Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 2. 2020,
22.23

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

4

Natisni članek

Tim Matavž Roman Bezjak Andraž Šporar Robert Berić Benjamin Verbič Miha Zajc Rajko Rep Žan Majer Luka Elsner Domen Črnigoj Adam Gnezda Čerin Jaka Bijol Rene Krhin Josip Iličić Uroš Korun Miha Blažič Jure Balkovec Petar Stojanović Nejc Skubic Luka Krajnc Kevin Kampl Samir Handanović Aljaž Struna Bojan Jokić Miha Mevlja Jan Oblak Jan Oblak Vid Belec Simon Rožman slovenski nogometaši na delu v tujini

Nedelja, 2. 2. 2020, 22.23

4 leta, 2 meseca

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Iličić z novim golom poskrbel za rekord, Šporar še čaka na svoj prvenec. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

4

Josip Iličić | Takole se je Josip Iličić razveselil 11. gola na zadnjih devetih tekmah, ki jih je odigral, in potrdil izjemno strelsko formo in to, da trenutno spada med najboljše nogometaše v italijanski serie a. Prišel je do 14. prvenstvenega gola sezone, kar je njegov osebni rekord. | Foto Getty Images

Takole se je Josip Iličić razveselil 11. gola na zadnjih devetih tekmah, ki jih je odigral, in potrdil izjemno strelsko formo in to, da trenutno spada med najboljše nogometaše v italijanski serie a. Prišel je do 14. prvenstvenega gola sezone, kar je njegov osebni rekord.

Foto: Getty Images

Preverite, kako so se ta konec tedna odrezali slovenski nogometaši in trenerji na delu v tujini. V nedeljo je spet zablestel Josip Iličić, ki je potrdil izjemno strelsko formo, zadel še na četrti tekmi v nizu in poskrbel za rekorden dosežek. Precej slabše volje je verjetno Andraž Šporar, ki je odigral vso tekmo za Sporting, a doživel prvi poraz.

Slovenski trenerji na delu v tujini:

Luka Elsner (Amiens) Francija, 1. liga Amiens : Toulouse 0:0 (sobota)

Z Amiensom je pred domačimi navijači gostil Toulouse, ki je prikovan na dno prvenstvene lestvice in je pred tem izgubil zadnjih 11 prvenstvenih tekem, in iskal prvo zmago po kar devetih tekmah brez zmage, a je ni dočakal. "To je najpomembnejša tekma sezone," je pred obračunom s Toulousejem povedal nekdanji trener Domžal in Olimpije, a tudi po njem ostal brez zmage in si privoščil spodrsljaj. Amiens tako v prvenstvu na novo zmago od začetka lanskega novembra oziroma kar deset tekem, v katerih je osvojil vsega tri točke. Njegov klub je 18. mestu prvenstvene lestvice, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek. Pred 19. mestom ima le točko prednosti, pred 17. mestom pa štiri točke zaostanka, s tem da je Metz odigral tekmo manj. Da je kriza res huda, potrjuje dejstvo, da je Amiens v tem času, odkar pogreša prvenstveno zmago, izpadel tudi iz obeh pokalnih tekmovanj.

Miloš Kostić (St. Truiden) Belgija, 1. liga Oostende : St. Truiden 1:0 (sobota)

Po dveh zmagah na dveh tekmah, ki jih je zabeležil na klopi belgijskega prvoligaša St. Truidna, na katero je nepričakovano sedel pred kratkim, je tokrat v gosteh pri do tega kroga predzadnjemu Oostendeju doživel prvi poraz.

Simon Rožman (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Lokomotiva Zagreb : Rijeka 2:1 (sobota)

Z Rijeko je leto 2020 začel slabo, s porazom z 1:2 je v Zagrebu izgubil proti tamkajšnji Lokomotivi. "Čestitam Lokomotivi za zmago, več si ob vseh napakah, ki smo jih počeli, nismo zaslužili," je po tekmi poraz pošteno priznal mladi slovenski trener.

Slovenski reprezentanti na delu v tujini:

Vratarja:

Vid Belec (Apoel Nikozija) Ciper, 1. liga

Apoel Nikozija : Nea Salamis 2:1 (nedelja)

Branil je vso tekmo.

Jan Oblak (Atletico Madrid) Španija, 1. liga Real Madrid : Atletico Madrid 1:0 (sobota)

Na velikem madridskem derbiju je dobro opravil svoje delo, zbral tri obrambe, pri golu Karima Benzemaja pa ni mogel narediti veliko. Z Atleticom je doživel nov poraz, v zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojil le točko in se od Reala na vrhu oddaljil za 13 točk, s tem pa verjetno dokončno izpadel iz lova na naslov. Trenutno je Atletico šele na šestem mestu.

Škofjeločan, ki je tudi tokrat nosil kapetanski trak, ne more biti zadovoljen niti zaradi tega, ker je prejel gol proti neposrednemu konkurentu v lovu na nagrado, ki jo je v zadnjih štirih letih vselej osvojil, zamoro, ki jo prejme vratar z najmanj prejetimi goli v prvi španski ligi. Vratar Reala Thibaut Courtois je ohranil mrežo nedotaknjeno in tako ostaja pri devetih zadetkih v svoji mreži, medtem ko je Oblak do zdaj prejel 13 golov.

Branilci:

Jure Balkovec (Empoli) Italija, 2. liga

Empoli : Crotone 3:1 (sobota)

Čeprav je bilo sprva napovedano drugače, saj je imel težave z zdravjem, je bil na igrišču od prve do zadnje minute in je Empoliju pomagal do prve prvenstvene zmage po dolgih šestih tekmah čakanja.

Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga

Varda : Ferencvaroš 1:2 (sobota)

Vodilni Ferencvaroš, ki brani naslov prvaka in na vrhu lestvice dominira tudi letos, je prišel do nove zmage in utrdil vodstvo na vrhu lestvice. Tudi tokrat ob pomoči slovenskega branilca, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Bojan Jokić (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Piast je prezimil na šestem mestu.

Miha Mevlja (Soči)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja.

Soči je prezimil na zadnjem mestu.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Slaven Belupo : Dinamo Zagreb 0:2 (sobota) Odigral je vso tekmo in prejel rumen karton. Dinamo, ki prepričljivo vodi na vrhu lestvice in je na dobri poti, da obrani naslov prvaka, je tudi leto 2020 začel tako, kot je končal lanskega. Z zmago.
Aljaž Struna (Houston Dynamo) Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se bo začelo 29. februarja. Houston je prejšnjo sezono končal na desetem mestu zahodne konference v ligi MLS in ostal brez končnice.

Vezisti:

Jaka Bijol (CSKA Moskva) Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

CSKA je prezimil na četrtem mestu.

Adam Gnezda Čerin (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : Sandhausen 2:0 (nedelja)

Po odmevnem prestopu iz Domžal je v prvem delu sezone v Nemčiji odigral vsega 70 minut na štirih tekmah, očitno pa se njegov status drastično ne bo spremenil niti na začetku leta 2020. V prvi tekmi letošnjega leta namreč spet ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je presedel na klopi.

Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga

Lugano : Xamax 1:1 (sobota)

Po tem, ko je bil blizu selitve iz Lugana, a do prestopa v Italijo, o katerem se je pisalo, naposled ni prišlo, ga ni bilo niti na klopi svoj ekipe, ki je pred domačimi navijači razočarala proti zadnjeuvrščenemu klubu prve švicarske lige.

 Josip Iličić  (Atalanta) Italija, 1. liga Atalanta : Genoa 2:2 (nedelja)

Zadel je še na četrti tekmi v nizu. Potem, ko je v prejšnjem krogu zabil hat-trick, se je tokrat ustavil pri enem golu, potem ko je zadel po strelu znotraj kazenskega prostora in poskrbel za izenačenje na 2:2. To je bil njegov 14. prvenstveni gol sezone, kar je njegov rekord v italijanski serie A, v kateri je skupno zabil že kar 86 golov. Največ pred tem v sezoni 2015/16 v majici Fiorentine, 13. Do tako velike številke je prišel v vsega 18 prvenstvenih nastopih, saj je nekaj tekem izpustil, tudi tokratnega konca pa ni dočakal na igrišču. Na klop se je, ko je bil na semaforju že izpisan končni izid, usedel v 76. minuti. V vseh tekmovanjih v tej sezoni je zdaj zabil že 15 golov, trenutno pa na lestvici strelcev zaostaja samo za Cirom Immobilejem, Cristianom Ronaldom in Romelom Lukakujem. V zadnjih devetih tekmah, ki jih je odigral, je zabil 11 golov.

Rene Krhin (Nantes) Francija, 1. liga

Rennes : Nantes 3:2 (petek)

Še drugič zapored je za Nantes igral od prve do zadnje minute in vpisal peti prvenstveni nastop sezone, a s soigralci doživel še tretji poraz v nizu. In to na kakšen način! Nantes je pri Rennesu dvakrat vodil, z 1:0 in z 2:1, bil v vodstvu še do konca rednega dela tekme, potem pa prejel izenačujoči gol v 95. in še enega v 97. minuti ter ostal praznih rok. Kanarčki so zapravili lepo priložnost. Če bi zmagali, bi skočili na nepričakovano visoko četrto mesto.

Jasmin Kurtić (Parma) Italija, 1. liga

Cagliari : Parma 2:2 (sobota)

Izkazal se je z lepo asistenco (ogledate si jo lahko spodaj) za izenačenje Parme v 94. minuti in točko, ki bo Parmi utegnila priti še kako prav. Ravno Cagliari je namreč njen tekme v boju za šesto mesto, ki prinaša Evropo in za katerega se oba kluba nekoliko presenetljivo potegujeta v tej sezoni. Trenutno si ga delita z istim številom točk. Belokranjec, ki je k Parmi prišel pred kratkim, je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Žan Majer (Lecce) Italija, 1. liga Lecce : Torino 4:0 (nedelja) Tudi tokrat je odigral vseh 90 minut in pomagal soigralcem do pomembne zmage v lovu na obstanek. V statistiko se je vpisal z rumenim kartonom.
Rajko Rep (Hartberg) Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Hartberg je v jesenskem delu osvojil šesto mesto, nogometaš iz Rogatca pa je prispeval pet zadetkov.

Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) Ukrajina, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Dinamo Kijev je jesenski del končal na drugem mestu, za vodilnim Šahtarjem, ki tudi brani naslov, pa zaostaja 14 točk. Vojničan je prispeval šest zadetkov.

Amedej Vetrih (Rizespor)

Turčija, 1. liga

Rizespor : Bešiktaš 1:2 (sobota)

Tokrat ga ni bilo niti na klopi domače ekipe in ni igral.

Miha Zajc (Fenerbahče)

Turčija, 1. liga

Trabzonspor : Fenerbahče 2:1 (sobota)

Čeprav je med tednom odigral 14 minut v pokalu, je tokrat spet obsedel na klopi Fenerbahčeja, za katerega v zadnjih 13 prvenstvenih tekmah ni dobil niti minute.

Napadalci:

Robert Berić (Chicago Fire) Liga MLS (ZDA/Kanada)

Prvenstvo se bo začelo 1. marca.

Krčan je ta mesec zapustil francoskega prvoligaša Saint Etienne, se preselil v ZDA in oblekel dres člana lige MLS, moštva Chicago Fire. V uvodnem krogu ga 1. marca čaka gostovanje v Seattlu.

Roman Bezjak (Apoel Nikozija) ? Brez kluba

Bezjak je zapustil Apoel. V tej sezoni je v ciprskem prvenstvu nastopil le na štirih tekmah in ostal brez zadetkov. Korošec, ki išče novega delodajalca, pa ni kandidiral za srečanje.

Tim Matavž (Vitesse) Nizozemska, 1. liga

ADO Den Haag : Vitesse 0:0 (sobota)

Zaradi bolezni ga ni bilo niti na klopi.

Andraž Šporar (Sporting Lizbona) Portugalska, 1. liga Braga : Sporting Lizbona 1:0 (nedelja)

V ponedeljek je po šest milijonov evrov vrednem prestopu iz Slovana Bratislave na igrišče vstopil s klopi že po 15 minutah igre in se veselil zmage, a prvega zadetka v majici Sportinga ni dočakal. V nedeljo je že bil v prvi postavi Lizbončanov in bil na igrišču do konca tekme, a se pri Bragi, kjer je s soigralci izgubil, ni izkazal. Izgubil je z 0:1 in s Sportingom zdrsnil s tretjega mesta na lestvici. Precej aktiven je bil predvsem v prvem polčasu, ko je že na uvodu tekme v kazenskem prostoru lepo sprejel žogo in takoj za tem aktraktivno udaril proti golu, a se je z obrambo izkazal vratar. Potem večjih priložnosti za zadetek, na katerega ob očitno moral še nekoliko počakati, ni več imel.

Haris Vučkić (Twente)

Nizozemska, 1. liga Twente : Sparta Rotterdam 2:0 (sobota)

Twente je prvič po sedmih prvenstvenih tekmah prišel do zmage, do katere je pomagal tudi slovenski reprezentant, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

*Na seznamu so nogometaši z zadnjega seznama selektorja Matjaža Keka za tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 proti Latviji in Poljski, dodan je Domen Črnigoj, ki ga na zadnjem seznamu ni bilo zaradi težav z zdravjem.

Preostali slovenski nogometaši na delu v tujini:

Jan Mlakar (Wigan)

Anglija, 2. liga

Leeds : Wigan 0:1 (sobota)

Po prestopu v Wigan, kamor ga je po neuspešni posoji pri QPR na zadnji dan januarske tržnice posodil Brighton, za svoj novi klub še ni zaigral. Ni ga bilo niti na klopi.

Jon Gorenc-Stanković (Huddersfield Town)

Anglija, 2. liga

Fulham : Huddersfield Town 3:2 (sobota)

Ni igral. Sedel je na klopi.
Gregor Zabret (Oldham Athletic)

Anglija, 4. liga

Oldham Athletic : Bradford City 3:0 (sobota)

Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Aljaž Casar (Rheindorf Altach)

Avstrija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Altach je prezimil na osmem mestu.

Zlatko Dedić (Swarowski Tirol)

Avstrija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Swarowski Tirol je prezimil na zadnjem (12.) mestu.

Patrik Eler (Austria Lustenau)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Austria Lustenau je prezimila na šestem mestu.

Luka Kirić (GAK Gradec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

GAK je prezimil na 11. mestu.
Denis Kramar (Lafnitz)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja.

Lafnitz je prezimil na četrtem mestu.

Alem Pašić (Vorwärts Steyr)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Vorwärts je prezimil na tretjem mestu.
Žan Pelko (Austria Celovec)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Austria Celovec je prezimila na drugem mestu.
Benjamin Šeško (Liefering)

Avstrija, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 21. februarja. Liefering je prezimil na desetem mestu.

Nicolas Rajsel (Oostende)

?

Brez kluba, potem ko je januarja prekinil pogodbo z belgijskim prvoligašem Oostendejem.

 
Marko Deronja (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Exelsior 0:0 (nedelja) Ni igral, sedel je na klopi.
Anel Hajrić (Lokeren) Belgija, 2. liga Lokeren : Union St. Gilloise 0:2 (sobota) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Mitja Križan (Lommel) Belgija, 2. liga Lommel : Exelsior 0:0 (nedelja) Igral je do 66. minute.

Nik Lorbek (Union St. Gilloise)

Belgija, 2. liga Lokeren : Union St. Gilloise 0:2 (sobota) Igral je od 88. minute.
Milan Tučić (OH Leuven) Belgija, 2. liga Leuven : Roeselare 2:1 (sobota) Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dino Martinović (Etar)

Bolgarija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja.

Etar je prezimil na desetem mestu.
Elvis Džafić (Sarajevo)

BiH, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sarajevo je jesenski prvak BiH. Pred mestnim tekmecem Željezničarjem ima točko prednosti.
Adnan Golubović (Sloboda Tuzla) BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja. Sloboda je prezimila na desetem mestu.

Emil Velić (Mladost Doboj Kakanj)

BiH, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 22. februarja.

Mladost je prezimila na devetem mestu.

Gregor Balažic (Enosis Neon Paralimni)  Ciper, 1. liga Enosis - AEK Larnaka (ponedeljek 18.00)  

Matija Širok (Pafos)

Ciper, 1. liga

Etnikos Achna : Pafos 0:3 (sobota)

Odigral je vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumen karton.

Denis Petrić (Nantes)

Francija, 1. liga

Rennes : Nantes 3:2 (petek)

Ni igral, sedel je na klopi.

Jan Repas (Caen)

Francija, 2. liga Chambly : Caen 0:1 (petek)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Matic Kotnik (Panionios)

Grčija, 1. liga

Aris : Panionios 2:0 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Marko Nunić (AE Larissa)

Grčija, 1. liga OFI : Larissa 0:0 (sobota) Igral je od 52. minute.

Žiga Frelih (Inter Zaprešić)

Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Istra 2:0 (petek) Branil je vso tekmo.
Matija Rom (Inter Zaprešić) Hrvaška, 1. liga Inter Zaprešić : Istra 2:0 (petek) Igral je vso tekmo in debitiral v hrvaškem prvenstvu.

Valter Birsa (Cagliari)

Italija, 1. liga

Cagliari : Parma 2:2 (sobota)

Ni igral. Sedel je na klopi.

Samir Handanović (Inter Milano)

Italija, 1. liga Udinese : Inter 0:2 (nedelja)

Zaradi poškodbe roke, ki jo je staknil dan pred tekmo, ni igral.

Rok Vodišek (Genoa)

Italija, 1. liga Atalanta : Genoa 2:2 (nedelja) Ni igral, spet ga ni bilo niti na klopi.

Matija Boben (Livorno)

Italija, 2. liga Livorno : Ascoli 0:3 (sobota) Igral je vso tekmo in v prvem polčasu prejel rumen karton.

Žan Celar (Cremonese)

Italija, 2. liga

Cremonese : Pisa 3:4 (petek)

Mladi obetavni napadalec Rome je v prvem delu sezone kot posojen igral pri italijanskem drugoligašu Citadelli, pri kateri pa ni dobival prav veliko priložnosti za igro, zato jo je zapustil in bo v drugem delu sezone igral pri še enem drugoligašu, Cremoneseju. Na tekmi proti Pisi je sedel na klopi.

Boštjan Cesar (Chievo)

Italija, 2. liga Chievo : Venezia 0:1 (nedelja) Odigral je vso tekmo in prejel rumen karton.

Luka Krajnc (Frosinone)

Italija, 2. liga Frosinone : Virtus Entella 1:0 (sobota)

V igro je vstopil tik pred koncem prvega polčasa, tik pred koncem tekme pa prejel rumen karton.

Daniel Pavlev (Chievo)

Italija, 2. liga

Chievo : Venezia 0:1 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Leo Štulac (Empoli)

Italija, 2. liga Empoli : Crotone 3:1 (sobota) Igral je od 82. minute.

Dejan Vokić (Benevento)

Italija, 2. liga Benevento : Salernitana 1:1 (nedelja) Ni kandidiral za dvoboj.

Siniša Anđelković (Padova)

Italija, 3. liga (B)

Padova : Vis Pesaro 4:0 (nedelja)

Odigral je vso tekmo.

Maks Barišić (Catania)

Italija, 3. liga (C)

Catania : Monopoli 0:2 (nedelja)

Igral je 77 minut.

Enej Jelenič (Carpi)

Italija, 3. liga (B)

Rimini : Carpi 2:2 (nedelja)

Igral je do 78. minute.

Urban Žibert (Bisceglie)

Italija, 3. liga (C)

Bisceglie : Avellino 1:1 (nedelja)

Odigral je 70 minut.

Klemen Bolha (Žalgiris Vilna)

Litva, 1. liga

Konec sezone.

Žalgiris je v Litvi osvojil drugo mesto.

Patrik Bordon (Panevežys) Litva, 1. liga Konec sezone. Panevežys je v Litvi osvojil peto mesto.

Matej Poplatnik (Kaposvari Rakoczi)

Madžarska, 1. liga Diosgyor : Kapsovari Rakoczi 2:0 (sobota) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Matej Palčič (Šerif Tiraspol)

Moldavija, 1. liga

Konec sezone.

Šerif je s kar 17 točkami naskoka osvojil naslov prvaka. Še petega v nizu in 18. v zgodovini kluba.

Kevin Kampl (RB Leipzig)

Nemčija, 1. liga

RB Leipzig : Borussia Mönchengladbach 2:2 (sobota)

Zaradi poškodbe še vedno ne igra, zato ga ni bilo niti na klopi.

Luka Štor (Dynamo Dresden)

Nemčija, 2. liga

Heidenheim : Dynamo Dresden 0:0 (nedelja)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Dominic Maroh (Krefelder Uerdingen)

Nemčija, 3. liga

Unterhaching : Uerdingen 1:0 (sobota)

Igral je vso tekmo in v drugem polčasu prejel rumen karton.

Nik Omladič (Hansa Rostock)

Nemčija, 3. liga

Bayern München B : Hansa Rostock 1:0 (sobota)

Ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Ažbe Jug (Fortuna Sittard)

Nizozemska, 1. liga Fortuna Sittard : Heerenveen 2:1 (nedelja)

Ni igral, sedel je na klopi.

Etien Velikonja (NEC Nijmegen) Nizozemska, 2. liga NEC Nijmegen : Cambuur 0:2 (petek) Igral je do 68. minute.
Filip Valenčič (Stabaek) Norveška, 1. liga Prvenstvo se začne 5. aprila. Kot posojen nogometaš Stabaeka je z Interjem iz Turkuja osvojil drugo mesto v finski prvi ligi in bil s 16 zadetki najboljši strelec prvenstva.

Damjan Bohar (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Bohar je z desetimi zadetki četrti najboljši strelec poljskega prvenstva. Zaglebie je prezimil na desetem mestu.
Erik Janža (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 8. februarja. Gornik je prezimil na 12. mestu.

Matej Pučko (Korona Kielce)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 8. februarja.

Korona je prezimila na 14. mestu.

Rok Sirk (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Zaglebie je prezimil na desetem mestu.
David Tijanić (Rakow Czestochowa) Poljska, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Rakow je prezimil na 11. mestu.
Tadej Vidmajer (LKS Lodz) Poljska, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja. Lodz je prezimil na zadnjem (16.) mestu.

Saša Aleksander Živec (Zaglebie Lubin)

Poljska, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja.

Zaglebie je prezimil na desetem mestu.

Matic Žitko (Chojniczanka Chojnice) Poljska, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 29. februarja.

Chojniczanka Chojnice je prezimila na zadnjem (18.) mestu.

David Zec (Benfica Lizbona B)

Portugalska, 2. liga Benfica B : Vilafranquense 4:0 (nedelja) Ni igral, sedel je na klopi.

Milan Kocić (Voluntari)

Romunija, 1. liga Academica Clinceni : Voluntari 1:2 (sobota) Igral je vso tekmo.
Andraž Struna (Voluntari) Romunija, 1. liga Academica Clinceni : Voluntari 1:2 (sobota) Igral je vso tekmo.

Lovro Bizjak (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca. Ufa je prezimila na sedmem mestu.
Denis Popović (Krila Sovjetov Samara) Rusija, 1. liga  Prvenstvo se nadaljuje 28. februarja. Ta teden je prekinil pogodbo s švicarskim prvoligašem Zürichom, vrača se v rusko Premier League, kjer bo igral za Krila Sovjetov Samara.
Žiga Škoflek (Orenburg) Rusija, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 23. februarja. Orenburg je prezimil na 14. mestu.

Andres Vombergar (Ufa)

Rusija, 1. liga

Prvenstvo se nadaljuje 1. marca.

Ufa je prezimila na sedmem mestu.

Kenan Bajrić (Slovan Bratislava)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je osvojil naslov jesenskega prvaka z visoko prednostjo pred zasledovalci.
Žan Medved (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.
Alen Ožbolt (Slovan Bratislava) Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Slovan je jesenski prvak.

Maj Rorič (Sered)

Slovaška, 1. liga Prvenstvo se nadaljuje 15. februarja. Sered je prezimil na desetem mestu.
Jan Koprivec (Kilmarnock) Škotska, 1. liga

Kilmarnock : Ross County 3:1 (sobota)

Sedel je na klopi za rezerviste in tokrat ni branil.

Kenan Fatkić (Thun)

Švica, 1. liga Servette : Thun 2:0 (nedelja) Ni igral, ostal je na klopi.

Blaž Kramer (Zürich)

Švica, 1. liga

Sion : Zürich 1:1 (nedelja)

Igral je do 91. minute.

Nejc Mevlja (Schaffhausen)

Švica, 2. liga Aarau : Schaffhausen 1:2 (nedelja) Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Nejc Skubic (Konyaspor)

Turčija, 1. liga Antalyaspor : Konyaspor 0:0 (sobota) Ni igral, sedel je na klopi.

Gaber Dobrovoljc (Fatih Karagümrük)

Turčija, 2. liga Menemenspor : Fatih Karagümrük 0:1 (sobota) Igral je vso tekmo in v drugem polčasu prejel rumen karton.
Rok Kidrič (Boluspor) Turčija, 2. liga

Boluspor : BB Erzurumspor 1:1 (sobota)

Po nedavnem prestopu iz Olimpije je za svoj novi, prvi tuji klub takoj odigral vseg 90 minut, a se ni uspel vpisati med strelce.
Rajko Rotman (Akhisar Belediyespor) Turčija, 2. liga Altinordu : Akhisarspor 2:0 (nedelja) Igral je vso tekmo in v drugem polčasu prejel rumen karton.

Miha Goropevšek (Volyn Lutsk)

Ukrajina, 2. liga

Prvenstvo se nadaljuje 20. marca.

Volyn je jesenski drugoligaški podprvak v Ukrajini.

Antonio Delamea Mlinar (New England Revolution)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 29. februarja. New England je v prejšnji sezoni izpadel v končnici proti Atlanti. Delamea Mlinar je postal prvi Slovenec, ki je odigral tekmo končnice lige MLS.

 Aljaž Ivačič (Portland Timbers)

Liga MLS (ZDA/Kanada) Prvenstvo se začne 2. marca. Portland je v prejšnji sezoni izpadel iz končnice lige MLS, slovenski vratar pa je končal sezono brez nastopa za prvo člansko ekipo.

Video:

Zadetek Josipa Iličića:

Asistenca Jasmina Kurtića:

Ne spreglejte