Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2020,
8.00

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Rajko Rep Žan Majer Rene Krhin Adam Gnezda Čerin Uroš Korun Miha Blažič Simon Rožman Miloš Kostić Luka Elsner Petar Stojanović Amadej Vetrih Miha Zajc Haris Vučkić Tim Matavž Andraž Šporar Jasmin Kurtić Jure Balkovec Vid Belec Jan Oblak Jan Oblak slovenski nogometaši na delu v tujini

Torek, 18. 2. 2020, 8.00

4 leta, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Rožmanu VAR na Hrvaškem odnesel zmago, mojstrovina Matavža #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
Tim Matavž Vitesse | Tim Matavž se je v 16. minuti mojstrsko otresel obrambe Heerenveena in zabil za 2:0. V tej sezoni je dosegel že deset zadetkov. | Foto Getty Images

Tim Matavž se je v 16. minuti mojstrsko otresel obrambe Heerenveena in zabil za 2:0. V tej sezoni je dosegel že deset zadetkov.

Foto: Getty Images

Slovenski nogometaši in trenerji na delu v tujini imajo pester konec tedna. Tim Matavž je v nedeljo Vitesseju do zmage nad Heerenveenom.(4:2) pomagal z 10. zadetkom v tej sezoni, Simon Rožman je z Rijeko v dramatičnem srečanju remiziral z Gorico (0:0) in padel na četrto mesto. Petar Stojanović je z Dinamom izgubil v Osijeku (0:1) in za nameček prejel še rdeči karton, Nicolas Rajsel je dosegel gol še drugič zapored v Azerbajdžanu, Dejan Petrović pa je debitiral za dunajski Rapid.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Amiens : PSG 4:4 (sobota)

Mladi slovenski trener je bil v soboto z Amiensom na pragu največjega uspeha v karieri. Njegovi varovanci so proti zvezdniški zasedbi PSG vodili že kar s 3:0, dobili prvi polčas s 3:1, nato pa je sledil velik preobrat. Francoski prvaki so povedli s 4:3, a so gostitelji v sodnikovem podaljšku še enkrat zatresli mrežo gostov in poskrbeli za remi (4:4). "Zelo sem srečen, da smo po tako veliki borbi s PSG osvojili točko. Igralci so si jo zaslužili. Dvignila nam bo samozavest, kar je pomembno za nadaljevanje sezone, obenem pa moramo paziti, da ostanemo trdno na tleh," je bil Elsner zadovoljen po odmevnem remiju z vodilnim francoskim klubom, za katerega tudi tokrat ni kandidiral poškodovani Neymar. Čeprav ostaja Amiens v rezultatski krizi in ni zmagal že 13 tekem zapored, na lestvici pa zdrsnil na predzadnje mesto, je nekdanji trener Domžal in Olimpije vedno boljše volje. Pri vodstvu kluba uživa popolno podporo.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga St. Truiden : Cercle Brugge 0:1 (sobota)

Slovenski trener, ki je pred kratkim pristal na klopi St. Truidna, je ostal praznih rok proti zadnjeuvrščenemu moštvu Cercle Brugge, za katerega je 83 minut odigral tudi nekdanji nogometaš Maribora Dino Hotić. Tako sta se pomerila nekdanji selektor in reprezentant, saj je Kostić leta 2012 na evropskem prvenstvu, ki je potekalo v Sloveniji, vodil mlado izbrano vrsto do 16 let, eden izmed njegovih varovancev pa je bil tudi Hotić. Kostić je s St. Truidnom na petih tekmah osvojil devet točk.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Gorica : Rijeka 0:0 (nedelja)

Rijeka je osvojila točko na gostovanju v Veliki Gorici (0:0) in prekinila niz petih zaporednih porazov proti klubu iz okolice Zagreba. Na stadionu, kjer je zadnjič vodil Rečane Matjaž Kek in leta 2018 izgubil proti Gorici z 1:2, je zadišalo po zmagi gostov. V sodnikovem podaljšku je napadalec Rijeke Antonio Mirko Čolak zadel v polno. Rožman se je razveselil vodstva z 1:0, a se je sodnik Fran Jović odločil za dodaten pregled. VAR je pokazal, da je strelec igral z roko, tako da je bil zadetek razveljavljen. Dvoboj, na katerem sta obe ekipi zatresli okvir vrat, se je tako končal brez zadetkov, Rijeka pa je po remiju na lestvici padla na četrto mesto, saj jo je prehitel Osijek. Oba za drugouvrščenim Hajdukom, to mesto v prihodnji sezoni zagotavlja nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov, zaostaja tri točke.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

APOEL : Apollon Limasol 4:1 (sobota)

Branil je vso tekmo. Apoel, branilec naslova, je dobil derbi 20. kroga ciprskega prvenstva, gostitelji pa so kar tri od štirih zadetkov dosegli v sodnikovem podaljšku.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Valencia : Atletico Madrid 2:2 (petek)

Branil je vso tekmo in bil nemočen pri obeh zadetkih Valencie. Atletico Madrid je prvenstveno tekmo odigral že v petek, saj ga v torek čaka spektakel v ligi prvakov, prva tekma osmine finala proti evropskemu prvaku Liverpoolu. Škofjeločan je zaman naskakoval jubilejni rekord španskega prvenstva. Če bi zadržal mrežo nedotaknjeno, bi to storil že stotič in postal prvi tuji vratar, ki mu je to uspelo v zgodovini la lige.

Slovenski reprezentant se poteguje za že peto zaporedno priznanje zamora, kar ni uspelo še nobenemu v zgodovini španskega prvenstva. V tej sezoni je bil dolgo časa v vodstvu, nato pa ga je prehitel Thibaut Courtois (Real Madrid). Po petkovem nastopu Oblaka ima Belgijec (z odigrano tekmo manj) že tri zadetke prednosti, saj je v tej sezoni prejel 14, Škofjeločan pa 17 golov.

Oblak je za Atletico po prihodu iz Benfice (2014) branil na 240 uradnih tekmah, na katerih je prejel le 162 zadetkov (v povprečju 0,67 na dvoboj). Absolutni rekorder, kar se tiče dvobojev brez prejetega zadetka v la ligi, je nekdanji čuvaj mreže madridskega Reala Iker Casillas (177 tekem), blizu pa je tudi nekdanji vratar Barcelone Victor Valdez (173).

Oblak je pred tekmo z netopirji prejel novo priznanje (glej video spodaj). Izbran je bil za najboljšega nogometaša Atletica v mesecu januarju.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Empoli : Pisa 2:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. Empoli se je s tretjo zaporedno zmago zavihtel na lestvici na deveto mesto.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Ferencvaroš : Fehervar 1:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo. Ferencvarošu, ki brani naslov prvaka, gre tudi v tej sezoni odlično. Na prvem mestu ima šest točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Fehervarjem in kar dve odigrani tekmi manj.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Lechia Gdansk : Piast Gliwice 1:0 (petek) Odigral je vso tekmo. Piast je izgubil pri sosedu z razpredelnice in padel na sedmo mesto.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja.

Soči je prezimil na zadnjem mestu.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Osijek : Dinamo Zagreb 1:0 (nedelja)

Odigral je 90 minut, nato pa moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča. Takrat je Dinamo že zaostajal z 0:1. Na koncu je končal dvoboj zgolj z osmimi igralci, saj je bil poleg Ljubljančana izključen še Emil Dilaver (67. minuta), Dino Perić pa se je poškodoval in v trenutku, ko so Zagrebčani že opravili vse tri menjave, ni mogel nadaljevati z igro. V izdihljajih srečanja je bil zaradi nezadovoljstva s sodniškimi odločitvami izključen tudi trener Nenad Bjelica. Dinamo kljub porazu ostaja trdno na prvem mestu. Pred drugouvrščenim Hajdukom ima 12 točk prednosti. Stojanović je sicer med tednom podaljšal pogodbo z najboljšim hrvaškim klubom do leta 2024. ''V tem klubu sem se našel. V njem uživam vsako sekundo. Ko so mi ponudili novo pogodbo, sem jo takoj sprejel," je poudaril slovenski branilec, ki je prejšnji teden z Dinamom izpadel v pokalnem tekmovanju proti Rožmanovi Reki.

Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se bo začelo 29. februarja. Houston je prejšnjo sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

CSKA je prezimil na četrtem mestu.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Heidenheim : Nürnberg 2:2 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi. Slovenski reprezentant ne more biti zadovoljen z minutažo pri Nürnbergu, saj je po prihodu iz Domžal zaigral le na štirih tekmah in na igrišču prebil 71 minut.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Lugano : Young Boys 2:1 (nedelja)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za tekmo.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta : Roma 2:1 (sobota)

Odigral je 83 minut in igrišče zapustil v trenutku, ko je bil že dosežen končni rezultat. Atalanta je v zelo pomembnem obračunu za četrto mesto serije A premagala Romo in ji na lestvici pobegnila na šest točk razlike. Zmagoviti zadetek je v 59. minuti dosegel Hrvat Mario Pašalić in to le 19 sekund po tem, ko je vstopil v igro! Atalanta je v tej sezoni dosegla kar 63 zadetkov, z naskokom največ na prvenstvu, od tega jih je izkušeni slovenski velemojster dal že 14 in je četrti najboljši strelec tekmovanja. Proti Romi je bil najbližje golu v 30. minuti, ko je njegov strel švignil mimo vrat. Atalanto čaka nova zahtevna preizkušnja že v sredo, ko bo na San Siru v prvi tekmi osmine finala lige prvakov gostila Valencio.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Nantes : Metz 0:0 (sobota)

V igro je vstopil v 90. minuti. Nantes nadaljuje rezultatsko krizo v francoskem prvenstvu, kjer je v zadnjih šestih srečanjih osvojil le dve točki.

Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Sassuolo : Parma 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo. Belokranjec je v 25. minuti vzel žogo Domenicu Berardiju, poslal v ogenj Andreasa Corneliusa, ta pa je imenitno podal do Gervinha, ki je odločil zmagovalca. Kurtić je tako začel akcijo za edini zadetek na tekmi, s katerim je prišel do zmage nad nekdanjim klubom v serie A.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : SPAL 2:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo, v 16. minuti prejel rumeni karton, nato pa 50 minut pozneje s prvim zadetkom, odkar brani barve rumeno-rdečih, odločil zmagovalca (ogled videa spodaj). Mrežo zadnjeuvrščenega kluba serie A je zatresel po prodoru z desne strani in natančnim diagonalnim strelom po tleh, ko se je žoga od leve vratnice odbila v gol. "Zelo sem srečen, da sem dal tako pomemben zadetek. Moramo nadaljevati v tem slogu. Ta zadetek posvečam mojemu očetu Borisu, ki ga ni več med nami,'' je po srečanju povedal slovenski reprezentant, glavni junak srečanja, saj je sodnik po prekršku nad njim dosodil kazenski strel za gostitelje, ki ga je v izenačenje na 1:1 pretopil Marco Mancosu, poznejši asistent pri zadetku Štajerca, ki je za Lecce odigral skupno 29 tekem. Lecce je zmagal šestič v tej sezoni in si izboljšal možnosti v boju za obstanek.

Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Wolfsberger AC : Hartberg 3:0 (sobota)

Odigral je vso tekmo. To je bila prva letošnja tekma Hartberga, ki je jesenski del končal na šestem mestu, Nogometaš iz Rogatca je v tej sezoni prispeval pet zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki tudi brani naslov, pa zaostaja 14 točk. Vojničan je prispeval šest zadetkov. Ukrajinski podprvak se mudi na pripravah v Turčiji, kjer je s 5:0 ugnal ljubljansko Olimpijo. Verbič se je vpisal med strelce in dosegel zadetek za 2:0.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Gaziantep : Rizespor 2:0 (ponedeljek)

Rizespor je v prejšnjem krogu počival, saj je bila tekma v Izmirju zaradi zasneženega igrišča odpovedana. Tokrat je izgubil na gostovanju pri Gaziantepu, Primorec pa ni kandidiral za srečanje.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Ankaragucu : Fenerbahče 2:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. Fenerbahče po bolečem porazu izgublja stik z najboljšimi na turškem prvenstvu, Primorec pa v prvenstvu letos še vedno ostaja brez priložnosti. V tej sezoni je zbral le tri nastope, a je vedno vstopil v igro s klopi. Nazadnje je na prvenstvu zaigral pred dobrimi štirimi meseci.

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

Prvenstvo se bo začelo 1. marca.

Krčan je v zimskem prestopnem roku zapustil francoskega prvoligaša Saint Etienne, se preselil v ZDA in oblekel dres člana lige MLS, moštva Chicago Fire. V uvodnem krogu ga 1. marca čaka gostovanje v Seattlu.

Roman Bezjak (Apoel Nikozija) ? Brez kluba.

Bezjak je pozimi zapustil ciprskega prvaka. Na ciprskem prvenstvu je nastopil le na štirih tekmah in ostal brez zadetkov.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

Vitesse : Heerenveen 4:2 (nedelja)

Med tednom je z Vitessejem izpadel iz pokala, ko je na domačem igrišču izgubil z 0:3 proti velikanu Ajaxu, v nedeljo pa se je izkazal v nizozemskem prvenstvu, kjer je proti Heerenveenu odigral 69 minut in zapustil igrišče pri končnem rezultatu 4:2. V 16. minuti je povišal vodstvo gostiteljev na 2:0, ko se je mojstrsko na polovici igrišča otresel tekmeca, sam stekel proti vratom gostom in z močnim udarcem zatresel mrežo (ogled videa spodaj), v tej sezoni pa je dosegel že deset zadetkov. Tako je petič v karieri v eni sezoni na Nizozemskem zadel v polno vsaj desetkrat. Dvakrat mu je to uspelo v dresu Groningena, dvakrat za PSV Eindhoven, zdaj pa še prvič za Vitesse. Skupno je na tekmah nizozemskega prvenstva dosegel že 97 zadetkov.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Rio Ave : Sporting Lizbona 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo in ostal brez resnejše priložnosti za zadetek, njegovo moštvo pa se je namučilo, da je na gostovanju pri Rio Aveju ostalo neporaženo. Do 84. minute, ko je imel Sporting že igralca manj (v 71. minuti je rdeči karton prejel kapetan Sebastian Coates), so Lizbončani izgubljali z 0:1. Zadetek so prejeli hitro, že po dveh minutah. Sporting je izenačil šest minut pred koncem, po strelu z bele točke. Ljubljančan je ponovno zapravil priložnost, da se prvič vpiše na seznam strelcev v dresu portugalskega velikana Sportinga. V portugalskem prvenstvu je prebil na igrišču 345 minut, a še ni spravil žoge izza hrbta tekmečevega vratarja. Zeleno-beli so na lestvici padli na četrto mesto. Prehitela jih je Braga, ki je v gosteh presenetila vodilno Benfico (1:0).

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Twente : AZ Alkmaar 2:0 (sobota)

V prejšnjem krogu zaradi neugodnih vremenskih razmer ni odigral tekme, tokrat pa proti klubu iz Alkmaarja odigral vso tekmo. Twente se je z zmago približal sredini razpredelnice.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Wigan)

Anglija, 2. liga

Cardiff City : Wigan 2:2 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi. Še vedno čaka na krstni nastop v dresu Wigana.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Derby County : Huddersfield Town 1:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Altach : Austria Dunaj 2:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Zlatko Dedić (Swarovski Tirol)

Avstrija, 1. liga Rapid Dunaj : Swarovski Tirol 2:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Dejan Petrović (Rapid Dunaj) Avstrija, 1. liga Rapid Dunaj : Swarovski Tirol 2:0 (nedelja) V igro je vstopil v 80. minuti in debitiral za avstrijskega klubskega velikana, ki na lestvici zaseda tretje mesto in za vodilnim Laskom zaostaja 10 točk.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Austria Lustenau je prezimila na šestem mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

GAK je prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Lafnitz je prezimil na četrtem mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Vorwärts je prezimil na tretjem mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Austria Celovec je prezimila na drugem mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Liefering je prezimil na desetem mestu.

Nicolas Rajsel (Qabala)

Azerbajdžan, 1. liga

Sabayil : Qabala 3:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo in v 16. minuti z natančnim strelom v desni spodnji kot vrat popeljal Qabalo v vodstvo z 1:0 (ogled videa spodaj). To je bil že njegov drugi zadetek na drugi tekmi, ki jo je odigral v Azerbajdžanu.
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Westerlo 0:1 (sobota) Ni branil, ostal je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lokeren : Excelsior Virton 0:2 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Westerlo 0:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Union St. Gilloise : KSV Roeselare 3:3 (sobota) V igro je vstopil v 81. minuti, ko je Union vodil s 3:1.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Beerschot-Wilrijk : Leuven 2:1 (petek) Ni kandidiral za tekmo. Odkar je zapustil Velenje in se odpravil v Belgijo, je zbral le dva nastopa.
Miha Goropevšek (Dinamo Minsk) Belorusija, 1. liga Nova sezona se še ni začela. Iz Volyna, jesenskega drugoligaškega podprvaka v Ukrajini, se je preselil v Belorusijo, kjer brani barve Dinama iz Minska, ki je v prejšnji sezoni osvojil četrto mesto.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Beroe : Etar 2:0 (nedelja)

Odigral je 60 minut.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sloboda je prezimila na desetem mestu.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Mladost je prezimila na devetem mestu.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Enosis : Pafos 1:1 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Enosis : Pafos 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Nantes : Metz 0:0 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Caen : Troyes 0:1 (petek)

Ni igral, ostal je na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Olympiakos Pirej : Panionios 4:0 (sobota)

Branil je vso tekmo.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga Larissa : PAOK Solun 1:2 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Varaždin 1:2 (sobota) Branil je vso tekmo.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Varaždin 1:2 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 76. minuti prejel rumeni karton.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Cagliari : Napoli 0:1  (nedelja)

V igro je vstopil v 83. minuti.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Lazio : Inter 2:1 (nedelja)

Zaradi poškodbe (zlom mezinca) ni kandidiral za nastop.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Bologna : Genoa 0:3 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Livorno : Cosenza 0:3 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Žan Celar (Cremonese)

Italija, 2. liga

Cremonese : Trapani 5:0 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Chievo : Salernitana 2:0 (ponedeljek) Odigral je vso tekmo in v 49. minuti prejel rumeni karton,

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Perugia 1:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Daniel Pavlev (Chievo) Italija, 2. liga Chievo : Salernitana 2:0 (ponedeljek) Ni kandidiral za tekmo.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Empoli : Pisa 2:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento : Pordenone 2:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Padova : Fermana 0:1 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Catania : Reggina 0:0 (nedelja)

V igro je vstopil v 59. minuti.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Carpi : Piacenza 3:0 (nedelja)

V igro je vstopil v 70. minuti.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Bisceglie : Sicula Leonzio 0:1 (nedelja)

Ni igral, ostal je na klopi.
Žiga Lipušček (RFS Riga) Latvija, 1. liga Začetek sezone 15. marca. V zimskem prestopnem roku je zapustil Gorico in sklenil sodelovanje z latvijskim podprvakom RFS.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Nova sezona se še ni začela.

Žalgiris je v Litvi v prejšnji sezoni osvojil drugo mesto.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Kaposvari : Honved 0:1 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Nova sezona se bo začela 13. marca.

 

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Werder Bremen 3:0 (sobota)

Zaradi zdravstvenih težav ni kandidiral za dvoboj. Na igrišča se bo najverjetneje vrnil marca.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Ingolstadt : Uerdingen 0:1 (sobota)

Ni igral, ostal je na klopi.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Sonnenhof Großaspach : Hansa Rostock 0:1 (sobota)

Ni kandidiral za tekmo.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Emmen 0:0 (sobota)

Ni branil, ostal je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga NEC : Helmond Sport 2:0 (petek) V igro je vstopil v 83. minuti.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Zaglebie Lubin : Wisla Krakov 0:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Gornik Zabrze : Arka Gdynia 2:0 (petek) Odigral je vso tekmo.
Egzon Kryeziu (Lechia Gdansk) Poljska, 1. liga Lechia Gdansk : Piast Gliwice 1:0 (petek) Ni kandidiral za tekmo. Mladi slovenski reprezentant in nekdanji igralec Triglava je v torek sklenil sodelovanje s poljskim prvoligašem.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Jagiellonia Bialystok : Korona Kielce 0:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Wisla Krakov 0:1 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Rakow Czestochowa : Legia Varšava 2:2 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  LKS Lodz : Wisla Plock 0:0 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 22. minuti prejel rumeni karton.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Zaglebie Lubin : Wisla Krakov 0:1 (nedelja)

Odigral je 74 minut.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Prvenstvo se bo nadaljevalo 28. februarja.

Chojniczanka Chojnice je po prvem delu sezone na zadnjem, 18. mestu prvenstvene lestvice.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica B : Cova da Piedade 2:0 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Chindia Targoviste : Voluntari 1:2 (petek) Odigral je vso tekmo. Voluntari ostaja na zadnjem mestu, to je bila šele njegova četrta zmaga v tej sezoni.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Chindia Targoviste : Voluntari 1:2 (petek) Odigral je vso tekmo. Voluntari ostaja na zadnjem mestu, to je bila šele njegova četrta zmaga v tej sezoni.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca. Ufa je prezimila na sedmem mestu.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 28. februarja. Prekinil je pogodbo s švicarskim prvoligašem Zürichom in se vrnil v rusko prvo ligo, kjer nosi dres kluba Krila Sovjetov iz Samare.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja. Orenburg je prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Spartak Trnava : Slovan Bratislava 0:0 (nedelja) Odigral je vso tekmo.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Spartak Trnava : Slovan Bratislava 0:0 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Spartak Trnava : Slovan Bratislava 0:0 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Sered : Ružomberok 2:2 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

Kilmarnock : Hibernian 1:2 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Basel : Thun 0:1 (sobota) Ni igral, ostal je na klopi.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Servette : Zürich 4:1 (nedelja)

V igro je vstopil v 69. minuti.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Wil : Schaffhausen  0:0 (sobota) Ni kandidiral za tekmo.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Konyaspor : Göztepe 1:3 (sobota) Odigral je vso tekmo.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Fatih Karagümrük : Giresunspor 2:1 (nedelja) Ni kandidiral za tekmo.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga

Boluspor : Umraniyespor 1:1 (sobota)

Odigral je vso tekmo in v 45. minuti prejel rumeni karton,
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Hatayspor : Akhisarspor 2:3 (sobota) Odigral je vso tekmo in v 14. minuti prejel rumeni karton.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 29. februarja. New England je v prejšnji sezoni izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 2. marca. Portland je v prejšnji sezoni izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Zadetek Tima Matavža (pri 1:46):

Zadetek Nicolasa Rajsla (pri 1:35):

Zadetek Žana Majerja (pri 2:23):

Oblak je igralec meseca Atletica:

 

Ne spreglejte