Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2020,
18.30

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 13. 10. 2020, 18.30

3 leta, 6 mesecev

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,22

3

Olimpija Aluminij | Prestavljena tekma v Kidričevem se je končala brez zmagovalca. | Foto Vid Ponikvar

Prestavljena tekma v Kidričevem se je končala brez zmagovalca.

Foto: Vid Ponikvar

V zaostali tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije med, ki jo je pred desetimi dnevi odplaknilo slabo vreme, sta se v Kidričevem Aluminij in Koper razšla brez zmagovalca (1:1).

V Kidričevem so le spravili pod streho pred desetimi dnevi prekinjen obračun Aluminija in Kopra. Dež je takrat ekipi z igrišča nagnal pri izidu 0:0, danes pa se je mreža zatresla po enkrat na vsaki strani. To pomeni, da sta tako Aluminij kot Koper ostala na zadnjem oziroma osmem mestu. Koprčane je v prvem polčasu v vodstvo popeljal Nardin Mulahusejnović, Kidričane pa je pred porazom v drugem polčasu rešil s prekrasnim zadetkom Jure Matjašič. Gostje iz Kopra so imeli po izenačujočem zadetku domačih kar nekaj lepih priložnosti za zmago, a žoga ni hotela v gol.

Najprej v moškost, nato pa mimo vrat:

Staša Špur
Sportal Zgodovinski trenutek v slovenskem nogometu

Olimpija izboljšala rekord, navijači Maribora nezadovoljni

Sportal Tretji polčas derbija. Navijači Maribora grozili nogometašem.

Kaj se je dogajalo pred 10 dnevi? Prvi večni derbi, ki se je v zgodovini 1. SNL igral pred praznimi tribunami Ljudskega vrta, na stadionu je bila prisotna le manjša skupina navijačev Maribora, se je končal brez zmagovalca. Mariborčani so želeli trenerju Mauru Camoranesiju, ki je na dan tekme praznoval 44. rojstni dan, čestitati z zmago, a se jim načrt ni posrečil.

Zadetek Jasmina Mešanovića:

Gostitelje je v 30. minuti z natančnim strelom v levi zgornji kot vrat, ki jih je branil Žiga Frelih, povedel v vodstvo kapetan Jasmin Mešanović. To je bil tretji zadetek napadalca iz BiH v tej sezoni.

Zadetek Đorđeta Ivanovića:

Zmaji se niso predali in v 75. minuti izenačili rezultat. Srb Đorđe Ivanović je že s četrtim zadetkom na zadnjih treh tekmah premagal Ažbeta Juga, na lestvici najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije pa poskočil na prvo mesto.

Sporna situacija v kazenskem prostoru Olimpije?

V 81. minuti so Mariborčani zahtevali najstrožjo kazen, a je glavni sodnik Damir Skomina le odmahnil z roko. Ostalo je pri 1:1. V strelih na gol je bilo razmerje v prid Olimpije (16:11, od tega 5:5 v okvir vrat).

Bi moral sodnik Damir Skomina v 81. minuti pokazati na belo točko?

  • Da.
    25,95 %
    116 glasov
  • Ne.
    74,05 %
    331 glasov
Oddanih 447 glasov

Klubski rekord Olimpije, že sedma zaporedna tekma v Ljudskem vrtu brez poraza (šest v prvenstvu in ena v pokalu), se je z nedeljskim remijem še izboljšal. Maribor in Olimpija v reprezentančni premor vstopata s štirimi točkami zaostanka za vodilno Muro.

Rok Kronaveter
Sportal Kronaveter je preslišal vzklike s tribun in se posul s pepelom
Sportal Številka 10, ki je ne vidi(ta) selektor(ja)
Mauro Camoranesi - NK Maribor
Sportal Pokvarjeno rojstnodnevno presenečenje Maura Camoranesija

Celjani zmagali na krilih Dangubića 

Državni prvaki Celjani, ki so pred tekmo s Taborom izgubili kapetana Mitjo Lotriča, saj bo kariero nadaljeval v Nemčiji, so v knežjem mestu premagali goste iz Sežane. Pri gostiteljih je kapetanski trak nosil branilec Dušan Stojinović, junak srečanja pa je z dvema zadetkoma, prvima, odkar se je vrnil v Slovenijo, postal Hrvat Filip Dangubić.

Po najlepši akciji na tekmi, v kateri sta sodelovala Nino Pungaršek in Filip Dangubić, je Hrvat dosegel prvi gol:

Gostje so na 1:1 izenačili po zaslugi avtogola Celjanov, lastno mrežo je zatresel novopečeni reprezentant BiH Advan Kadušić, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči, saj so v 64. minuti ostali brez izključenega Dominika Mihaljevića, v izdihljajih srečanja pa je rdeči karton prejel še Mario Zebić. Sežančani so v tej sezoni še brez osvojene točke v gosteh. Doma jim gre mnogo bolje, saj so dobili vse tri tekme ...

Bravo presenetil vodilno Muro, ni več neporaženih ekip

Uvodno nedeljsko srečanje 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije je postreglo s preobratom, po katerem je Bravo kot prvi v tej sezoni zadal poraz Muri. Prekmurci bodo po prvem neuspehu v tej prvenstveni sezoni zadržali vodilni položaj, saj so v 6. krog vstopili z visoko prednostjo pred zasledovalci, trener Ante Šimundža pa po tekmi v Ljubljani ni mogel biti zadovoljen s predstavo varovancev. Goste je resda v 16. minuti po hitrem protinapadu popeljal v vodstvo Luka Bobičanec, a so nato gostitelji močno pritisnili. Izenačenje je viselo v zraku, tik pred koncem prvega polčasa je premoč kronal povratnik Martin Kramarič, za popoln preobrat pa je sredi drugega polčasa poskrbel Vanja Drkušić in se razveselil strelskega prvenca v prvi ligi.

Zmagoviti zadetek Vanje Drkušića:

Bravo je prekinil niz treh tekem brez zmage, Mura pa s prvim porazom poskrbela, da v slovenskem prvenstvu v tej sezoni ni več neporaženih ekip.

V Domžalah brez zmagovalca

Na prvi sobotni tekmi nismo videli zmagovalca. Domači so bili v prvem polčasu veliko nevarnejši nasprotnik, a Matej Podlogar ni in ni mogel zadeti. V drugem polčasu so rumeni vendarle povedli – z bele točke je zabil Senijad Ibričić –, a že slabih deset minut kasneje je napako v domžalskih vrstah po podaji Matije Široka izkoristil Mathias Oyewusi. Domžalčani so tako zapravili, da se vsaj začasno povzpnejo na drugo mesto, Goričani pa ostajajo na devet mestu s štirimi točkami.

Ena od neizkoriščenih priložnosti Domžal:

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog:

Torek, 13. oktober:
Aluminij : Koper 1:1 (0:1)
Matjašič 48.; Mulahusejnović 39.

Nedelja, 4. oktober:
Bravo : Mura 2:1 (1:1)
Kramarič 44., Drkušić 66.; Bobičanec 8.

Celje : Tabor 2:1 (1:1)
Dangubić 19., 71./11-m; Kadušić 36./ag.; R.K.: Mihaljević 64., Zebić 90./oba Tabor

Maribor : Olimpija 1:1 (1:0)
Mešanović 30.; Ivanović 75.

Sobota, 3. oktober:
Domžale : Gorica 1:1 (0:0)
Ibričić 55./11-m.; Oyewusi 64.

Lestvica:

Aluminiju je NZS odvzela dve točki.

Najboljši strelci:

– Đorđe Ivanović (Olimpija),
3 – Andrija Filipović (Mura), Dario Kolobarić (Domžale), Nino Kouter (Mura), Jasmin Mešanović (Maribor), Nardin Mulahusejnović (Koper), Žan Žužek (Koper)
2 – Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Senijad Ibričić (Domžale), Rok Kronaveter (Maribor), Jure Matjašič (Aluminij), Mathias Oyewusi (Gorica), Christos Rovas (Tabor Sežana), Tamar Svetlin (Domžale), 
... 

Poročilo s tekem:

 Fotogalerija s tekem:

Maribor : Olimpija (foto: Blaž Weindorfer / Sportida):

Fotogalerija
1 / 69

Bravo : Mura (foto: Grega Valančič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 49

Domžale : Gorica (foto: Urban Meglič / Sportida):

Fotogalerija
1 / 31
Ne spreglejte