Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 4. 2024,
19.30

Osveženo pred

3 tedne, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

Natisni članek

UAE Emirates Brandon McNulty Juan Ayuso BORA - hansgrohe padec Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Baskiji Dirka po Baskiji

Sreda, 3. 4. 2024, 19.30

3 tedne, 5 dni

Po padcev polni tretji etapi Dirke po Baskiji

Kako je po grdem padcu s Primožem Rogličem? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96
Primož Roglič, Baskija 2024 | Vse kaže, da jo je Primož Roglič pri padcu v tretji etapi Dirke po Baskiji odnesel srečno. "Pretres možganov je izključen," so sporočili iz njegove ekipe BORA - hansgrohe. | Foto Guliverimage

Vse kaže, da jo je Primož Roglič pri padcu v tretji etapi Dirke po Baskiji odnesel srečno. "Pretres možganov je izključen," so sporočili iz njegove ekipe BORA - hansgrohe.

Foto: Guliverimage

"Po prvih pregledih je Roglič utrpel površinske rane, udarnine in podplutbe na desni strani telesa," je po tretji etapi Dirke po Baskiji, v kateri jo je pri padcu 39 kilometrov pred ciljem skupil slovenski as Primož Roglič, sporočila njegova ekipa BORA - hansgrohe. Zasavec je pripeljal v cilj in tudi ubranil rumeno majico vodilnega na dirki. Čaka ga še kontrolni pregled.

Primož Roglič, Baskija 2024
Sportal Primož Roglič grdo padel, a ubranil vodstvo na dirki

"Z oceno ob cesti so zdravniki izključili pretres možganov. V hotelu bo kmalu opravil kontrolni pregled," so po etapi na družbenih omrežjih zapisali pri ekipi BORA - hansgrohe.

Takole je padec Primoža Rogliča ujel gledalec ob progi:

Primož Roglič je grdo padel v levem ovinku 39 kilometrov pred ciljem tretje etape Dirke po Baskiji. Le počasi se je skobacal nazaj na noge, videti je bil pretresen, za trenutek celo omotičen. Pojavile so se skrbi, da je kam močneje zadel z glavo. Naposled se je spet usedel na kolo in ob pomoči moštvenih kolegov Emanuela Buchamanna in Mattea Sobrera ujel glavnino. Ta je po padcu, v katerega ni bil vpleten samo Roglič, upočasnila tempo, nihče ni želel izkoristiti nesreče tekmecev.

Dirka se je spet razvnela čisto ob koncu, dober kilometer pred ciljem pa se je v glavnini zgodil še en množični padec. Temu se je Roglič izognil, na tleh pa je pristalo nekaj članov ekipe UAE Emirates, še najhuje pa sta jo skupila dva aduta tega moštva, mladi Španec Juan Ayuso in Američan Brandon McNulty.

Tudi iz UAE Emirates so sporočili, da sta jo njuna kolesarja odnesla precej srečno, le s površinskimi ranami. Ayuso je opraskan po levi roki in boku, "drugih poškodb pa nima", sporočajo iz arabske ekipe. Tudi za McNultyja velja enako.

Results powered by FirstCycling.com

Preberite še:

Lennard Kämna
Sportal Še en udarec za Boro, Lennard Kämna v bolnišnici
Merijn Zeeman
Sportal Tvorec največjih uspehov Merijn Zeeman zapušča Jonasa Vingegaarda in druščino
Primož Roglič, Baskija 2024
Sportal Primož Roglič rutinirano ubranil vodstvo na dirki: Sprintal sem, da bi preživel
Ne spreglejte