Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 8. 2020,
10.20

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Natisni članek

Druga liga Damjan Gajser NK Triglav

Torek, 4. 8. 2020, 10.20

3 leta, 8 mesecev

Damjan Gajser

Beli dim nad Kranjem, Gajser počaščen in ponosen

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

1

Damjan Gajser | Damjan Gajser želi Triglav popeljati v prvo ligo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Damjan Gajser želi Triglav popeljati v prvo ligo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po velenjskem Rudarju, ki ga po novem vodi povratnik Almir Sulejmanović, je novega trenerja dobil še drugi klub, ki je po stresni sezoni 2019/20 zapustil prvoligaško druščino. Kranjski Triglav bo v drugi ligi vodil Damjan Gajser, njegov pomočnik pa bo donedavni prvi strateg gorenjskih orlov Vlado Šmit. Nekdanji slovenski reprezentant je nazadnje deloval pri Muri, kjer je bil desna roka glavnega trenerja Anteja Šimundže.

Celje Olimpija
Sportal Celjani doživeli hud poraz pri hrvaškem prvaku, Maribor boljši od Čehov

Pri kranjskem Triglavu so po izpadu iz prvoligaške druščine hitro zavihali rokave. Veliko razočaranje, saj so se Kranjčani poslovili od Prve lige Telekom Slovenije po ogromnem ponižanju, domačem porazu z Gorico na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij kar z 0:5, bodo poskušali kar najhitreje, kar je mogoče, pretopiti v pozitivno energijo, s katero želijo vstopiti v drugoligaško sezono.

Ponosen in počaščen

Donedavni pomočnik Anteja Šimundže se podaja na samostojno trenersko pot. S Triglavom je sklenil dveletno sodelovanje. | Foto: Grega Valančič/Sportida Donedavni pomočnik Anteja Šimundže se podaja na samostojno trenersko pot. S Triglavom je sklenil dveletno sodelovanje. Foto: Grega Valančič/Sportida Gorenjci jo bodo začeli v sredo, 12. avgusta, v Prekmurju, kjer bodo gostovali v Beltincih. Ta del Slovenije odlično pozna Damjan Gajser, novopečeni trener Triglava, ki je v zadnjih treh letih nabiral izkušnje kot pomočnik prvega stratega Mure Anteja Šimundže in ji pomagal tako do drugoligaškega naslova (2018) kot tudi pokalne lovorike (2020).

"Vsako obdobje, dobro ali slabo, se enkrat konča. Za mano je lepa izkušnja pri Muri, zdaj pa je čas, da stopim na samostojno trenersko pot. Ponosen in počaščen sem, da me je Triglav izbral za glavnega trenerja in mi s tem dal priložnost, da pokažem svoje znanje. Cilj je ekspresna vrnitev med prvoligaše, to je bilo obojestransko izhodišče ob pogovorih z vodstvom kluba in takšna bo tudi selekcija igralskega kadra," je po sklenitvi sodelovanja s kranjskim klubom, ki se želi ekspresno vrniti med elito, povedal Gajser.

Šmit odslej pomočnik

Nekdanji slovenski reprezentant bo tesno sodeloval z Vladom Šmitom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Nekdanji slovenski reprezentant bo tesno sodeloval z Vladom Šmitom. Foto: Grega Valančič/Sportida S Triglavom je podpisal dvoletno pogodbo, v strokovnem štabu pa ostajata tudi Vlado Šmit, ki bo po novem njegov pomočnik, in trener vratarjev Damir Botonjić. S prihodom Gajserja so Kranjčani dobili trenerja, ki se lahko pohvali s trenersko licenco Uefa PRO. Njegov predhodnik Šmit je ni imel, zato se je kranjski klub večkrat znašel na seznamu disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Gajser bo prvi trening z novimi varovanci opravil danes. Petdesetletni strateg je nekdanji slovenski reprezentant, v bogati igralski karieri pa je branil tako barve Mure, Maribora, Olimpije, Slovana, Rudarja in Primorja, igral pa je tudi v Avstriji in na Hrvaškem.

Kvalifikacije za PLTS: Triglav - Gorica
Sportal Sodni dan, ob katerem se je novogoriški nogomet spet postavil na noge

Z njegovim prihodom v Kranj se je še razširil seznam znanih imen slovenskega nogometa na trenerskih položajih v drugi ligi. Poleg Gajserja so dres slovenske članske reprezentance v preteklosti nosili tudi strategi Primorja (Andrej Komac), Krke (Zoran Zeljković) in Doba (Simon Sešlar).

Vsi trenerji drugoligaških klubov 2020/21:

Beltinci – Radovan Karanović
Bilje – Marin Mikac
Brda – Vlado Badžim
Brežice – Rok Zorko
Drava Ptuj – Viktor Trenevski
Fužinar – Mihael Bukovec
Jadran Dekani – Alen Šćulac
Krka – Zoran Zeljković
Krško – Iztok Kapušin
Nafta – Dejan Dončić
Primorje – Andrej Komac
Radomlje – Oskar Drobne
Roltek Dob – Simon Sešlar
Rudar Velenje – Almir Sulejmanović
Šmartno - Ramiz Smajlović
Triglav – Damjan Gajser

Kranjski stadion odslej s sodobno razsvetljavo

Mestna občina Kranj je konec julija pridobila pravnomočno uporabno dovoljenje za novo razsvetljavo nogometnega igrišča in stadiona. Občina je tako končala približno milijon evrov vreden projekt, v okviru katerega so postavili štiri skoraj 47 metrov visoke stebre s po 44 reflektorji, ki bodo omogočali treninge in tekme tudi v večernih terminih.

Gorica, Triglav Kranj | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Kot so danes sporočili iz Mestne občine Kranj, so uporabno dovoljenje za razsvetljavo prejeli 30. julija. S tem je bil izpolnjen še zadnji pogoj za zagon, kot so poudarili, najbolj sodobnih luči. Te bodo občutno izboljšale razmere za številne športnike, ki trenirajo na kranjskem stadionu, nova pridobitev pa bo omogočala tudi športne prireditve ali tekme v večernih terminih.

Gradbena dela za vzpostavitev nove razsvetljave so stekla lansko jesen. V začetku marca je bil postavljen še zadnji od štirih stebrov, na katere so pritrdili po 44 LED-reflektorjev. Skupno bo tako lahko stadionsko površino razsvetljevalo kar 176 reflektorjev, ki omogočajo različne optike, stopnje osvetlitve in ciljno osvetljevanje športnih površin.

NK Triglav Kranj : NK Aluminij Kidričevo | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

Zaradi interventnega zakona ob epidemiji covida-19 je projekt od sredine marca do konca maja nekoliko zastal, nato pa so se dela intenzivno nadaljevala. Med drugim so skladno z zahtevami Evropske nogometne zveze (Uefa) izvedli priklop na elektroenergetsko omrežje in na agregat, ki bo zagotavljal določeno raven osvetlitve nogometnega stadiona ter atletske steze tudi v primeru izpada električne energije.

Približno milijon evrov vreden projekt je kranjska občina financirala s pomočjo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Nogometne zveze Slovenije in Fundacije za šport. Z njim se Kranj postavlja ob bok velikim športnim mestom, saj bodo v športnem parku lahko prirejali tudi dogodke višjega ranga. Kranjski športniki pa imajo boljše pogoje za treninge, tekme in druge športne dejavnosti tudi v večernem času. Klub NK Triglav letos praznuje stoletnico ustanovitve.

Vir: STA

Ne spreglejte