Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 6. 2023,
18.40

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Jonas Vingegaard Dirka po Franciji Tour de France Tour de France UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Četrtek, 29. 6. 2023, 18.40

10 mesecev, 1 teden

Tadej Pogačar

Kako je z zapestjem Tadeja Pogačarja? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

"Na kolesu se počutim dobro, ampak moje zapestje še ni povsem zdravo," dva dneva pred začetkom 110. dirke po Franciji pravi Tadej Pogačar (UAE Team Emirates). V ponedeljek je imel zadnje slikanje levega zapestja. Dve kosti sta že povsem zaraščeni, tretja, skafoidna, "potrebuje še nekaj časa, a videti je že zelo dobro", je na novinarski konferenci v Bilbau razkril 24-letnik iz Klanca pri Komendi.

Tadej Pogačar
Sportal Tadej Pogačar z drugačno mentaliteto: Letos nimam ničesar izgubiti

"V levem zapestju imam od 60- do 70-odstotno gibljivost. Na treningih me to ni niti malo motilo. V ponedeljek sem opravil CT, ki je pokazal, da sta se dve od treh kosti že povsem zacelili, skafoidna pa potrebuje še nekaj časa," je v Bilbau danes razlagal slovenski šampion Tadej Pogačar, ki bo v soboto v Baskiji začel svojo četrto Dirko po Franciji. Znameniti Tour je dobil v letih 2020 in 2021, lani pa je moral priznati premoč Dancu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma).

Kmalu bo videl, ali lahko zmaga na Touru

Pogačar in Vingegaard sta tudi letos izrazita favorita za zmago na francoski pentlji, a Pogačar zaradi izgube treninga po zlomu zapestja med padcem na spomladanskem spomeniku Liege–Bastogne–Liege v napovedih ostaja previden. "Med dirko bomo videli, ali letos lahko zmagam na Touru. V zadnjih tednih sem imel odlične treninge, dirkal pa nisem. Če bi bilo vse kot običajno, bi šel pred Tourom na Kriterij po Dofineji ali dirko Po Sloveniji. Vseeno menim, da imam dobre noge, psihološko sem super, zato upam, da sem pripravljen," je še povedal kolesarski as, ki je formo pred Tourom preveril na slovenskem državnem prvenstvu in zanesljivo zmagal tako na kronometru kot na cestni dirki.

Na predstavitvi ekip v Bilbau je bil slovenski zvezdnik odlično razpoložen. | Foto: Guliverimage Na predstavitvi ekip v Bilbau je bil slovenski zvezdnik odlično razpoložen. Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar Jonas Vingegaard
Sportal Pogačar in Vingegaard, nato dolga tišina

"Tudi danes je Jonas glavni mož na Touru"

O največjem tekmecu Vinegaardu je z izbranimi besedami govoril že v nedavnem ekskluzivnem intervjuju s Sportalom, danes pa je poudaril, da bo na dirki bolj kot ne osredotočen le nase. "Ne razmišljam veliko o lanski predstavi Jumbo-Visme, razmišljam o svojih letošnjih. Poskušam se osredotočiti na svoje dirkanje. Sicer pa naša konkurenca ne bo le Jumbo-Visma, pač pa še mnogo drugih ekip. V kolesarstvu se moraš osredotočiti le nase."

Lanski Tour je bil velika lekcija za ekipo UAE Emirates, še pravi slovenski šampion. V enajsti etapi ga je ekipa Jumbe z agresivno, napadalno taktiko, v kateri je ključno vlogo odigral tudi Primož Roglič, zlomili. Tega Pogačar ne bo nikoli pozabil, pa najbrž nikoli več dovolil. "Letos bomo poskušali biti boljši in dirko dobiti," pravi. "Lani sem bil sicer dovolj dober, da bi lahko zmagal, a je bil Jonas v ključnih trenutkih močnejši od mene. Tudi danes je on glavni mož na Touru. Na Dofineji je bil dominanten, nato pa je povedal, da takrat sploh še ni bil v najboljši formi, zato že težko čakamo, da vidimo, kakšen je prispel na Tour," je dodal Gorenjec.

"Lani sem bil sicer dovolj dober, da bi lahko zmagal, a je bil Jonas v ključnih trenutkih močnejši od mene." | Foto: Guliverimage "Lani sem bil sicer dovolj dober, da bi lahko zmagal, a je bil Jonas v ključnih trenutkih močnejši od mene." Foto: Guliverimage

Tadej Pogačar TDF 10. etapa
Sportal Kakšen pekel čaka Tadeja Pogačarja?

"Odločitev o deljeni vodilni vlogi je pametna"

V UAE Emirates si bo letos kapetansko vlogo delil z Britancem Adamom Yatesom. Zaradi odločitve vodstva ekipe ni užaljen. "Ekipa je enotna in ni pomembno, kdo je spredaj. Vsi si želimo isto, zmagati na Touru. Vseeno je, komu od nas uspe. Odločitev o deljeni vodilni vlogi je pametna. Sam nisem v stoodstotni formi, pred Tourom nisem veliko dirkal in je zato bolje, da imamo rezervni načrt."

Preberite še:

Simon Yates
Sportal Mezgečev kolega vesel, da ni v središču pozornosti
Lotto Dstny
Sportal Belgijska ekipa po obtožbah o neprimernem vedenju na Tour brez Allana Davisa
Adam Yates
Sportal Pogačar ekipe UAE na Touru ne bo vodil sam
Martin Hvastija
Sportal Vse je videti lepo in prav, a je treba pogledati v prihodnost
Dirka po Franciji 15. etapa
Sportal Na dirki po Franciji brez posebnih protikoronskih protokolov
Tadej Pogačar Državno prvenstvo v kolesarstvu 2023
Sportal Belgijec prepričan v recept, kako ustaviti Pogačarja
Luka Mezgec
Sportal Užival in trpel s kolesarjem številka 1 na svetu
Ne spreglejte