Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
17.57

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Bravo

Nedelja, 4. 10. 2020, 17.57

3 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Bravo : Mura

Velik preobrat Brava, Mura prvič na kolenih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Bravo Mura | Bravo je postal prvi slovenski klub, ki je v tej sezoni premagal Muro. | Foto Grega Valančič/Sportida

Bravo je postal prvi slovenski klub, ki je v tej sezoni premagal Muro.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši ljubljanskega Brava so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:1 (1:1). Varovanci Dejana Grabića so na zadnjih treh ligaških tekmah iztržili zgolj točko, tokrat pa so ugnali kar vodilno ekipo lige, ki je doživela prvi poraz. Kljub temu so črno-beli ostali na vrhu lestvice, Ljubljančani pa so se vsaj začasno prebili na drugo mesto po svoji tretji zmagi.

Olimpija Aluminij
Sportal V Kidričevem delitev točk: Koper zapravljal nemogoče #video

Bravo : Mura 2:1 (1:1)

Stadion Žak, omejeno število gledalcev, sodniki: Jug, Mežnar, Černe.

Strelci: 0:1 Bobičanec (16.), 1:1 Kramarič (44.), 2:1 Drkušić (66.).

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Trontelj, Žinko, Ogrinec, Kramarič, Nukić, Kancilija (od 90. Kidrič), Šego (od 79. Mensah).
Mura: Obradović, Šturm (od 90. Lovrić), Gorenc, Karničnik, Kous (od 76. Marič), Horvat (od 76. K. Cipot), Kozar, Kouter, Filipović (od 75. Maroša), Bobičanec, Žižek.

Rumeni kartoni: Šego, Drkušić, Trontelj, Kancilija, Kramarič; Gorenc, Kozar.
Rdeči karton: /.

Prvi polčas v Ljubljani je ponudil precej razburljivih dogodkov, obe ekipi sta si priigrali kar nekaj priložnosti, obe pa sta tudi dosegli po en zadetek. Povedli so gosti v 16. minuti, ko je Luka Bobičanec ob visokem pritisku Brava stekel v protinapad, prišel v kazenski prostor in matiral Igorja Vekića.

Zadetek Luke Bobičanca:

Bravo je zasluženo izenačil v 44. minuti, ko je unovčil pritisk proti Murin vratom. Mustafa Nukić je najprej poskušal, a se je žoga nato odbila do Martina Kramariča, ki jo je v kazenskem prostoru poslal v mrežo.

Fotogalerija s tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 49

Sicer pa je imel pri domačih tri lepe priložnosti Michele Šego, v 10. minuti je le za malo zgrešil s strelom z glavo, v 22. je bil sam pred Obradovićem, a znova zgrešil cilj, v 40. pa je Murin vratar obranil njegov poskus iz bližine.

Pri domačih sta bila nevarna tudi poskusa Davida Brekala in Sandija Ogrinca v 25. in 41. minuti, pri gostih pa velja omeniti še poskusa Andrije Filipovića v 10. in Bobičanca v 29. minuti. Posebej po slednjem poskusu od daleč se je moral Vekić izkazati.

Drkušićev prvenec za veliko zmago

Bravov vratar je dobro posredoval tudi v 51. minuti po strelu Tomija Horvata, v 66. pa je najprej Obradović o obranil strel Luke Žinka z glavo iz bližine, v nadaljevanju akcije pa je nato po podaji z leve strani na drugi vratnici z glavo zadel Vanja Drkušić. To je bil njegov prvi zadetek v 1. SNL.

Zadetek Vanje Drkušića:

Ante Šimundža je poskusil z menjavami poskrbeti za preobrat, a vse skupaj ni dalo želenih sadov, tako da so se domači veselili velikih treh točk.

Bravo bo v 7. krogu 18. oktobra gostoval v Sežani, Mura pa bo gostila Aluminij.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec srečanja v Ljubljani! Čeprav so gostje skušali izenačiti rezultat, niso našli poti do mreže Brava. Končno razmerje v strelih na gol je znašalo 15:8 (od tega 6:5 v okvir vrat). Mura je imela v svojih nogah žogo kar 61 odstotkov igralnega časa, a ji to ni pomagalo do pozitivnega rezultata. To je prvi poraz vodilne Mure v tej sezoni.

Gooooool! 2:1! 66. minuta. Bravo je poskrbel za veliki preobrat. Vanja Drkušić je po natančnem predložku Žana Trontlja z glavo premagal Matka Obradovića in popeljal mladi ljubljanski klub v vodstvo z 2:1. Nekdanji up Krke in Krškega se je tako v šestem nastopu v 1. SNL razveselil strelskega prvenca. Pred tem je imel veliko priložnost za zadetek Luka Žinko, a se je na vratih Mure znova izkazal Dalmatinec in preprečil veselje 37-letnega Ljubljančana.

Zadetek Vanje Drkušića:

50. minuta: prva priložnost v drugem delu. Tomi Horvat se je odločil za strel z roba kazenskega prostora, a se je z atraktivnim posredovanjem izkazal Igor Vekić. Ostaja 1:1. 

Začetek drugega polčasa, trenerja nista menjala postav.

Konec prvega dela, sodnik Matej Jug je odpiskal konec. Bravo in Mura sta se na odmor odpravila z neodločenim rezultatom 1:1.

Gooool! 1:1! 44. minuta. Mustafa Nukić se je znašel sam pred vrati Prekmurcev, nato mu je Matko Obradović izbil žogo z roko, a le do Martina Kramariča, ki se je znašel ob pravem trenutku na pravem mestu in z neubranljivim strelom zatresel prazno mrežo. Bravo je kronal pritisk in zasluženo izenačil na 1:1. 

Zadetek Martina Kramariča:

40. minuta: vratar Mure Matko Obradović je z izjemnim posredovanjem z nogo preprečil izenačenje. Streljal je Michele Šego, ki še išče pot do prvoligaškega strelskega prvenca v Sloveniji. Iskal ga bo še nekaj časa, saj je njegov rojak na vratih Mure poskrbel za atraktivno obrambo. V nadaljevanju akcije je z razdalje nevarno streljal še Sandi Ogrinec, a je žoga švignila nad prečko. Mura še naprej vodi z 1:0.

Priložnost Micheleja Šega in obramba Matka Obradovića:

29. minuta: Luko Bobičanca so delili centimetri do drugega zadetka! Odločil se je za strel z razdalje, vratar Brava Igor Vekić, ki je nedavno podaljšal sodelovanje z Ljubljančani, pa je žogo s konicami prstov preusmeril v prečko. 

Prečka Luke Bobičanca:

25. minuta: diši po izenačenju. Tokrat je vrata Mure ogrozil David Brekalo. Po predložku s kota je bil najvišji pred vrati Mure, a je streljal malce previsoko. Žogo je poslal nad prečko. Ostaja 1:0 za Muro.

22. minuta: kakšna priložnost za Ljubljančane! Michele Šego, mladi napadalec iz Dalmacije, je imel na nogi izenačenje. Znašel se je sam pred vratarjem Mure, a zapravil stoodstotno priložnost, saj je njegov diagonalni strel zgrešil cilj.

Priložnost Micheleja Šega:

Gooool! 0:1! 16. minuta. Mura je prešla v vodstvo. V polno je po izjemnem protinapadu, s katerim so obrambo Brava ujeli na spanju, zadel v polno Luka Bobičanec. Podajo je prispeval Nino Kouter, Hrvat pa je z natančnim strelom premagal Igorja Vekića. Pred tem je bilo nevarno tudi pred vrati Mure, ko je mimo vrat z glavo streljal Michele Šego. 

Zadetek Luke Bobičanca:



10. minuta: prva resnejša priložnost na tekmi. Priigral si jo je napadalec Mure Andrija Filipović, ki je prodrl po desni strani kazenskega prostora, nato pa meril mimo vrat.

Priložnost Andrije Filipovića:

Začetek tekme v Ljubljani.

Trener Brava Dejan Grabić se bo proti vodilni Muri predstavil z naslednjo postavo:

Kakšno začetno enajsterico je izbral gostujoči strateg Ante Šimundža?

Nedelja bo postregla s pestrim dogajanjem. Na delu bodo štiri najvišje uvrščene ekipe po 5. krogu. Vodilna Mura si je priigrala tako veliko prednost pred tekmeci, da ji bodo vsi tekmeci še naprej gledali v hrbet tudi, če bo ostala praznih rok v Ljubljani. Črno-beli se odpravljajo v Spodnjo Šiško, kjer bodo poskušali niz neporaženosti nadaljevati proti Bravu. Mladi ljubljanski klub je v zadnjih tednih pokazal veliko ranljivost, česar od njega v prejšnji sezoni nismo bili vajeni. Na zadnjih treh tekmah je osvojil le točko, v pokalu pa presenetljivo izpadel proti drugoligašu Beltincem.

''Želimo se vrniti k tistemu, kar nas je že krasilo. Mura igra najlepši nogomet v ligi in je upravičeno na vrhu,'' poudarja Dejan Grabić, ki zelo spoštuje prekmurskega tekmeca in stanovskega kolega Anteja Šimundžo. Mariborčanu na klopi Mure gre za zdaj v prvenstvu odlično, za dobro voljo so poskrbeli tudi rezultati v Evropi, ki so napolnili blagajno. Mura je v prvenstvu od možnih 15 osvojila 13 točk, njena mreža pa se je zatresla le enkrat. V napadu sta razigrana Nino Kouter in Andrija Filipović, tako da obrambo Brava na manjšem igrišču v slovenski prestolnici čaka zahteven izziv.

Ne spreglejte