v prejšnji sezoni izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Zadetek Andraža Šporarja:

Zadetek Tima Matavža (pri 0:58):

Zadetek (pri 0:36) in podaja Rajka Repa (pri 1:02):

Veselje Harisa Vučkića in navijačev po zadetku:

Zadetek Damjana Boharja (pri 1:00):

Zadetek Benjamina Verbiča (pri 3:10):

Zadetek Zlatka Dedića (pri 2:32):

Zadetek Blaža Kramerja:

Ne spreglejte