Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
8. 8. 2020,
20.46

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,35

7

Natisni članek

NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija FC Koper ND Gorica NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 8. 8. 2020, 20.46

3 leta, 8 mesecev

Pripravljalne tekme klubov 1. SNL

Celjani doživeli hud poraz pri hrvaškem prvaku, Maribor boljši od Čehov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,35

7

Celje Olimpija | Celjani so v soboto v sosedskem derbiju prvakov izgubili proti Dinamu z 0:3, kapetan Mitja Lotrič pa je zapravil 11-metrovko. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so v soboto v sosedskem derbiju prvakov izgubili proti Dinamu z 0:3, kapetan Mitja Lotrič pa je zapravil 11-metrovko.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po napornem zaključku sezone 2019/20 se prvoligaški klubi vneto pripravljajo na nove izzive. Domžalam in Aluminiju je priprave pokvarila okužba nogometaša z novim koronavirusom, prvak Celje pa je v ''evropski'' generalki pred začetkom nove sezone v soboto visoko izgubil v Zagrebu (0:3). Mariborčani so v zadnji pripravljalni tekmi v Ljudskem vrtu premagali tekmece iz Češke (2:1), Tabor pa je v Ajdovščini ostal praznih rok (3:4) proti novopečenemu drugoligašu Primorju.

Branko Veršič 3
Sportal ''Od Vizingerja pričakujemo milijonski prestop''

Novopečeni državni prvaki Celjani so začeli priprave 29. julija. Trener Dušan Kosić si prizadeva, da bi njegovi izbranci dostojno branili slovenske barve v kvalifikacijah za ligo prvakov. Po Maticu Vrbancu sta rumeno-modre okrepila še donedavni knap Mićo Kuzmanović in hrvaški povratnik Filip Dangubić, celjske vrste pa sta zapustila izkušeni Jure Travner in Hrvat Karlo Plantak, na izhodnih vratih pa je še mladi Rus Valentin Zekhov.

Celje je v prvi pripravljalni tekmo nadigralo Radomlje, drugoligaša, proti kateremu so v prejšnji sezoni doživeli veliko razočaranje v četrtfinalu pokala. V sredo so Celjani visoko ugnali še ptujsko Dravo, nato pa v zadnji tekmi, vrhuncu pripravljalnega obdobja, ostali praznih rok v Zagrebu.

V sosedskem obračunu prvakov so gostovali pri Dinamu. V želji, da bi občutili vzdušje z evropskih tekem, so se v hrvaško prestolnico napotili že v petek, nato pa pred praznimi tribunami stadiona Maksimir izgubili z 0:3. Trener Kosić je dvoboj proti Dinamu, ki v zadnjih sezonah blesti v evropskih tekmovanjih, začel v postavi Rozman, Kadušić, Zaletel, Ćalušić, Marandici, Božić, Vrbanec, L. Štravs, Kerin, Lotrič in Vizinger. Celjani so prvi polčas izgubili z 0:2, najlepšo priložnost za zadetek pa je zapravil kapetan Mitja Lotrič, ko je zgrešil vrata. Celjani so si priigrali nekaj priložnosti in ogrozili vrata serijskega hrvaškega prvaka. Podobno je bilo tudi v drugem delu, ko so zgodaj na začetku Zagrebčani povišali vodstvo na 3:0, pri Celjanih pa je bil najbližje častnemu zadetku Jakob Novak, a je zadel okvir vrat. 

Slovenski reprezentant Petar Stojanović, ki brani barve Dinama, je proti Celjanom odigral drugi polčas, v prvem delu pa je bil večkrat nevaren pred celjskimi vrati Luka Menalo, v prejšnji sezoni eden najboljših posameznikov ljubljanske Olimpije.

Celjani niso tako visokega poraza doživeli že poldrugo leto. Nazadnje so na prvenstveni oziroma pripravljalni tekmi vsaj za tri zadetke izgubili konec aprila 2019 na gostovanju v Novi Gorici.

Dušan Kosić
Sportal Ko vidi svoje fante, mu gre kar na jok
Filip Dangubić
Sportal Celjani ujeli veliko okrepitev, vrnil se je hrvaški znanec
Termin Tekma Strelci (za Celje):
2. avgust Celje : Radomlje (Slo/2) 4:0 Božić, Kerin, Koritnik, Novak
5. avgust Celje : Drava Ptuj (Slo/2) 3:0 Novak, Koritnik, Lotrič
8. avgust Dinamo Zagreb (Hrv/1) : Celje 3:0 /

Maribor za konec premagal Čehe

Mariborčani, ki so v prejšnji sezoni ostali brez lovorike, uigravajo nekatere zveneče okrepitve. Jan Repas, Ilija Martinović in Ažbe Jug so tako hitro debitirali v vijoličnem dresu, iz Ljubljane, kjer sta se izkazala v dresu Brava, sta se vrnila Aljoša Matko in Martin Kramarič.

Mariborčani so v prvi pripravljalni tekmi v soboto v Ljudskem vrtu dodobra napolnili mrežo Beltincev. V prvem polčasu so dosegli dva, v drugem pa kar šest zadetkov. Dvakrat sta v polno zadela kapetan Marcos Tavares in Gregor Bajde. V sredo so se na avstrijskih tleh v Feldbachu pomerili s francoskim prvoligašem Reimsom, ki bo podobno kot Maribor igral tudi v Evropi. To je bil zelo dobrodošel preizkus pripravljenosti izbrancev Sergeja Jakirovića, ki ni mogel računati na najmočnejšo postavo, saj so zaradi takšnih in drugačnih razlogov manjkali Handanović, Tavares, Felipe Santos, Viler, Kotnik, Mihelič in Peričić. Vijolice so ostale praznih rok, Reims, pred davnimi leti celo finalist evropskega finala, je zmagal z 2:0. Oba zadetka je v prvem polčasu dosegel kosovski reprezentant Arbër Zeneli.

Mariborčani so pripravljalno obdobje, kar se tiče tekem, sklenili v soboto, ko so v Ljudskem vrtu premagali češkega prvoligaša Slovačko (2:1), ki je v prejšnji sezoni osvojil deveto mesto. Vsi zadetki so padli v prvem polčasu, za vijolice sta zadela v polno Aljoša Matko in Jasmin Mešanović. Mariborčani so zaigrali v postavi Jug (od 61. Pirić), Klinar, Martinović (od 61. Koblar), Mitrović, Kolmanič (od 61. Milec), Pihler (od 46. Cretu), Vrhovec (od 46. Dervišević), Bajde (od 61. Felipe Santos), Matko (od 61. Požeg Vancaš), Kronaveter (od 46. Kramarič), Mešanović (od 61. Tavares). Za nastop niso kandidirali Viler, Peričić, Kotnik, Mihelič, Zahović in Repas.

Sportal Maribor napolnil mrežo Beltincev
Termin Tekma Strelci (za Maribor)
1. avgust Maribor : Beltinci (Slo/2) 8:1 Tavares in Bajde 2, Dervišević, Zahović, Mešanović, Felipe Santos
5. avgust Maribor : Reims (Fra/1) 0:2 /
8. avgust Maribor : Slovačko (Češ/1) 2:1 Matko, Mešanović

''Prevetrena'' Olimpija izgubila z novomeško Krko

Trener Olimpije Dino Skender bo imel v novi sezoni opravka s spremenjeno zasedbo zmajev. | Foto: Vid Ponikvar Trener Olimpije Dino Skender bo imel v novi sezoni opravka s spremenjeno zasedbo zmajev. Foto: Vid Ponikvar Ljubljančani so priprave po velikem razočaranju, ko so v napetem ''finalu'' za naslov prvaka po dramatičnem remiju v Celju (2:2) ostali praznih rok in padli na tretje mesto, začeli 31. julija. Igralski kader doživlja temeljite spremembe, odšlo je veliko prvokategornikov.

Olimpija v novi sezoni pogreša Luko Menala, Stefana Savića, Tomislava Tomića, Mackyja Bagnacka, Bojana Kneževića, Maria Jurčevića, Matica Črnica, Marka Putinčanina, Matijo Orbanića, Matijo Burina …, športni direktor Mladen Rudonja pa ob vrnitvah številnih igralcev, ki so bili v prejšnji sezoni posojeni in so igrali v drugih klubih, še išče prave rešitve na nogometni tržnici, ki bi prinesel zmajem dodano vrednost. Kot prva sta prispela izkušena branilca Uroš Korun in Matic Fink.

Uroš Korun
Sportal Olimpija vendarle naznanila prvi okrepitvi

Olimpija je pred dvobojem prvega kroga, v Stožicah bo 13. avgusta gostovala Gorica, odigrala le eno pripravljalno tekmo. V četrtek se je v Stožicah v prevetreni zasedbi pomerila z novomeško Krko, ki se pripravlja na začetek druge lige. Izmed najboljših igralcev so manjkali prvi vratar Nejc Vidmar, najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije Ante Vukušić, Ganec Erik Boakye in Albanec Endri Čekiči, ki je staknil poškodbo na nepozabnem derbiju v Celju, po katerem so zmaji dokončno ostali brez državnega naslova. Še vedno sta poškodovana tudi Vitja Valenčič in Nik Kapun.

Na dvoboju s Krko so od prve minute zaigrali Mrežar, Korun, Samardžić, Fink, Andrejašič, Elšnik, Pavlović, Bezjak, Sešlar, Ostrc in Lupeta. Dvoboj sta tako začela oba novinca v branilski vrsti, že v 20. minuti pa je vstopil v igro Srb Radivoj Bosić, ki se nahaja na preizkušnji. Zamenjal je poškodovanega Enrika Ostrca, ki je zapustil igrišče najverjetneje zaradi poškodbe mišice. To je bil nov udarec za trenerja Dina Skenderja, ki se po odhodu številnih igralcev že tako ne more pohvaliti z dolgo klopjo. Gostje, ki jih vodi nekdanji zmaj Zoran Zeljković, njihov športni direktor pa je tudi stari znanec Olimpije Sašo Udovič, so dobili prvi polčas z 1:0. Najbližje izenačenju je bil Timi Max Elšnik, ki je po strelu z razdalje zadel prečko.

Zadetki na tekmi med Olimpijo in Krko:

V drugem delu je zaigrala pomlajena postava Olimpije Sekulić, Šme, Kamy, Španja, Sijarić, Kurež, Perković, Lipec, Stanić, Bosić in Kadrić. Sredi drugega polčasa je hrvaški branilec Marko Perković izenačil na 1:1, nato pa so gostje boljšo igro kronali z dvema zadetkoma, enkrat so zadeli z bele točke, in na koncu zmagali v praznih Stožicah s 3:1.

Sportal Kako je Olimpija izgubila s Krko in zakaj Skender ostaja optimist? #video
Termin Tekma Strelec (za Olimpijo)
6. avgust Olimpija : Krka (Slo/2) 1:3 Perković

Bobičanec zadel za zmago na Madžarskem

Luka Bobičanec je zatresel mrežo ZTE. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Luka Bobičanec je zatresel mrežo ZTE. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Slovenski pokalni zmagovalci, ki jih še ta mesec čakajo tudi nastopi v Evropi, so pripravljalno obdobje začeli z zahtevnim obračunom. Gostovali so pri madžarskem podprvaku Fehervarju in se v Szombathleyju razšli z neodločenim rezultatom 1:1. Trener Ante Šimundža, ki v novi sezoni ne sodeluje več s pomočnikom Damjanom Gajserjem, igralski kader pa je zapustil Jon Šporn, je zaploskal zadetku za 1:1, ki ga je za Muro prispeval Luka Šušnjara.

Mura je v sredo odigrala še eno pripravljalno tekmo, znova proti tekmecu iz Madžarske (ZTE). Sprva je bilo mišljeno, da bo dvoboj odigran v Murski Soboti, a se je dogajanje zaradi razmočenega igrišča preselilo v Zalaegerszeg. Črno-beli so zmagali z 1:0, edini zadetek na srečanju pa je dosegel Luka Bobičanec. Šimundža je sicer dvoboj začel s postavo Obradović, Kous, Maruško, Gorenc, Šturm, Kouter, Brkić, Filipović, Šušnjara, Bobičanec in K. Cipot.

Termin Tekmec Strelci (za Muro)
1. avgust Fehervar (Mad/1) : Mura 1:1 Šušnjara
5. avgust ZTE (Mad/1) : Mura 0:1 Bobičanec

Poker Aluminija proti Vidmu

Slobodan Grubor je v generalki pred tekmo z Mariborom nadigral Videm. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Slobodan Grubor je v generalki pred tekmo z Mariborom nadigral Videm. Foto: Miloš Vujinović/Sportida Kidričani so začeli priprave na novo sezono 1. avgusta. Zbrane nogometaše je pozdravil predsednik Aluminija Marko Drobnič in jim zaželel veliko sreče. Trener Slobodan Grubor bo spremljal varovance na delu proti tekmecem iz nižjih lig, pridružil pa se mu je nekdanji mladi črnogorski reprezentant Emir Azemović.

V torek je Aluminij odigral dve tekmi. Najprej je s pomlajeno postavo, priložnost so dobili številni mladinci, tesno premagal Rogaško, ki se je iz druge preselila v tretjo ligo, nato pa je izgubil proti drugoligašu Fužinarju. Zadnjih 25 minut je odigral v močno pomlajeni zasedbi. Proti tekmecu iz Rogaške Slatine je zmagoviti zadetek dosegel Urh Moličnik, ki se nahaja na preizkušnji. Proti Fužinarju sta v polno zadela Tilen Pečnik in mladinec Aladin Demiri.

Emir Azemović
Sportal Emir Azemović okrepil obrambo Aluminija

V petek se je pomeril še s tretjeligašem iz Vidma pri Ptuju in ga premagal s 4:0. Rdeče-bele čaka naporen začetek nove sezone, saj se bodo 12. avgusta pomerili z zelo motiviranim Mariborom, za dodaten zaplet pa je poskrbel pozitiven primer okužbe z novim koronavirusom enega izmed igralcev, zaradi katerega so vsi nogometaši od sobote dalje v samoizolaciji.

Termin Tekmec Strelci (za Aluminij)
4. avgust Aluminij : Rogaška (Slo/3) 1:0 Moličnik
4. avgust Aluminij : Fužinar (Slo/2) 2:3 Pečnik, Demiri
7. avgust Aluminij : Videm (Slo/3) 4:0  

Ljubljančani presenetili bogate Avstrijce, nato ugnali še Tabor

Mladi ljubljanski klub Bravo, ki je v krstni prvoligaški sezoni presegel pričakovanja in z izvrstnimi nastopi zlasti v koledarskem letu 2020 osvojil visoko šesto mesto, bo pripravljalno obdobje oplemenitil z dvema prijateljskima tekmama.

Šiškarji so ostali brez nekaterih najboljših igralcev, saj se je Roko Baturina, posojeni napadalec zagrebškega Dinama, preselil v vrste madžarskega prvaka Ferencvaroša, hrvaški prvak pa je zaslužil milijon evrov, Martin Kramarič in Aljoša Matko, prvi strelec Brava, pa sta se vrnila v Maribor.

Na drugi strani so se vrata kluba na poletni tržnici odprla za donedavnega rezervnega vratarja Olimpije Matijo Obranića, prišel je prvi Južnokorejec v zgodovini kluba, 21-letni zvezni igralec Chan-woo Kim, ta teden pa sta se pridružila še 20-letni hrvaški napadalec Michele Šego, nekdanji up splitskega Hajduka, ki se je nazadnje dokazoval pri Slaven Belupu v Koprivnici, ter donedavni član ljubljanske Olimpije Rok Kidrič.

Vrhunci dvoboja med Salzburgom in Bravom (2:2)

Bravo je v ponedeljek gostoval v Avstriji. V Brambergu, kjer se na pripravah mudi Red Bull Salzburg, se je pomeril z bogatim serijskim avstrijskim prvakom in navdušil. Izbranci Dejana Grabića se niso ustrašili dvoboja z zvezdniki rdečih bikov, ki želijo ponovno zaigrati v ligi prvakov. Že v 3. minuti je mladega slovenskega prvoligaša v vodstvo popeljal Mustafa Nukić. Nato je za izenačenje nadarjeni madžarski najstnik Dominik Szoboszlai, na mednarodnem trgu vreden kar 25 milijonov evrov, na začetku drugega dela je Avstrijce popeljal v vodstvo 18-letni Karim Adeyemi (vreden 9 milijonov evrov), a se Šiškarji niso predali.

V 78. minuti se je izkazal izkušeni Luka Žinko. Nekdanji slovenski reprezentant je po natančnem izvajanju prostega strela (razdalja okrog 25 metrov) zatresel mrežo favoritov in poskrbel za končni rezultat 2:2.

 Ljubljančani so se po velikem testu pri severnih sosedih konec tedna v ''prvoligaškem'' spopadu pomerili še s Taborom. Zmagali so z 1:0, zmagoviti zadetek je s prostega strela v drugem polčasu dosegel Gal Primc.

Sportal Hvaležen, da mu je trener Salzburga namenil uro časa #video
Termin Tekmec Strelci (za Bravo)
3. avgust Red Bull Salzburg (Avt/1) : Bravo 2:2 Nukić, Žinko
7. avgust Bravo : Tabor (Slo/1) 1:0 Primc

Tabor namučil madžarskega prvaka

Dino Stančić je v 35. minuti povedel Tabor v vodstvo proti madžarskemu prvaku. | Foto: SPS/Sportida Dino Stančić je v 35. minuti povedel Tabor v vodstvo proti madžarskemu prvaku. Foto: SPS/Sportida Sežančani, ki so se zelo razveselili številnih primorskih poslastic v novi sezoni, saj bodo v prvi ligi nastopali tudi v družbi Kopra in Gorice (s Koprom se bodo udarili že v prvem krogu), so se v torek za zaprtimi vrati stadiona v Bakovcih pomerili z madžarskim prvakom Ferencvarošom. Za tekmeca je 61 minut zaigral tudi slovenski reprezentant Miha Blažič, donedavni napadalec Brava Roko Baturina, za katerega so Madžari zagrebškemu Dinamu odšteli kar milijon evrov, pa še ni kandidiral za tekmo.

Tabor se je izkazal na dvoboju z bogatim madžarskim klubom. V 35. minuti je Kraševce v vodstvo povedel Dino Stančić in poskrbel za rezultat prvega polčasa, nato pa je Ferencvaroš, ki ga vodi nekdanji zvezdnik ukrajinskega nogometa Sergej Rebrov, izenačil v 58. minuti.

V petek so češnjice gostovale pri Bravu. Od prve minute so nastopili Koprivec, Briški, Hlad, Rauter, Salkić, Specogna, Zebić, Aliaj, Djalo, Stanković in Rovas. Tako je prvič za rdeče-črne branil Jan Koprivec. Zaigral je tudi mladi Hrvat Toni Aliaj, ki je bil zaradi zdravstvenih težav odsoten leto dni.

Rdeče-črni s Krasa vstopajo v novo sezono z visokimi cilji. Pogledujejo proti zgornji polovici razpredelnice, nedavno pa so se okrepili z 28-letnim portugalskim krilnim napadalcem Aldairom Djalom, 25-letnim grškim napadalcem Christosom Rovasom, 19-letnim zveznim igralcem Jakoslavom Stankovićem, ki se je pred tem kot mladinec dokazoval pri Olimpiji, njegovim španskim sovrstnikom Gastonom Alonsom, ter nekdanjim reprezentančnim vratarjem Janom Koprivcem, ki je nazadnje branil na Škotskem.

Trener Mauro Camoranesi ne sodeluje več s pomočnikom Almirjem Sulejmanovićem, ki se je vrnil v Velenje, kjer bo v drugi ligi vodil Rudar, od igralcev so Sežano za zdaj zapustili Stefan Stevanović in David Adam (oba sta se pridružila Kopru), Rodrigue Bongongui (Hapoel Hadera), Lazar Milošev (Napredak), Karolis Laukžemis (Istra) in kapetan Antonio Azinović (Horn).

Tabor se je v soboto, le dan po tekmi v Ljubljani, pomeril še z novopečenim drugoligašem Primorjem, ki se pod taktirko Andreja Komca počasi vrača na pota stara slave. Ajdovci so na tekmi, na kateri ni manjkalo zadetkov, zmagali s 4:3.

Termin Tekma Strelci (za Tabor)
4. avgust Tabor : Ferencvaroš (Mad/1) 1:1 Stančić
7. avgust Bravo (Slo/1) : Tabor 1:0 /
8. avgust Primorje (Slo/2) : Tabor 4:3 Ristić, Babić, Stare

Domžale mirovale v karanteni

Domžalčani so največji osmoljenci priprav na novo sezono. Zaradi pozitivnega primera za novi koronavirus v vrstah domžalske članske ekipe morajo vsi nogometaši, trenerji in drugi člani strokovnega štaba, ki so bili prisotni na četrtkovem in petkovem treningu, v obvezno karanteno. Skupinskih vadb ne bo vsaj do petka, domači dvoboj z Bravom (13. avgust) zaradi obvezne karantene ne bo odigran, odpovedani sta tudi pripravljalni tekmi z novomeško Krko in Beltinci, predvideni za 5. in 6. avgust.

"Fantje bodo vse do vrnitve opravljali individualne treninge po navodilih stroke, ko bo obvezna karantena za nami, pa se bomo lahko primerno prilagodili nastali situaciji," je sporočil trener Dejan Djuranović. Iz posoje se je vrnil Dalmatinec Tonći Mujan, zvezno vrsto je okrepil Hrvat Marko Martinović, poslovili so se Matic Fink, Dejan Lazarević in Nikola Vujadinović, na preizkušnji pa so Denis Adamov, Tibor Gorenc Stanković in Kristian Luburić.

Sportal "Bil je šok, saj smo se že pripravljali na novo sezono, ko je udarila korona …" #video

Primorci lovili formo (le) proti Madžarom

Koprčani so za razliko od večine prvoligašev lahko del prejšnjega meseca namenili počitku, v želji, da bi ujeli želeno raven forme z začetkom nove sezone, pa so pripravljalne dvoboje začeli že prejšnji teden. Na pripravah v Kranjski Gori so se pomerili z dvema madžarskima tekmecema. Najprej so izgubili proti MTK iz Budimpešte (1:2), nato premagali Budafoki MTE (3:2), prav vse zadetke pa so dosegli nekdanji nogometaši Maribora. Dvakrat je v polno zadel Nardin Mulahusejnović, enkrat pa povratnik Aleksander Rajčević in Timotej Dodlek.

V nedeljo so na memorialu Ivana Gregoriča v Dekanih, kjer je vsak dvoboj trajal dvakrat po 25 minut, osvojili prvo mesto. Najprej so v polfinalu po strelih z bele točke premagali sosede iz Izole, v finalu pa so bili boljši od Dekanov, ki jih trenira Alen Šćulac.

V sredo so Koprčani opravili glavno generalko pred gostovanjem v Sežani, ki bo štel za prvoligaške točke. Koper se je pomeril proti madžarskemu prvaku Ferencvarošu, za katerega je od 58. minute igral tudi nekdanji kanarček Miha Blažič. Dvoboj je bil odigran v Gornji Radgoni, Koprčani pa so ostali praznih rok, saj so izgubili z 0:2. Oba zadetka sta padla v drugem delu. Miran Srebrnič se je odločil za začetno postavo Vargić, Rajčević, Žužek, Jozinović, Mišić, Dodlek, Pejić, Vršič, Stevanović, Čirjak in Mulahusejnović, strateg Koprčanov pa je po porazu dejal: "Prvi polčas smo se zelo dobro kosali z zahtevnim nasprotnikom. Pričakovano smo v drugem delu popustili, ko je tekmec osvežil ekipo. Bilo je dobro, a mislim, da lahko igramo še bolje," je izpostavil Primorec.

Sportal Koprčani pripravljeni na visoke cilje: Pritisk mora biti #video
Termin Tekmec Strelci (za Koper)
25. julij Koper : MTK Budimpešta (Mad/1) 1:2 Mulahusejnović
27. julij Koper : Budafoki MTE (Mad/1) 3:2 Rajčević, Mulahusejnović, Dodlek
2. avgust Koper : Izola (Slo/3) 5:4 po 11-m (0:0)* /
2. avgust Koper : Dekani (Slo/2) 3:0* Žužek, Vekić, Bešir
5. avgust Ferencvaroš (Mad/1) : Koper 2:0 /

* dvoboj se je igral dvakrat po 25 minut

Vrtnice na Bledu namučile češkega velikana

Goran Cvijanović se vrača v 1. SNL. | Foto: Vid Ponikvar Goran Cvijanović se vrača v 1. SNL. Foto: Vid Ponikvar Novogoričani so za razliko od prvoligašev junija in večji del julija prisilno počivali, nato pa v odločilnem spopadu za preboj v prvo ligo spravili v globoko žalost nogometni Kranj. Triglav so v dodatnih kvalifikacijah izločili s skupnim rezultatom 6:1, na Gorenjskem so zmagali kar s 5:0 in poskrbeli za vrnitev nogometne evforije v mestu vrtnic.

Trener Borivoje Lučić je pred začetkom prvoligaške sezone, ko bo Gorica 13. avgusta gostovala v Stožicah pri Olimpiji, odigral še eno tekmo. Gorica, ki jo je zapustil kapetan Bede Osuji Amarachi, kariero bo nadaljeval v drugi izraelski ligi, se je v četrtek na Bledu pomerila proti praški Sparti. Nastopil je tudi povratnik Goran Cvijanović, pa tudi mladi Mark Čeh, ki se nahaja na preizkušnji.

Vrtnice so začele dvoboj v postavi Marjanović, Hodžić, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Begić, Jermol, Volarič in Marinič. Tretjeuvrščena ekipa češkega prvenstva je povedla v 21. minuti, nato pa se je ponudila velika priložnost za izenačenje mlademu napadalcu Niku Jermolu, a je zapravil najstrožjo kazen. V drugem polčasu je trener Lučić ponudil priložnost še vsem ostalim igralcem (Likar, Asante, Ljutić, Smajlagič in Trivunović). Gostje so to izkoristili in povišali prednost, za častni zadetek vrtnic pa je poskrbel Španec Victor Aliaga, ki je v preteklosti v Slovenije nabiral izkušnje v dresu kranjskega Triglava.

Termin Tekmec Strelec (za Gorico)
6. avgust Gorica : Sparta Praga (Češ/1) 1:3 Aliaga
Staš Begić
Sportal Tjaš Begić. Fant, za katerega boste zagotovo še slišali.
Kvalifikacije za PLTS: Triglav - Gorica
Sportal Sodni dan, ob katerem se je novogoriški nogomet spet postavil na noge
Ne spreglejte