Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
5. 8. 2020,
16.35

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Matic Fink Uroš Korun

Sreda, 5. 8. 2020, 16.35

3 leta, 9 mesecev

NK OLIMPIJA

Olimpija vendarle naznanila prvi okrepitvi

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

1

Uroš Korun | Uroš Korun je prva okrepitev Olimpije. | Foto NK Olimpija Ljubljana

Uroš Korun je prva okrepitev Olimpije.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Po nizu odpovedi in vsega en teden pred začetkom nove sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije so pri NK Olimpija Ljubljana sporočili imeni prvih okrepitev. To sta branilca Uroš Korun in Matic Fink.

Trener Dino Skender in športni direktor Mladen Rudonja sta dan pred prvo in najbrž edino pripravljalno tekmo pozdravila prvo okrepitev. Pogodbo z Olimpijo je v dopoldanskih urah podpisal 33-letni branilec Uroš Korun.

"Verjamem športnemu direktorju in trenerju, da bomo sestavili dobro ekipo, da bomo konkurenčni in da se bomo borili za uspehe, ki jih želim doseči. Slovensko ligo in igralce dobro poznam, tako da komaj čakam, da se pridružim ekipi in da začnemo resno delo in tekme," je ob podpisu pogodbe v uradni izjavi svoje misli strnil 188 centimetrov visoki nogometaš, ki je v Sloveniji igral za Celje, Rudar Velenje in Domžale, zadnjih pet sezon pa je branil barve Piasta v poljski ligi.

Matic Fink je bil leta 2016 z Olimpijo državni prvak. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matic Fink je bil leta 2016 z Olimpijo državni prvak. Foto: Grega Valančič/Sportida

Le nekaj ur pozneje je iz pisarne ljubljanskega prvoligaša priromalo novo sporočilo. Pogodbo je podpisal še desni bočni branilec Matic Fink. Gre za povratnika, saj je za Olimpijo že igral v obdobju 2011-2016. Ljubljančan je bil tudi član Interblocka. V tujini je igral za Cayakur Rizespor, Boluspor in Cracovii Krakow, nazadnje pa je bil član Domžal.

Korunu in Finku naj bi se v kratkem pridružilo še več novih nogometašev v zeleno-belem dresu. Po nedavno končani sezoni so namreč Stožicam v slovo pomahali Luka Menalo, Stefan Savić, Tomislav Tomić, Mario Jurčević, Bojan Knežević, Matija Orbanić, Matija Burin in Matic Črnic, jasno pa je tudi, da se ne bo vrnil Marko Putinčanin.

Slobodna Dalmacija: Dolček in Nejašmić se ne selita v Ljubljano

Več kot oprijemljivih informacij o nogometaših, ki bodo v prihodnje nosili dres nekdanjih prvakov iz prestolnice, je govoric. V zadnjem obdobju sta se kot morebitni okrepitvi omenjala tudi člana splitskega Hajduka Ivan Dolček in Darko Nejašmić. A kot poroča časnik Slobodna Dalmacija, Hrvata ne bosta menjala klubskega okolja.
Filip Dangubić
Sportal Celjani ujeli veliko okrepitev, vrnil se je hrvaški znanec
Damjan Gajser
Sportal Beli dim nad Kranjem, Gajser počaščen in ponosen

 

Ne spreglejte