SiolNET. Sportal Kolesarstvo
1,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Tadej Pogačar in Primož Roglič

V nemškem časniku podrobno o slovenskih junakih letošnje Vuelte

1,83

termometer

Primož Roglič Tadej Pogačar
Foto: Luis Angel Gomez/PhotogomezSport

Slovenska kolesarska zvezdnika Primož Roglič in Tadej Pogačar polnita današnjo osrednjo športno stran enega najpomembnejših nemških časnikov Frankfurter Allgemeine Zeitung. V časniku so se odločili za predstavitev obeh Slovencev, ki krojita vrh letošnje kolesarske dirke po Španiji - Vuelte.

"Bodite pozorni na Pogačarja. Ima podobne krvne vrednosti kot Roglič," izjavo zdravnika Radoja Milića v uvodu povzema časnik in opozarja, da je bil prav Milić tisti, ki je leta 2012 opozoril na izredne krvne vrednosti Rogliča. Pri tem je izjemna predvsem absorbcija kisika v kri, kar 80 mililitrov na minuto. "Takrat sem mu rekel, da je s temi vrednostmi lahko povsem v ospredju, med najboljšimi."

V časniku so se spomnili letošnje Dirke po Italiji, kjer je po mnenju novinarjev Roglič sam zapravil zmago in predvsem zaradi taktičnih napak osvojil "le" tretje mesto. Na Vuelti je drugače. Pred zadnjimi etapami ima Zasavec kar dve minuti in 48 sekund prednosti pred 39-letnim Alejandrom Valverdejem, na tretjem mestu pa je drugo slovensko presenečenje - 20-letni Pogačar.

Radoje Milić Sportal Mož, ki je "odkril" Primoža Rogliča

Slovenija ni več samo smučarska dežela

Kot ugotavljajo v časniku, se je v deželi smučarskih skakalcev, pri tem posredno namigujejo, da je bil Roglič prav tako nekoč uspešen skakalec, veliko spremenilo in Slovenija je začela izstopati tudi v drugih športih. Pri tem so posebej izpostavili kolesarstvo ter predstavili tudi uspehe Jana Polanca, Mateja Mohoriča in Simona Špilaka.

V hitri analizi slovenskega kolesarskega razvoja so obširnejši ter opozarjajo na nekdanje uspehe Andreja Hauptmana in Gorazda Štanglja, ki sta bila med tistimi, ki so tlakovali pot za razvoj mladih, s pomembnima položajema v ekipah UAE in Astana pa mladim slovenskim kolesarjem odpirala vrata v elito.

Tadej Pogačar Foto: Unipublic/Photogomez Sport

Pogačarju napovedujejo svetlo prihodnost

V časniku predvsem Pogačarju napovedujejo izredno prihodnost. Potegnili so vzporednico z letošnjim zmagovalcem slovitega francoskega Toura. Kolumbijec Egan Bernal je leta 2018 pri 21 letih zmagal na Dirki po Kaliforniji, Pogačarju je to pri 20 letih uspelo letos. Pogačar že letos potrjuje, da je izredno močan v hribih, saj je na Vuelti na ta način osvojil dve zmagi in redno odgovarja na napade najboljših. To je lani kazal tudi Bernal, ki pa na Touru ni prišel povsem do izraza, saj je kot član ekipe pomagal Chrisu Froomu in Geraintu Thomasu.

V časniku se sprašujejo tudi, ali Pogačar, ki preskakuje stopnice v svojem razvoju, že letos na Vuelti lahko v končnem seštevku preseneti Rogliča, a prednost naj bi imel na koncu vendarle Roglič, ki ima v nasprotju z majskim Girom na Vuelti ob sebi precej močnejšo ekipo.

Preberite še:

Tadej Pogačar Sportal Nadarjeni Pogačar ekspresno hitro spreminjal tokove T - Primož Roglič Alejandro Valverde Sportal Valverde poudaril: Roglič se je že zlomil rigoberto uran Sportal Kolumbijski zvezdnik: Lahko sem srečen, da sem živ Primož Roglič Sportal Nizozemci skačejo od navdušenja: Primož Roglič rekel ''da'' Primož Roglič Sportal Ko so se Rogličevi ekipi stvari postavile na glavo Primož Roglič samo za thumb Sportal Fuglsangu etapa, Roglič še povečal skupno prednost

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin