Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 4. 2024,
23.15

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43

Natisni članek

kolesarstvo BORA - hansgrohe Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji Primož Roglič Primož Roglič

Četrtek, 4. 4. 2024, 23.15

4 tedne

Poškodba Primoža Rogliča na dirki po Baskiji

Sreča v nesreči, Primož Roglič jo je odnesel brez zloma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,43
Primož Roglič | Primož Roglič je padel na dirki po Baskiji tako v sredo kot tudi četrtek. | Foto Guliverimage

Primož Roglič je padel na dirki po Baskiji tako v sredo kot tudi četrtek.

Foto: Guliverimage

Kolesarstvo velja za atraktiven, a tudi nevaren šport. Svojo nepredvidljivo plat, kar se tiče poškodb, je dokazal tudi na dirki po Baskiji. Pri množičnem padcu so poškodbe utrpeli številni favoriti, med njimi tudi Primož Roglič (Bora-hansgrohe). Slovenski šampion je po padcu končal z dirko, s prizorišča nesreče pa se odpeljal v moštvenem avtomobilu. Ko so ga ujele kamere, je dvignil palec in s tem namignil, da ni prišlo do kakšne večje poškodbe. To je potrdila tudi njegova ekipa, saj je v sporočilu za javnost potrdila, kako je podroben zdravstveni pregled razkril, da jo je Roglič odnesel brez zloma.

Dirka po Baskiji, Primož Roglič
Sportal Grozljiv padec, etapa ustavljena, v jarku Roglič, Vingegaard, Evenepoel ...

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je na baskovskih cestah padel že v sredo, ko se je znašel na tleh pred ciljem tretje etape. Vseeno je nadaljeval, stisnil zobe in zadržal skupno vodstvo. Dan pozneje pa je kapetan ekipe Bore-Hansgrohe znova izkusil temnejšo plat kolesarskih dirk. Ko je okrog 33 kilometrov pred koncem na spustu prišlo do množičnega padca, se je med osmoljenci znašel tudi Roglič.

Do padca je prišlo pri visoki hitrosti na spustu z drugega kategoriziranega klanca Olaeta. V malce ostrejšem ovinku so številni zdrsnili na tla, nekateri pa so pristali v globokem odtočnem jašku. Med njimi sta bila tudi Roglič (Bora-hansgrohe) in Danec Jonas Vingegaard (Visma-Lease a Bike), medtem ko je čez jašek poletel Belgijec Remco Evenepoel (soudal-Quick Step) in nato med drevesi izgubil nadzor nad kolesom.

Primož Roglič, Baskija 2024 | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Če je Evenepoel odšepal s prizorišča z bolečinami v roki in ključnici, pa je bilo s Skandinavcem, ki namerava letos braniti zmago na ''dirki vseh dirk'', francoski pentlji, še huje. Dolgo časa je ležal poleg betonskega jarka, nato so ga odnesli v reševalno vozilo. Njegova ekipa je v nadaljevanju dneva sporočila, da ima Danec zlomljeno ključnico in več reber, sicer pa je stabilen in pri zavesti. 

dirka po Baskiji Jonas Vingegaard
Sportal Pri Vingegaardu odkrili novo poškodbo

Kar se tiče Rogliča, njegova poteza, ko je iz moštvenega avtomobila dvignil palec in ga pokazal kameri, je povedala ogromno pozitivnega. S tem je nakazal, da z njim ni nič hujšega. S prizorišča množičnega padca je odšepal.

Najprej je vse skupaj pomiril njegov prijatelj Primož Čerin, ki je v pogovoru za Delo povedal: "Pri Primožu pa so, kot kaže, kosti cele. Je potolčen, a bo po nekaj dneh lahko normalno začel trenirati," nato pa se je v poznih večernih urah s sporočilom za javnost oglasila še njegova ekipa Bora-hansgrohe in potrdila, kako je zdravstveni pregled razkril, da ni prišlo do zloma kosti. "Hitro okrevaj, Primož," je nemška kolesarska ekipa Primožu kot tudi ostalim kolesarjem, ki so bili vpleteni pri padcu, zaželel okrevanje.

Primož Roglič, Baskija 2024
Sportal Kako je po grdem padcu s Primožem Rogličem? #video
Lennard Kämna
Sportal Še en udarec za Boro, Lennard Kämna v bolnišnici
Primož Roglič, Baskija 2024
Sportal Primož Roglič grdo padel, a ubranil vodstvo na dirki
Ne spreglejte