Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
19.06

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,38

Natisni članek

padec Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji BORA - hansgrohe Primož Roglič Primož Roglič

Nedelja, 7. 4. 2024, 19.06

3 tedne, 2 dneva

Primož Roglič

Obliž pri obližu, to so posledice Rogličevega padca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,38
Primož Roglič, Baskija 2024 | Primož Roglič je na Dirki po Baskiji padel že v tretji etapi, pa nato le ubranil rumeno majico vodilnega, v četrtek pa je po novem grozljivem padcu odstopil. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je na Dirki po Baskiji padel že v tretji etapi, pa nato le ubranil rumeno majico vodilnega, v četrtek pa je po novem grozljivem padcu odstopil.

Foto: Guliverimage

Slovenski kolesarski as je na družbenih omrežjih objavil fotografije posledic četrtkovega padca na Dirki po Baskiji. Čeprav so videti grozno, je imel 34-letni Zasavec prejšnji teden izjemno srečo. Pri tistem grozljivem padcu so jo veliko huje skupili Jonas Vingegaard, Jay Vine in Remco Evenepoel, ki so zaradi zlomov pristali v bolnišnici. "Počutim se kanček boljše," je ob fotografijah zapisal Roglič.

Primož Roglič
Sportal Sreča v nesreči, Primož Roglič jo je odnesel brez zloma

"Spomini na tretjo in četrto etapo Dirke po Baskiji," je ob fotografijah svojega obtolčenega in ranjenega telesa še zapisal slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič. Letošnje Dirke po Baskiji, ki se je končala v soboto z zmagoslavjem mladega španskega upa Juana Ayusa (UAE Emirates), ni končal, odstopil je v četrtek, ko je bil eden od udeležencev grozljivega množičnega padca. 

V tem jo je odnesel srečno, veliko bolj kot njegovi veliki tekmeci, Danec Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike), Belgijec Remco Evenepoel (Soudal – Quick Step) in predvsem Avstralec Jay Vine (UAE Emirates). Omenjeni trije so polomljeni pristali v bolnišnici, njihove poškodbe pa bodo zelo vplivale tudi na potek letošnje sezone. Vsi so namreč pomembni aduti za poletno Dirko po Franciji. Vingegaard bi moral na Touru loviti tretjo zaporedno zmago, Evenepoel naj bi tam opravil ognjeni krst, Vine pa bi moral biti eden ključnih pomočnikov Tadeja Pogačarja. Vse to je zdaj pod velikim vprašajem, nesrečnike v naslednjih tednih in mesecih čaka bitka s časom, jasno pa je, da tudi če jo dobijo in se po čudežu julija pojavijo na startu Toura, tam zagotovo ne bodo v najboljši mogoči formi.

"Vsem želim hitro okrevanje, se vidimo na cesti," je nesrečnim kolegom še zaželel Roglič, ki se je v karieri prevečkrat znašel v podobnem položaju. Zasavca, letos člana nemškega moštva BORA – hansgrohe, naslednja dirka čaka že čez deset dni, ko bo nastopil na Valonski puščici. Morda. Povsem mogoče je, da bo zaradi padca v Baskiji moral spremeniti svoj tekmovalni koledar. Za zdaj je pred Tourom še v načrtu njegova udeležba na Valonski puščici (17. 4.), na spomeniku Liege–Bastogne–Liege (21. 4.) in Kriteriju po Dofineji (od 2. do 9. 6.).

Evenepoel zapustil bolnišnico

Dobra novica je prišla iz moštva Soudal – Quick Step. "Po padcu v četrti etapi Dirke po Baskiji je Remco Evenepoel v soboto prestal operacijo na zlomljeni ključnici. Poseg je opravil dr. Steven Claes, komplikacij ni bilo in belgijski šampion, zmagovalec štirih letošnjih dirk, je bil odpuščen v domačo oskrbo," so pri belgijski ekipi zapisali v sporočilu za javnost.  24-letnega asa zdaj čaka okrevanje, naslednja dirka v njegovem koledarju je Kriterij po Dofineji, ki se začne 2. junija.   

Preberite še:

Lennard Kämna
Sportal Kämna po prometni nesreči zapustil intenzivni oddelek
Primož Roglič Bogdan Fink
Sportal Dirke vse hitrejše, kolesarji vse bolj napadalni
Dirka po Baskiji
Sportal Številni opozarjali na usodni ovinek: Če nisi pripravljen, zlahka poletiš
Jonas Vingegaard
Sportal Vingegaard opozarjal na nevarnost, a ga niso poslušali
dirka po Baskiji Mikel Landa
Sportal Padci se vrstijo, z zlomljeno ključnico zdaj še Landa
dirka po Baskiji Primož Roglič
Sportal Krivca za padce: kolutne zavore in prevelike hitrosti
dirka po Baskiji Jonas Vingegaard
Sportal Pri Vingegaardu odkrili novo poškodbo
Pello Bilbao
Sportal Po črnem četrtku s številnimi padci pokazal s prstom tudi na kolesarje
Dirka po Baskiji, Primož Roglič
Sportal Grozljiv padec, etapa ustavljena, v jarku Roglič, Vingegaard, Evenepoel ...
Ne spreglejte