Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
4. 10. 2020,
23.26

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

18

Natisni članek

Rok Kronaveter Mauro Camoranesi Marcos Tavares Viole NK Maribor NK Maribor

Nedelja, 4. 10. 2020, 23.26

3 leta, 6 mesecev

V Ljudskem vrtu je bilo vroče

Tretji polčas derbija. Navijači Maribora grozili nogometašem.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,91

18

Po remiju na derbiju z 1:1 je bilo v Ljudskem vrtu vroče. Navijači Maribora so po novi domači tekmi proti Olimpiji brez zmage s tribun grozili nogometašem v vijoličastih dresih, ki so se najprej zbrali na sredini igrišča, potem pa brez pozdrava odkorakali v slačilnice.

"Ubili vas bomo! Vsi boste mrtvi! Zaklali vas bomo!" se je nekaj minut po koncu derbija iz ust nekaterih posameznikov iz skupine kakšnih stotih navijačev Maribora jasno zaslišalo na zahodni, zaprti tribuni Ljudskega vrta, ki jo prenavljajo. Na njej in za ograjami ob njej so se, čeprav naj bi bil derbi zaprt za gledalce (pri Mariboru so se odločili, da bodo stadion zaprli, čeprav bi lahko nanj spustili 500 gledalcev), nastanili člani organizirane navijaške skupine Viole, ki so med tekmo sicer od prve do zadnje minute bodrili domače nogometaše. Gledalci na tekmi, zaprti za gledalce? Zanimivo, ni kaj.

Medtem so se nogometaši Maribora, ki so bili na udaru že pred tednom dni po porazu z 1:3 proti Taboru v Sežani, kjer so morali po tekmi na "zagovor" k navijačem, po zadnjem sodnikovem žvižgu začeli zbirati na sredini igrišča. Na začetku jih je bila le peščica, potem so prišli še preostali na čelu s kapetanom Marcosom Tavaresom. Zdelo se je, da bodo skupaj odšli do tribune, na kateri so bili navijači, a so si po plazu žaljivk in tudi groženj na svoj račun premislili in na nagovor kapetana mirno odkorakali proti garderobam.

Navijači Maribora so se nastanili na robu stare, zahodne tribune Ljudskega vrta, ki jo prenavljajo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Navijači Maribora so se nastanili na robu stare, zahodne tribune Ljudskega vrta, ki jo prenavljajo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Rok Kronaveter: Groženj nisem slišal

Po tekmi v mariborskem taboru o tretjem polčasu derbija niso želeli preveč govoriti. "To je nekaj normalnega. Navijači imajo pravico, da izrazijo svoje mnenje. Spodbujali so nas celo tekmo, za kar se jim zahvaljujem," je o tem sprva povedal Rok Kronaveter, medtem ko je na vprašanje o grožnjah s smrtjo odgovoril še bolj diplomatsko. "Tega nisem slišal," je dejal in bil skrivnosten ob pojasnjevanju dejstva, da skupaj s soigralci po koncu tekme niso šli pozdraviti navijačev, kot je to v navadi. "Naj razlog ostane v slačilnici," je povedal izkušeni nogometaš Maribora.

Mauro Camoranesi: Zanima me le športna plat

"Mene zanimajo zgolj športne plati Maribora, zato dogajanja z navijači ne bom komentiral," pa je bilo vse, kar je na to temo po koncu tekme povedal trener Maribora Mauro Camoranesi, ki je prav na dan derbija praznoval svoj 44. rojstni dani, v naslednjih tednih pa ga očitno čakajo precej vroči dnevi.

Verjetno je vesel, da je pred njim reprezentančni premor, v katerem bo imel priložnost strniti vrste in poskrbeti za boljše rezultate v nadaljevanju sezone. V prvih štirih tekmah na klopi Maribora mu ni najbolje uspevalo. V štirih tekmah je osvojil le pet točk. Zmaga, dva remija in poraz. To pa je za klub, kot je Maribor, seveda premalo.

Olimpija Aluminij
Sportal V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video
Ne spreglejte