Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 7. 2023,
17.18

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,54

Natisni članek

Jayco AlUla Bahrain Victorious Jumbo-Visma UAE Emirates Matej Mohorič Matej Mohorič Luka Mezgec Jonas Vingegaard Tadej Pogačar Tadej Pogačar Tour de France Tour de France Dirka po Franciji

Sobota, 1. 7. 2023, 17.18

10 mesecev

Dirka po Franciji, 1. etapa (Bilbao–Bilbao, 182 km)

Brata Yates obračunala za zmago, Pogačar sprintal za tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,54
Adam Yates | Adam Yates je zmagovalec prve etape letošnjega Toura. | Foto Reuters

Adam Yates je zmagovalec prve etape letošnjega Toura.

Foto: Reuters

Britanec Adam Yates (UAE Emirates) je zmagovalec prve etape 110. Dirke po Franciji. V ciljnem sprintu v Bilbau je bil močnejši od brata dvojčka Simona iz moštva Jayco AlUla, Tadej Pogačar pa je uspeh moštva UAE Emirates dopolnil s tretjim mestom. Adam Yates je osvojil prvo rumeno majico na letošnjem Touru, Pogačar bo v nedeljo nosil belo najboljšega mladega kolesarja na dirki, ob tem pa je z bonusom za tretje mesto Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma) pobegnil za štiri sekunde.

Adam Yates, Simon Yates TDF23
Sportal Presrečni Britanec razjasnil vse dvome: Tukaj smo zaradi Tadeja, svojega šefa

Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je bil 58. (+ 3:37), Luka Mezgec (JaycoAlUla) pa 135. (+ 13:53).

"Ne vem, kaj naj rečem. Na zadnjem klancu smo pripravili teren za Pogačarja in je napadel, na spustu pa smo kolesarili proti vetru in sem lahko napadel iz ozadja. Moj brat je priključil in skupaj sva delala do cilja. Sprva nisem bil prepričan, ali je to prava odločitev, po radiu sem vprašal, ali smem, in odgovorili so mi, da naj kar grem," je v cilju razlagal 30-letni Britanec Adam Yates, ki je prišel do svoje prve etapne zmage na Touru. V zaključku je imel nekaj več moči od brata dvojčka Simona iz moštva Jayco AlUla. "To, da sva si delila to doživetje, je nekaj posebnega. Govoriva vsak dan, sva zelo povezana. Želel pa bi si, da bi morda Simon malce manj vlekel, saj se me je v enem trenutku skoraj otresel," je še razlagal Adam Yates.

Šok so danes doživeli v ekipah EF Education – EasyPost in Movistar. Kapetana teh ekip, Ekvadorec Richard Carapaz in Španec Enric Mas, sta padla na spustu kakšnih 22 kilometrov pred ciljem. Carapaz se je v bolečinah še skobacal nazaj na kolo in pripeljal v cilj 15 minut in 24 sekund za zmagovalcem, za Masa pa je Toura konec že po prvem dnevu.

Jutri kolesarje čaka še ena podobna etapa, 208,9 kilometra dolga preizkušnja od Vitorie-Gasteiza do San Sebastiana.

Dirka po Franciji, potek 1. etape:

Cilj: Adam Yates (UAE Emirates) je bil v zaključku za odtenek močnejši od brata Simona (Jayco AlUla), Tadej Pogačar je v sprintu skupine favoritov dobil obračun za tretje mesto.

Results powered by FirstCycling.com

3 km do cilja - Britanska dvojčka imata v Bilbau že 15 sekund prednosti pred zasledovalci.

5 km do cilja - Brata Yates imata 11 sekund prednosti pred skupino zasledovalcev, kjer sta tudi Pogačar in Vingegaard. Danec ima ob sebi še nekaj kolegov iz Jumbo-Visme, Pogačar je ostal sam. Še pol minute zaostaja skupina z Alaphilippom in Van der Poelom.

8 km do cilja - V vodstvo sta se zdaj odpeljala brata Yates, Simon iz Jayco AlUle in Adam iz UAE Emirates, Pogačar in Vingegaard sta malce popustila.

9,5 km do cilja - Pogačar je vzel dve točki na vrhu Cote de Pike, Vingegaard eno.

10 km do cilja - V vodstvo sta se odpeljala Tadej Pogačar (UAE Emirates) in Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma). Sledi jima še Victor Lafay (Cofidis).

11 km do cilja - Grossschartner je ujet, Adam Yates prevzema diktiranje tempa za Pogačarja.

12 km do cilja - Felix Grossschartner (UAE Emirates) je napadel v klanec na Cote de Pike (2 km, 10-odstotni povprečni naklon). Favoriti se niso odzvali.

15 km do cilja - Na čelu glavnine sta moštvi UAE Emirates in Jumbo-Visma, Carapaz se muči in poskuša priti do cilja, Enric Mas pa je že odstopil z dirke.

Enric Mas je Tour končal že v prvi etapi. | Foto: Reuters Enric Mas je Tour končal že v prvi etapi. Foto: Reuters

18 km do cilja - Močno razredčena glavnina drvi proti cilju, Carapaz se je usedel na kolo in nadaljuje dirko, Enric Mas (Movistar) še čaka na mestu padca, kjer ga pregleduje klubski zdravnik.

22 km do cilja - Na spustu so padli trije kolesarji, med njimi tudi Richard Carapaz in Enric Mas. Ekvadorec in Španec izgubljata dragocen čas in tako izpadata iz kroga favoritov za skupno zmago. Videti je, da Carapaz morda celo ne bo mogel nadaljevati dirke.

Richard Carapaz je padel, a v bolečinah nadaljeval dirko. | Foto: Reuters Richard Carapaz je padel, a v bolečinah nadaljeval dirko. Foto: Reuters

27 km do cilja - Američan Neilson Powless (EF Education - EasyPost) je prvi prečkal Cote de Vivero.

Izidi gorskega cilja Cote de Vivero (II. kategorija):
1. Powless 5 točk
2. Zimmermann 3
3. Chaves 2
4. Van Baarle 1

29 km do cilja - Bjerg je popustil, tempo zdaj diktira Dylan van Baarle (Jumbo-Visma). Pogačar in Vingegaard sledita brez težav, medtem pa v ozadju odpada vse več kolesarjev, tudi takšni, ki bi jim moral profil današnje etape ustrezati. Med njimi je tudi Bask Pello Bilbao (Bahrain Victorious).

30 km do cilja - Danec Mikkel Bjerg (UAE Emirates) je močno navil tempo v klanec.

31 km do cilja - Začel se je vzpon na Cote de Vivero (II. kategorija, 4,2 km, 7,3-odstotni povprečni naklon), v ospredju glavnine se nabirajo le najmočnejši kolesarji.

41 km do cilja - Gorski cilj Col de Morga je dobil Norvežan Jonas Abrahamsen (Uno-X). Razredčena glavnina je na spustu, v ospredju vozijo tudi člani UAE Emirates s Tadejem Pogačarjem. Številni sprinterji so na vzponu izgubili stik z glavnino. Naslednji klanec je Cote de Vivero (II. kategorija, 4,2 km, 7,3-odstotni povprečni naklon).

45 km do cilja - Začel se je vzpon na Col de Morgo (IV. kategorija, 3,9 km, 4,1-odstotni povprečni naklon), za zdaj glavnina ostaja strnjena, v ospredju ni nobenih napadov. V ozadju imajo sprinterji že nekaj težav slediti tempu glavnine.

50 km do cilja - Beg je končan, glavnina je skupaj.

53 km do cilja - Karavana je prispela v središče Guernice, Lucenko je že v glavnini, ta pa vozi 18 sekund za ubežno peterico.

65 km do cilja - Mehansko okvaro je imel Kazahstanec Aleksej Lucenko, ki zdaj s kolegom iz Astane lovi glavnino. Kolesarji se bližajo klancu četrte kategorije Col de Morga (3,9 km, 4,1-odstotni povprečni naklon). Prednost vodilne peterice je spet zdrknila pod pol minute. Tadej Pogačar (UAE Emirates) je obkrožen s kolegi blizu čela glavnine.

67 km do cilja - Jumbo-Visma je na čelu glavnine malce umirila tempo, a bega je lahko v vsakem trenutku konec. 

70 km do cilja - Na enem od nekategoriziranih vzponov se je cesta zožila, v glavnini so se kolesarji borili za pozicije, tempo je tako spet poskočil in prednost vodilne peterice je nekoliko padla. Športni direktorji pa kolesarje opozarjajo, da je še prezgodaj, da bi etapa eksplodirala. 

74 km do cilja - Ko so ubežniki opazili hitro bližajočo se glavnino za seboj, je v napad skočil Gugliemi, za njim se je podal še Gregaard. Dvojica je nato za seboj potegnila še preostale tri ubežnike, glavnina pa je tudi malce popustila in zdaj vozi 30 sekund za vodilno peterico.

75 km do cilja - Glavnina je zdaj le še 20 sekund za vodilnimi.

77 km do cilja - Osmoljenca iz moštva Uno-X sta že v glavnini.

83 km do cilja - V glavnini sta padla dva člana norveškega moštva Uno-X, Norvežan Torstein Traen je nato ob cesti precej dolgo čakal na nadomestno kolo in ga zdaj čaka nekaj trdega dela, da s kolegom spet ujame glavnino.

85 km do cilja - Prednost vodilne peterice je padla pod minuto, zdaj znaša le še 48 sekund.

95 km do cilja - Kolesarji so v Guernici, rojstnem kraju Pella Bilbaa, opravili z edinim letečim ciljem dneva, 20 točk je za zmago pobral Pascal Eenkhoorn. V glavni, ki vozi le še dobro minuto za ubežniki, je sprint dobil Danec Mads Pedersen pred Slovakom Petrom Saganom.

Izidi letečega cilja, Gernika-Lumo:
1. Eenkhoorn 20 točk
2. Gugliemi 17
3. Ferron 15
4. Calmejane 13
5. Wilsly 11
6. Pedersen 10
7. Sagan 9
8. Philipsen 8
9. Cavendish 7
10. Couqard 6
11. Groenewegen 5
12. Meeus 4
13. Girmay 3
14. Stuyven 2
15. Renard 1

100 km do cilja - Tadej Pogačar se je začasno znašel povsem na repu glavnine. Zdaj se s kolegom iz UAE Emirates prebija nazaj v ospredje, sicer pa dan za slovenskega prvaka poteka mirno.

114 km do cilja - Pascal Eenkhoorn je osvojil dve gorki točki na Cote San Juan de Gaztelugatxu in prevzel vodstvo v seštevku najboljšega hribolazca na dirki. Drugi je bil na drugem kategoriziranem klancu dneva Francoz Simon Gugliemi. Vodilna skupina ima minuto in 33 sekund prednosti pred glavnino.

117 km do cilja - Začel se je vzpon na Cote de San Juan de Gaztelugatxe (III. kategorija, 3,5 km, 7,6-odstotni povprečni naklon). Vodilna peterica ima zdaj minuto in 20 sekund prednosti pred glavnino.

125 km do cilja - Med petimi kategoriziranimi vzponi današnje etape je še kopica nekategoriziranih. A za zdaj vse poteka gladko, tudi sprinterji za zdaj  nimajo večjih težav, sicer pa glavnina ubežno peterico skoraj ves drži na manj kot dveh minutah razlike. V tem trenutku imajo ubežniki minuto in 40 sekund prednosti. Možnosti, da ubežnikom danes uspe priti do cilja, so neznatne. Tu in tam se pojavi nekaj kapelj, ponekod je cesta malce vlažna, za zdaj pa so se kolesarji uspešno izogibali močnejšemu dežju.

137 km do cilja - Glavnino zdaj vleče Tim Declerq (Soudal - QuicksStep), peterica vodilnih ima minuto in 35 sekund prednosti. Kolesarji se bližajo naslednjemu kategoriziranemu vzponu dneva, Cote de San Juan de Gaztelugatxe (3,5 km, 7,6-odstotni povprečni naklon).

150 km do cilja - Na čelu glavnine so kolesarji Jumbo-Visme, prednost bežeče peterice je spet nekoliko padla. Ob progi je domala ves čas nepregledna množica navijačev. Nekaj tekmovalcev je imelo težave s kolesi, a so se hitro in brez večjih težav spet priključili glavnini.  

158 km do cilja - Prednost vodilne peterice je spet padla pod dve minuti.

165 km do cilja - Prednost ubežnikov je po prvem vzponu dneva narasla na dve minuti in 25 sekund. Na čelu glavnine je kolesar Ineosa, takoj za njim je nekaj članov Alpecin - Deceunincka, za njimi Jumbo-Visme ...

168 km do cilja - Prve gorske točke na letošnjem Touru sta osvojila Jonas Gregaard (2) in Pascal Eenkorn (1).

170 km do cilja - Kolesarji so na prvem kategoriziranem vzponu dneva, Cote de Laukiz (III. kategorija, 2,2 km, 6,9-odstotni povprečni naklon), glavnina peterico drži na minuti in 25 sekundah.

177 km do cilja - Ubežna peterica ima že minuto prednosti pred glavnino. Za zdaj kolesarji vozijo po suhi cesti, obstaja pa velika verjetnost ploh. 

Bežijo Pascal Eenkhorn (Niz/Lotto-Dstny), Lilian Calméjane (Fra/Intermarché), Simon Guglielmi (Fra/Arkea), Valentin Ferron (Fra/TotalEnergies) in Jonas Gregaard (Dan/Uno-X). | Foto: Reuters Bežijo Pascal Eenkhorn (Niz/Lotto-Dstny), Lilian Calméjane (Fra/Intermarché), Simon Guglielmi (Fra/Arkea), Valentin Ferron (Fra/TotalEnergies) in Jonas Gregaard (Dan/Uno-X). Foto: Reuters

Enajst ekip je na letošnji Tour prišlo z novim dizajnom dresov, 12 kolesarjev vozi tudi v posebnih majicah državnih prvakov.

Državni prvaki s cestnih dirk na letošnjem Touru so: Tadej Pogačar (Slovenija), Dylan Van Baarle (Nizozemska), Valentin Madouas (Francija), Fred Wright (Velika Britanija), Esteban Chaves (Kolumbija), Mattias Skjelmose (Danska), Emanuel Buchmann (Nemčija), Quinn Simmons (ZDA), Gregor Mühlberger (Avstrija), Alex Kirsch (Luksemburg), Aleksej Lucenko (Kazahstan) in Richard Carapaz (Ekvador).

180 km do cilja - Peterici kolesarjev je uspelo uiti glavnini, ta se je umirila. Imamo uspešen pobeg. Bežijo Nizozemec Pascal Eenkhorn (Lotto-Dstny), Francozi Lilian Calméjane (Intermarché), Simon Guglielmi (Arkea) in Valentin Ferron (TotalEnergies) ter Danec Jonas Gregaard (Uno-X).

182 km do cilja - Prva etapa 110. Toura se je začela tudi zares! Kolesarji so prevozili deset kilometrov zaprte vožnje po ulicah Bilbaa, na pot jih je pospremila množica navijačev, zdaj pa so dosegli kilometer nič in direktor dirke Christian Prudhomme je z zastavico naznanil začetek bojev. Takoj po uradnem staru so se začeli napadi na čelu glavnine.

Z dirko je začelo 176 kolesarjev iz 22 moštev, Slovenijo zastopa trojica Luka Mezgec (Jayco AlUla), Matej Mohorič (Bahrain Victorious) in Tadej Pogačar (UAE Emirates).

Start: ob 12.30 so se kolesarji podali na zaprto vožnjo, ob 12.55 bo šlo zares. Tadej Pogačar je bil na startu odlično razpoložen, etapo je začel v posebni majici slovenskega državnega prvaka, ima pa oblepljeno levo zapestje, ki si ga je zlomil pri padcu na aprilskem spomeniku Liege−Bastogne−Liege. Dve od treh zlomljenih kosti ima že zaceljeni, prav Pogačarjeva poškodba pa je bila vroča tema zadnjih nekaj dni. Ga bo ovirala pri dirkanju, mu ne bo povzročala nobenih težav? Kmalu bo jasno.

V cilju kolesarje pričakujejo med 17.15 in 17.45. Prav v času etape je v okolici Bilbaa velika verjetnost ploh.

Pred etapo

Že današnja uvodna etapa 110. Toura bo vse prej kot lahka. Kolesarje na razgibani trasi čaka pet kategoriziranih vzponov. So sicer kratki, a nekateri zelo strmi, kar pomeni, da bo v zaključek etape prišla zelo razredčena glavnina, v kateri najbrž ne bo več specialistov za sprinte, etapa pa je idealna tudi za uspešen pobeg. A ti na Touru redko uspejo, interes za osvojitev prestižne rumene majice je namreč izjemen. Favoriti za skupno zmago bodo v prvih etapah morali paziti drug na drugega, ob kakšni nepazljivosti ali smoli lahko hitro pride do večjih zaostankov.

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal "Zagotovo vsi čakamo na dvoboj Vingegaard - Pogačar"

Pogačar: Vingegaard je glavni na tem Touru

Vingegaard in Pogačar sta se pred dirko otepala vloge favorita oziroma jo pripisovala drug drugemu.

Tadej Pogačar | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage "Lani sem bil sicer dovolj dober, da bi lahko zmagal, a je bil Jonas v ključnih trenutkih močnejši od mene. Tudi danes je on glavni mož na Touru. Na Dofineji je bil dominanten, nato pa je povedal, da takrat sploh še ni bil v najboljši formi, zato že težko čakamo, da vidimo, kakšen je prispel na Tour," je v četrtek povedal Tadej Pogačar in moč Vingegaarda izpostavljal tudi v intervjujih pred tem. Sam še ni povsem prepričan, da je v stoodstotni formi, po padcu in zlomu zapestja na aprilski dirki Liege–Bastogne–Liege je bil dolgo brez kolesa, prestal operacijo in se na dirke vrnil šele prejšnji teden, ko je osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka.

Več o Tadeju Pogačarju tukaj:

Tadej Pogačar
Sportal Kako je z zapestjem Tadeja Pogačarja? #video
Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar z drugačno mentaliteto: Letos nimam ničesar izgubiti

Morda se bodo danes bolj izpostavili člani Bahrain Victoriousa. Z Matejem Mohoričem imajo prekaljenega mačka za prav takšne etape, za nameček bosta na domačih cestah močno motivirana tudi Baska Mikel Landa in Pello Bilbao, kolesarje Bahraina pa bo poganjal tudi čustveni naboj − dirkajo namreč z mislimi na nedavno preminulega kolega Gina Mäderja. Mladi Švicar se je ubil pri grozljivem padcu na letošnji Dirki po Švici.

Tour de France Matej Mohorič
Sportal Tragedija jim bo na Touru dala energijo za nekaj velikega

Letos je Dirko po Baskiji dobil Jonas Vingegaard, ki je zmagoval tudi v etapah, podobnim današnjim na Touru. A ne gre pričakovati, da bi se Pogačarjev največji tekmec že prvi dan spustil v boj za rumeno majico. Sicer pa tudi slovenski as Tadej Pogačar na takšnih trasah blesti, slovi pa tudi po agresivnem dirkanju, zato je danes mogoče prav vse.

Vingegaard: Pričakujem agresivnega Pogačarja

Jonas Vingegaard | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage Jonas Vingegaard je na Pogačarjeve besede o tem, da je glavni mož na Touru v četrtek odvrnil: "Povsem isto lahko jaz rečem zanj." 26-letnega Danca so spraševali še, ali pričakuje že v prvem tednu dirke napade slovenskega tekmeca. "Seveda, pričakujem podobne napade kot lani," je odgovarjal in dodal, da bo s kolegi iz Jumbo-Visme vse od začetka budno prežal na vse najresnejše konkurente. "Pripravljeni moramo biti na vse, ob tem pa bomo videli, kaj lahko naredimo tudi sami." S tem ni izključil niti agresivnega dirkanja Jumbo-Visme, ki ima z Woutom van Aertom odličnega kandidata za današnjo zmago.  

Več o pričakovanjih Jonasa Vingegaarda tukaj:

Jonas Vingegaard
Sportal Vlogo favorita prelaga na Pogačarja #video

Tour de France 2023, profil 1. etape | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

Že prvi dan 3.200 "višincev"

TDF23, Cote de Pike | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O. Na 182 kilometrov dolgi trasi s startom in ciljem v Bilbau 176 tekmovalcev iz 22 ekip čaka pet kategoriziranih klancev, v prvih 68 kilometrih dva vzpona tretje kategorije, Cote de Laukiz (2,2 km, 6,9-odstotni povprečni naklon) in Cote de San Juan de Gaztelugatxe (3,5 km, 7,6-odstotni povprečni naklon). Na 88. kilometru etape bo leteči cilj, na 140. pa klanec četrte kategorije Col de Morga (3,9 km, 4,1-odstotni povprečni naklon). V zadnjih 30 kilometrih bo dirka najbrž eksplodirala, na klancih Cote de Vivero (II, kategorija, 4,2 km, 7,3-odstotni povprečni naklon) in Cote de Pike (2 km, 10-odstotni povprečni naklon) bo prišlo do hude selekcije. Z vrha zadnjega kategoriziranega klanca bo do cilja še dobrih 11 kilometrov, večinoma spusta, a s kratko ciljno rampo v Bilbau. Skupaj kolesarje čaka kar 3.200 metrov plezanja.

Na dirki nista le Pogačar in Vingegaard

Pogačar in Vingegaard sta glavna kandidata za skupno zmago, a bo na njune napake prežalo še nekaj izjemno močnih tekmovalcev. V širši krog favoritov spadajo še David Gaudu, Jai Hindley, Ben O'Connor, Richard  Carapaz, Mattias  Skjelmose, Simon Yates, Mikel Landa

Že na prvi etapi, v kateri bodo morali kolesarji premagati 3.200 višinskih metrov, bi se lahko poleg Pogačarja in Vingegaarda izkazali tudi Wout van Aert, Matthieu van der Poel, Julian Alaphilippe, Tom Pidcock, Mattias Skjelmose, Pello Bilbao, Richard Carapaz, David Gaudu, Felix Gall, Alex Aranburu, Magnus Cort Nielsen, Christophe Laporte, Benoît Cosnefroy, Maxim van Gils, Tobias Johannessen, Michael Woods, Dylan Teuns, Ben O'Connor, Jai Hindley, Enric Mas, Giulio Ciccone, Neilson Powless, Victor Lafay, pa tudi Matej Mohorič.

O favoritih na letošnjem Touru smo pisali tukaj:

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal Pogačar in Vingegaard, nato dolga tišina

Tour de France 2023, trase | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

Ključne etape prihajajo konec drugega tedna

"Toura se v prvem tednu ne da dobiti, lahko pa se izgubi," je popularna krilatica za Dirko po Franciji in pravzaprav velja za vse tritedenske dirke. Začetek letošnjega Toura je zelo razgiban, saj v Baskiji prave ravnine sploh ni, zato krilatica še toliko bolj velja, a ključne etape bodo vendarle prišle šele s koncem drugega tedna, ko kolesarje čaka resno trpljenje v Alpah.

O ključnih etapah smo pisali tukaj:

Tadej Pogačar TDF 10. etapa
Sportal Kakšen pekel čaka Tadeja Pogačarja?

Preberite še:

Tadej Pogačar Urška Žigart
Sportal Posebno sporočilo Urške svojemu Tadeju
Nika Bobnar
Sportal Obetavna Gorenjka, ki je med "korono" zamenjala šport: Imam zelo visoke cilje, a vseeno ostajam realna
BikeExchange-Jayco, Luka Mezgec
Sportal Na Touru pet ekip zavrnilo predvajanje radijskih zvez
Simon Yates
Sportal Mezgečev kolega vesel, da ni v središču pozornosti
Lotto Dstny
Sportal Belgijska ekipa po obtožbah o neprimernem vedenju na Tour brez Allana Davisa
Adam Yates
Sportal Pogačar ekipe UAE na Touru ne bo vodil sam
Martin Hvastija
Sportal Vse je videti lepo in prav, a je treba pogledati v prihodnost
Tadej Pogačar Državno prvenstvo v kolesarstvu 2023
Sportal Belgijec prepričan v recept, kako ustaviti Pogačarja
 
Ne spreglejte