Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 9. 2020,
11.23

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Staša Špur Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 29. 9. 2020, 11.23

3 leta, 6 mesecev

Zgodovinski trenutek v slovenskem nogometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Staša Špur | Nogometna sodnica Staša Špur bo orala ledino na tekmi Prve lige Telekoma Slovenije. | Foto Nogometna zveza Slovenije

Nogometna sodnica Staša Špur bo orala ledino na tekmi Prve lige Telekoma Slovenije.

Foto: Nogometna zveza Slovenije

Na sobotni tekmi Prve lige Telekoma Slovenije med Aluminijem in Koprom bo vlogo pomočnice sodnika Bojana Mertika opravljala Staša Špur iz Murske Sobote, so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije. To je sploh prvič, da bo na tekmi najmočnejše slovenske lige prisotna predstavnica sodnic, kar je v tujih ligah že nekaj let dokaj običajna praksa.

"Nekdanja nogometna reprezentantka, sicer pa profesorica razrednega pouka je aktivna sodnica vse od leta 2010. Leta 2015 je debitirala na nivoju 3. SNL, v 2016 pridobila naziv FIFA pomočnice sodnice, že drugo leto opravlja naloge pomočnice na tekmah 2. SNL, prav tako je med kandidatkami za sojenje na WEURO 2021. V soboto ob 18. uri jo v Kidričevem v družbi sodnika Bojana Mertika čaka prva tekma v PLTS," so v zvezi z napovedjo Špurove zapisali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

Na preostalih tekmah naslednjega kola prve lige bodo pravico delili Matej Jug na tekmi Bravo - Mura, Nejc Kajtazovič na tekmi Domžale - Gorica in Aleksandar Matkovič na tekmi Celje - Tabor Sežana.

Sodnica Bibiana Steinhaus je že stara znanka nogomentih zelenic.  | Foto: Reuters Sodnica Bibiana Steinhaus je že stara znanka nogomentih zelenic. Foto: Reuters

Tudi v nemškem superpokalu bo jutri glavno besedo na zelenici imela ženska, s tem, da bo ženska sodnica celo glavna sodnica na tekmi. Bibiana Steinhaus bo delila pravico na obračunu med Bayernom in Borussio Dortmund.

Preberite še:

Aleksandra Česen nogometna sodnica
Sportal Aleksandra Česen, nogometna sodnica: Če se o njej ne govori, pomeni, da je izvrstno opravila svoje delo
Ne spreglejte