Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 9. 2019,
7.17

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Natisni članek

poškodba Rigoberto Uran Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Sreda, 11. 9. 2019, 7.17

1 leto, 9 mesecev

Rigoberto Uran

Kolumbijski zvezdnik: Lahko sem srečen, da sem živ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

2

Kolumbijski kolesar Rigoberto Uran, ki je na letošnji Dirki po Španiji grdo padel in moral predčasno končati tekmovanje, se je javil iz bolniške postelje.

Dvanajst dni po hudem padcu na 6. etapi Dirke po Španiji 32-letni kolumbijski kolesar Rigoberto Uran iz moštva EF - Education First še vedno ostaja na zdravljenju v bolnišnici v Barceloni.

Svojim oboževalcem je na družbenih omrežjih sporočil, da je prestal sedem ur trajajočo operacijo in da je lahko srečen, da je živ. Potem ko je bil v skupnem seštevku na 6. mestu, je padec pokopal njegove ambicije na letošnji Vuelti, na kateri blestita Primož Roglič in Tadej Pogačar. Zlomil si je ramo, lopatico in več reber, preluknjal pa tudi levo pljučno krilo, kar je bistveno upočasnilo proces zdravljenja in prestavljalo termin operacije.

Šesta etapa je bila usodna tudi za Uranovega ekipnega tovariša Hugha Carthyja, od dirke pa sta se morala posloviti tudi Nicolas Roche iz ekipe Sunweb, ki je na letošnji Vuelti tri dni nosil rdečo majico vodilnega, in Victor de la Parte iz moštva CCC.

"Po sedem ur trajajoči operaciji so zdravniki moji družini, ki je bila zaradi mojega zdravstvenega stanja v šoku, sporočili, da je sestavljenka zdaj končno zložena. Ključnica, rama, rebra in vretenca so v redu, tudi pljuča so vedno bolje. Zdaj je ključna potrpežljivost, da končno odidem od tu in okrevam," je sporočil Uran, ki se ne bo z veseljem spominjal letošnje sezone.

To je namreč že druga operacija v tem letu. Grdo je padel že marca na dirki Pariz-Nica in si zlomil levo ključnico. "Za mano je težko leto. Hvala vam za lepe želje, po besedah zdravnika sem lahko srečen, da sem sploh živ," je zapisal.

Uran, ki je letošnji Tour končal na 7. mestu, naj bi se na tekmovanja vrnil v prihodnji sezoni.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Nizozemci skačejo od navdušenja: Primož Roglič rekel ''da''
Ne spreglejte