Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 10. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Aluminij NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 13. 10. 2020, 19.00

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Aluminij : Koper

Kanarčki objokujejo zapravljene priložnosti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Dare Vršič | Koper je zdaj pri šestih točkah. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Koper je zdaj pri šestih točkah.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nogometaši Aluminija in Kopra so se v zaostali tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

Olimpija Aluminij
Sportal V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video

V Kidričevem so le spravili pod streho pred desetimi dnevi prekinjen obračun Aluminija in Kopra. Dež je takrat ekipi z igrišča nagnal pri izidu 0:0, danes pa se je mreža zatresla po enkrat na vsaki strani. To pomeni, da sta tako Aluminij kot Koper ostala na zadnjem oziroma osmem mestu. Je pa tokrat celo tekmo dočakala tudi Staša Špur, prva ženska v zgodovini slovenske prve lige v vlogi pomočnika sodnika.

Koper je povedel ...

Ekipi sta tekmo nadaljevali v 17. minuti, takrat je bila namreč "prvotna" tekma prekinjena zaradi močnega dežja. V tem nadaljevanju je nase sprva najresneje opozarjal Nardin Mulahusejnović, ki je dvakrat neuspešno poskusil v 26. minuti, v 39. minuti pa je tudi zadel za 1:0, potem ko je prejel podajo z desne strani, prvi strel mu je domača obramba še preprečila, z drugim pa je po tleh matiral Luko Janžekoviča.

Štiri minute pred tem je pri Koprčanih, ki so bili več pri žogi in konkretnejši, slabo zaključil akcijo Stefan Stevanović, ki je bil nenatančen tudi v 44. minuti, domači pa so najobetavnejšo akcijo izpeljali v 32. minuti, ko sta bila po podaji z desne strani za malce prekratka David Flakus Bosilj in Tilen Pečnik.

Aluminij izenačil ...

So pa domači izenačili že v 48. minuti, ko je Jure Matjašič sprožil z roba kazenskega prostora malce z desne strani in zadel z diagonalnim strelom. Tudi sicer so bili domači v tem delu igre boljši tekmec, Matjašič je poskusil tudi v 55. in 62. minuti, posebej prvi strel je bil nevaren, a se je izkazal Ivan Vargić, po enkrat pa sta bila neuspešna še Pečnik in Flakus Bosilj.

Na drugi strani so Koprčani, ki so si v 66. minuti skorajda zabili avtogol, znova zagrozili prek Mulahusejnovića, ki je s strelom z glavo zatresel prečko. V 77. je pri Kopru še Bojan Knežević zgrešil iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru. Že v sodniškem dodatku je imel žogo za zmago Luka Vekić, a je Janžekovič na koncu dobro posredoval po strelu iz bližine.

Aluminij bo v 7. krogu v nedeljo gostoval v Murski Soboti, Koper pa bo dan prej gostil Domžale.

Aluminij : Koper 1:1 (0:1)

Športni park, omejeno število gledalcev, sodniki: Mertik, Herženjak, Špur.

Strelca: 0:1 Mulahusejnović (39.), 1:1 Matjašič (48.).

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Petek, Krajnc (od 80. Jakšić), Čermak (od 77. Kim), Pečnik (od 65. Klepač), Ploj, Grajfoner (od 77. Prša), Flakus Bosilj, Matjašič (od 81. Maletić).

Koper: Vargić, Žužek, Rajčević, Mlakar (od 68. Mišić), Palčič, Dodlek, Knežević (od 90. Bešir), Stevanović (od 68. Krajinović), Barišić, Vršič (od 68. Spinelli), Mulahusejnović (od 81. Vekić).

Rumena kartona: Flakus Bosilj; Mišić.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Kidriečvem:

KONEC TEKME V KIDRIČEVEM!

92. minuta: Koprčani so imeli globoko v sodnikovem podaljšku še eno veliko priložnost. Popravni izpit, a ga niso naredili. Po predložku in slabo izbiti žogi je do strela prišel rezervist Luka Vekić, ki pa je slabo streljal in ostalo je pri 1:1 in delitvijo točk.

VIDEO: Vekić zapravil veliko priložnost:

79. minuta: Ojoj, kaj so zapravili Koprčani. Ponovno je bil vpleten Barišić, ki je na desni strani lepo preigraval in po tem, ko je v moškost z vso silo zadel branilca Luke Petka, je žoga le prišla do povsem samega Luke Knezevića, ki pa je zapravil nemogoče. Hrvat je sprožil mimo vrat.

VIDEO: najprej v moškost, nato mimo vrat:

66. minuta: Završalo je tudi na drugi strani. Po lepi podaji s strani je z glavo prečko zatresel Mulahusejnović, a žoga ni prečkala golove črte.

VIDEO: prečka rešila šumarje: 

55. minuta: Aluminij je vse nevarnejši. Šumarji so spet lepo kombinirali in si pripravili izjemno lepo priložnost. Lepo je poskušal Matjašič, a tokrat je bil Vargić na mestu.

VIDEO: Vargić je bil dobro postavljen:

 

48. minuta: GOOOL! 1:1! Kidričani so sanjsko odprli drugi del tekme! Proti korpskim vratom je lepo potegnil David Flakus Bosilj, nato pa na desni opazil Jureta Matjašiča, ki si je lepo pripravil strel in neubranljivo zadel v levi kot vratarja Ivana Vargića.

VIDEO: prekrasen zadetek Matjašića:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

39. minuta: GOOOL! 0:1! Koper vodi v Kidričevem! Po desni je spet lepo prodrl Barišić in spet našel Mulahusejnovića. Bosanski napadalec je udaril s prve. Prvi poskus mu je še blokiral Emir Azemović, v drugem poskusu pa je bil bolj uspešen. To je bil že njegov tretji zadetek v tej sezoni.

VIDEO: zadetek Mulahusejnovića:

32. minuta: Tudi domači so pokazali, da so lahko nevarni za vrata Primorcev. Po ostri podaji Alena Krajnca je bil le za nekaj centimetrov prekratek Tilen Pečnik. Ostalo je pri 0:0.

26. minuta: Prva priložnost na tekmi. Po desni je lepo prodrl Maks Barišić in lepo podal do Nardina Mulahusejnovića, a bosanski napadalec ni bil dovolj natančen.

VIDEO: nekdanji napadalec Maribora ni bil dovolj natančen:

ZAČETEK TEKME V KIDRIČEVEM! Dvoboj se je začel v 17. minuti.

Začetni postavi:

Današnjo tekmo bodo nadeljevali naslednji 🔴⚪️.  #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Torek, 13. oktober 2020

Začenjamo ob 17:00. Koprčani bodo v nadaljevanje tekme z Aluminijem krenili z enako zasedbo, kot so jo imeli ob...

Objavil/a FC Koper dne Torek, 13. oktober 2020
Ne spreglejte