SiolNET. Sportal Zimski športi
2,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger
IZ SMUČARSKEGA SVETA

Avstrijci hitijo, preostali ostajajo na suhem

2,41

termometer

Štefan Hadalin
Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Najboljši smučar pretekle sezone ima globus, njegovi avstrijski tekmeci zeleno luč za vrnitev na sneg, Slovenci pa upajo, da bodo vnovič vijugali po 6. juniju.

Najboljši smučar pretekle zime Aleksander Aamodt Kilde se je vendarle lahko fotografiral z velikim kristalnim globusom. Natančno 50 dni po naznanitvi konca sezone so mu namreč najbolj zaželeno smučarko lovoriko dostavili na dom. Norvežan je medtem z mislimi že pri pripravi na novo sezono, ki bi se morala s tradicionalnim ledeniškim veleslalomom v Söldnu začeti že čez 177 dni.

V njegovem pripravljalnem načrtu je sicer še precej lukenj, ki so posledica nejasnosti pri ukrepih ob pandemiji novega koronavirusa. Bolj ali manj je že jasno, da bodo smučarji glavnino priprav opravili v Evropi. Pri tem so najbolj odločni Avstrijci, ki se po dogovoru z resornim ministrstvom že prihodnji teden vračajo na svoje ledenike. Vadili bodo v manjših skupinah, vsi tekmovalci in trenerji pa bodo morali najprej prestati test za koronavirus.

Video: kje sta Žan Kranjec in Štefan Hadalin?

Kljub domačim ledenikom pa se na sneg ne mudi Švicarjem, ki so sicer v pretekli zimi po dolgih letih v pokalu narodov ugnali Avstrijce. Direktor švicarskih reprezentanc Walter Reusser pravi, da vrnitve na smučarske proge ne gre pričakovati pred julijem.

Kaj pa Žan Kranjec in druščina? Želja vodstva slovenskih reprezentanc je sicer bila, da bi se tekmovalci svetovnega pokala na sneg lahko vrnili v maju, kar pa bo zaradi avstrijskih turističnih usmeritev neizvedljivo. Trenutno se zdi bolj realen termin smučarskega treninga na enem od avstrijskih ledenikov v prvi polovici junija. Slovenski smučarji se tako do nadaljnjega oklepajo programa individualne kondicijske vadbe.

"Sem v stiku s kondicijskim trenerjem. Doma sem si uredil fitnes. Poleg tega živim na vasi in imamo naravo praktično na vsakem koraku. Ni mi ekstremno dolgčas. Naredim kaj okoli hiše, grem v naravo, z bratom odigrava kakšno igro tenisa. Vedno se kaj najde," pripoveduje Kranjec, njegov reprezentančni sotekmovalec Štefan Hadalin pa dodaja: "Ob treningih si dneve krajšam tako, da sem prek spleta začel z učenjem igranja kitaro, nekaj tudi berem ali si ogledam kakšen dokumentarno-izobraževalni film."

Žan Kranjec Sportal Hud udarec za slovenske smučarje

Kako se pripravljajo slovenski alpski smučarji?

Miha Hrobat Sportal Ne bi vztrajal, če se ne bi videl z olimpijsko kolajno Msrtin Čater Sportal S kritikami se bo spopadel kot oče Maruša Ferk Sportal Ob francoskem klicu je vesela gorenjske svobode Marcel Hirscher Sportal Izkoristi krizo: "ustvari" novega Marcela Hirscherja Žan Kranjec Sportal Žan Kranjec odpira svojo vitrino klemen kosi Sportal "Boli me, ko me imajo za strahopetca iz cone udobja" Tumb Robnik Sportal Iz karantene kot magistra na stopničke? Ana Bucik Sportal Zaradi italijanske tragedije je še bolj previdna Štefan Hadalin Sportal V domači "kletki" iz dobe pred koronavirusom Ilka Štuhec Sportal Ilkin izolacijski umik za iskanje nove poti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin