Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 7. 2020,
20.30

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Janko Irgolič Sašo Udovič Muamer Vugdalić NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Celje

Petek, 24. 7. 2020, 20.30

3 leta, 9 mesecev

Janko Irgolič, Sašo Udovič in Muamer Vugdalič o razpletu prvenstva

Zakaj je državni prvak Celje in ne Olimpija ali Maribor?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,92

2

"Zmagali so strokovnost, vizija in ekipno delo," razlaga Sašo Udović. "S Safetom Hadžićem bi Olimpiji uspelo," dodaja Janko Irgolić. Muamer Vugdalić pa: "Maribor se bo vrnil močnejši." S tremi nekdanjimi slovenskimi nogometaši smo debatirali o razpletu sezone 2019/20, v kateri so do prvega naslova državnega prvaka prišli nogometaši Celja.

V sredo je bilo po drami v Celju konec nevsakdanje, a zato toliko bolj napete prvenstvene sezone, v kateri smo dobili novega, šestega državnega v zgodovini Slovenije. Po Mariboru, Olimpiji, Gorici, Domžalah in Kopru so po drami v zadnjem krogu do prvega naslova državnega prvaka v 101-letni zgodovini kluba prišli Celjani. Kaj so o razpletu najboljšega, kar ponuja slovenski nogomet, povedali nekateri njegovi nekdanji akterji?

Janko Irgolič: Trener, selekcioniranje in posluh uprave

"Trener in pravilno selekcioniranje. In seveda posluh uprave, ki v določenih obdobjih tolerira tudi slabše rezultate," je povedal Janko Irgolič, nekdanji vratar Maribora, Mure in tudi Olimpije. "Olimpija ima najboljši kader. Nekako pa ji zadnja leta z za marsikoga nerazumljivimi potezami zmanjkuje tiste energije, kemije. Nimajo ekipe. Oni imajo posameznike, ki lahko samo rešujejo tekme. Niso pa ustvarili ekipe, kar je uspelo Dušanu Kosiću pri Celju," je še povedal.

Sašo Udovič | Foto: Vid Ponikvar Sašo Udovič Foto: Vid Ponikvar

Sašo Udovič: Strokovno delo in brez večjih pretresov

"Žoga je vrnila Celjanom tisto, v kar so vlagali nekaj let. Sistematično delo, strokovno delo. Nobenih večjih pretresov, niti v trenutkih, ko jim mogoče ni šlo najboljše," je celjsko zasedbo Dušana Kosića pohvalil tudi nekdanji nogometaš Olimpije, ki je pustil globok pečat v slovenski reprezentanci, Sašo Udovič. "Če stroka nima glavne besede oziroma je nima delo na igrišču, potem je to že vnaprej izgubljena zgodba. Mogoče ne kratkoročno, z določenimi finančnimi vložki je mogoče dosegati instant rezultate na nekaj mesecev. Ampak dolgoletno delo, dolgoletna vizija je tisto, kar v tem trenutku manjka Olimpiji," je nekaj besed namenil tudi svojemu nekdanjemu klubu.

Muamer Vugdalić: Škoda je le, da ni gledalcev

"Čim več ekip v zgornjem delu, čim več ekip, ki se borijo za najvišja mesta, to je zelo pozitivno. Škoda je le, da ni gledalcev. Potem bi lahko še bolj uživali," pa je razplet prvenstvene sezone komentiral nekdanji dolgoletni član Maribora in tudi reprezentant Muamer Vugdalić. "Vedno se pričakuje, da Maribor osvaja lovorike. Tokrat mu ni uspelo. Ampak vedno se Maribor, ko mu nekaj ne uspe, vrne še močnejši naslednjo sezono," je pokomentiral tudi svoj nekdanji klub, s katerim je bil petkratni državni prvak, z njim pa je zaigral tudi v ligi prvakov.

Sportal Razdejanje po spopadu navijačev v Celju #video
Maribor prvaki
Sportal Celje dopolnilo slovensko zbirko, Srbija izstopa s posebnostjo
Celje Olimpija
Sportal Celjani po neverjetni drami prvaki Slovenije #video
Sportal Kosića zalili s šampanjcem, nato prižgali bakle pred navijači #video
Celje Olimpija
Sportal Najlepši dan v zgodovini NK Celje in hud udarec za Olimpijo
Dušan Kosić
Sportal Kaotična novinarska konferenca, na kateri je Dušan Kosić prvič govoril kot trener
Sportal Junak podviga, na katerega je Celje čakalo več kot sto let
Sportal Mariborčani ne morejo iz svoje kože. Takole so zbodli Olimpijo.
Sportal Trije nogometaši Olimpije so po velikem razočaranju povedali vse #video
Ne spreglejte