Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2020,
18.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Miran Srebrnič Prva liga Telekom Slovenije Ivica Guberac Ante Guberac Aleksander Rajčević FC Koper

Sobota, 8. 8. 2020, 18.00

3 leta, 8 mesecev

FC Koper pred začetkom sezone PLTS

Koprčani pripravljeni na visoke cilje: Pritisk mora biti #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

"Tekmeci bodo točke izgubili že na Črnem Kalu. Naš cilj je Evropa," so visokoleteči cilji predsednika Kopra Anteja Guberaca, ambiciozni pa so tudi nogometaši, ki upajo, da so dobro izkoristili dolg premor.

Aluminij Športni park Kidričevo
Sportal Neprijetna novica, s koronavirusom okužen nogometaš Aluminija!

Koprski klub se v prvo ligo vrača po treh letih. Okostje ekipe sestavljajo izkušeni Dare Vršić, Aleksander Rajčević in Ivica Guberac. Še bolje pa prvo ligo pozna njihov trener Miran Srebrnič.

Trener Miran Srebrnič upa, da se jim dolgi tekmovalni premor ne bo poznal. | Foto: Vid Ponikvar Trener Miran Srebrnič upa, da se jim dolgi tekmovalni premor ne bo poznal. Foto: Vid Ponikvar Koper je oddelal običajne šesttedenske priprave. Brez uradne tekme so od osmega marca, stari prvoligaši pa so v zadnjih dveh mesecih odigrali 11 tekem. Gorici se dolg premor ni poznal. "Upam, da bomo tudi mi izkoristili ta premor. Dobro smo trenirali, dobro smo se pripravili. Imamo res super fante, super ekipo. Ne vidim težav, da ne bi bilo vse v najboljšem redu," se nadeja kapetan Koprčanov Ivica Guberac.

"Težko je zdaj reči, kaj je bolje. Odpočiti bi si morali bolj. Ni pa tistega ritma, ki pa ga moramo hitro ujeti. Glede tega je drugače. Ampak mislim, da je bolj pomembno, da se bomo mentalno dobro pripravili na tekme," pred četrtkovim gostovanjem pri Sežani razmišlja trener Miran Srebrnič.

Celje Olimpija
Sportal Celjani doživeli hud poraz pri hrvaškem prvaku, Maribor boljši od Čehov

"Če nisi ambiciozen, ne moreš pričakovati dobrega"

Tudi zato, ker je predsednik kluba Ante Guberac postavil visok cilj: uvrstitev v Evropo. "Pritisk je vedno prisoten, pritisk mora biti. Normalno, da je predsednik ambiciozen, tudi mi smo," dodaja 50-letni strateg. Prikimal mu je tudi kapetan: "Tako je tudi prav, kajti če nisi ambiciozen, če nisi tekmovalen, se ne moreš ničesar dobrega nadejati."

Aleksander Rajčević
Sportal Koper potrdil povratek Rajčevića, kadrovske spremembe tudi pri Taboru, Celju in Muri #video

Aleksander Rajčević se je po desetletju v Mariboru vrnil v matični klub. | Foto: Vid Ponikvar Aleksander Rajčević se je po desetletju v Mariboru vrnil v matični klub. Foto: Vid Ponikvar

Rajčević: Treba je upoštevati zahteve predsednika

Pritiskov je vajen tudi branilec Aleksander Rajčević, ki se je po desetih letih v Mariboru vrnil v matični klub: "Na splošno se s tem živi v športu, tako da se je treba sprijazniti. Treba je upoštevati zahteve predsednika." Koper se je okrepil še z izkušenim Stefanom Stevanovićem, ki se je preselil iz Tabora, iz Maribora je prišel še mladi Nardin Mulahusejnović.

"Ko začneš kariero oziroma ko že od malih nog tukaj igraš nogomet, si vedno prizadevaš, da bi tukaj tudi končal. Zdaj sem se vrnil in upam, da bom zdržal čim dlje," pravi Rajčević.

koronavirus, koronavirus splošno
Sportal Začetek 1. SNL? Ne še, najprej vsi na testiranje!

Kapetan Ivica Guberac je pripravljen na visokoleteče cilje.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kapetan Ivica Guberac je pripravljen na visokoleteče cilje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Guberac pričakuje čarobno leto

Že od lani sta v Kopru Guberac in Vršić, oba z izkušnjami iz prve lige in tujine. "Vemo, da je preskok iz druge v prvo ligo velik. Mislim, da se bomo prvo leto še malo lovili. Ampak imamo dovolj izkušeno ekipo. Veliko nas je starejših. Dober "miks" z mladimi. Imamo res kakovostno ekipo. Mislim, da bo to leto res eno čarobno leto."

Pozitivno za Primorsko

Še posebej za Primorsko. Po devetih letih bo imela znova tri prvoligaše. "Tako Koper kot Gorica sta kluba z etiketo, kluba, ki sta že osvajala naslove, pokale. Tukaj je tudi Sežana, ki je pokazala lansko leto zelo dobro podobo," pravi Srebrnič. Guberac pa dodaja: "To je za Primorsko ena pozitivna in velika stvar. Vsi vemo, da bo to nek dodaten naboj, tekme bodo zagotovo drugačne. Igraš ta primorski derbi. Nek dodaten naboj bo." Še posebej za trenerja Kopra Srebrniča, sicer legendo Gorice. Primorski derbi jih čaka že v tretjem krogu.

Preberite še:

Sportal "Bil je šok, saj smo se že pripravljali na novo sezono, ko je udarila korona …" #video
Sportal Povratniki v elito samozavestni: Lahko presenetimo Olimpijo
Branko Veršič 3
Sportal ''Od Vizingerja pričakujemo milijonski prestop''
Antonio Azinović
Sportal Tabor Sežana ostala brez kapetana
Sportal Hvaležen, da mu je trener Salzburga namenil uro časa #video
Jan Koprivec
Sportal Koprivec okrepil sežanski Tabor
Sportal Kako je Olimpija izgubila s Krko in zakaj Skender ostaja optimist? #video
Ante Živković
Sportal Aluminij ostal brez najboljšega, a tudi uresničil željo trenerju

 

Ne spreglejte