Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2021,
17.57

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Tine Urnaut EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 20. 9. 2021, 17.57

2 leti, 7 mesecev

Sprejem slovenskih odbojkarjev na kongresnem trgu

Navdušena množica na Kongresnem trgu pozdravila srebrne odbojkarje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Slovenska odbojkarska reprezentanca, ki je v nedeljo osvojila tretji naslov evropskih podprvakov v zadnjih šestih letih, se je zjutraj že vrnila v domovino, slovenski navijači pa so jo popoldne navdušeno pozdravili še na Kongresnem trgu. 

sprejem slovenska odbojkarska reprezentanca brnik 2021
Sportal Srebrni odbojkarji so doma, popoldne sprejem na Kongresnem trgu #video

Sprejem slovenskih odbojkarjev na Kongresnem trgu, foto: Matic Klanšek Velej:

Fotogalerija
1 / 22

Slovenska odbojkarska pravljica se je nadaljevala tudi na letošnjem prvenstvu stare celine, kjer so Slovenci osvojili tretje odličje v zadnjih štirih poskusih. Tako kot v letih 2015 in 2019 so osvojili srebrno kolajno, v finalu v Katovicah pa so si zlato po petih nizih priborili Italijani. Slovenski srebrni odbojkarji so se po vrnitvi s Poljske danes predstavili še v Ljubljani, kjer jih je pričakala večstoglava množica.

sprejem slovenska odbojkarska reprezentanca, | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Večji del srebrne odprave se je v Slovenijo vrnil ob 9. uri zjutraj, sledilo je kosilo pri predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije, Metodu Ropretu, zatem pa še prireditev na Kongresnem trgu. "Vsa čast vam za vso podporo, ki nam jo dajete, in še enkrat hvala, da ste nas pričakali v takem številu in nas pozdravili," je ob sprejemu navijače nagovoril kapetan Tine Urnaut. Vsi odbojkarji so v zahvalo navijačem nosili tudi nalepke v obliki srca s pripisom Slovenija, hvala! 

Dobro razpoložen je bil tudi prosti igralec Jani Kovačič. "Vse tri srebrne medalje bi zamenjal za eno zlato," je v smehu dejal izjemni slovenski libero. "Hvala vam za vse, res ste fenomenalni. Ves čas smo čutili vašo podporo. Le tako naprej in tudi mi bomo še naprej dobro delali. Tudi vzdušje v finalu je bilo izjemno. Bilo je ogromno slovenskih navijačev, mislim, da si nihče izmed nas ni predstavljal, da nas bo prišlo podpret toliko ljudi. Počutili smo se kot doma. Res smo ponosni in z veseljem igramo za Slovenijo," pa je po velikem uspehu dejal Jan Kozamernik.

Še bolj čustveno je sprejem doživel prvi mož Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret. "Dragi moji Slovenci, lepo je biti športnik. A biti športnik v Sloveniji, športnik, ki ima za sabo takšne navijače, kot ste vi, pa je nekaj neverjetnega. V imenu vse naše ekipe vam izrekam veliko zahvalo. Težko najdem besede, s katerimi bi se vam zahvalil. Če obstaja na svetu športni narod, potem smo to zagotovo mi," je dejal Ropret.

Rok Možič na sprejemu:

Dejan Vinčić:

Zaradi klubskih obveznosti sta na Poljskem ostala selektor Alberto Giuliani, ki se mu je po evropskem prvenstvu iztekla pogodba, in njegov pomočnik Alfredo Martilotti, enako kot Klemen Čebulj, medtem ko je Alen Pajenk že na poti proti Grčiji, kjer bo igral v letošnji sezoni. Se je pa sprejema udeležil tudi Mitja Gasparini, ki je sicer letos sklenil reprezentančno pot.

"Vse skupaj je veliko bolj stresno spremljati prek malih zaslonov. Vem, kako so fantje pripravljeni in koliko so vložili v to. Spremljati vse skupaj s kavča je malce drugače. V soboto so me fantje v polfinalu zelo razveselili, v finalu se žal ni izšlo, a so neverjetni. Res sem neizmerno ponosen na njih," je ob tem dejal Gasparini.

Odbojkarje je pozdravil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je izbrano vrsto označil za najbolj stabilno slovensko reprezentanco v zadnjem desetletju, na koncu pa je skupaj z odbojkarji in navijači zapel slovensko himno.

Starši Roka Možica, Peter in Mojca Možič. Oče Peter si je nedeljski finale ogledal v živo v Katovicah. | Foto: Pe. M. Starši Roka Možica, Peter in Mojca Možič. Oče Peter si je nedeljski finale ogledal v živo v Katovicah. Foto: Pe. M.

Slovenci letos niso navdušili le na evropskem prvenstvu, temveč tudi v elitni ligi narodov, v kateri so debitirali spomladi. Že ob krstnem nastopu so se prebili na zaključni turnir najboljše četverice, tam pa zasedli četrto mesto.

Gregor Ropret ob sprejemu:

evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Italijani po preobratu končali "zlate slovenske sanje"
evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Luka Dončić se je poklonil odbojkarjem, Tina Maze pa okarala moža
evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Slovenci še tretjič v šestih letih evropski podprvaki
Sportal "Še bomo prišli po to zlato, ki si ga zaslužimo" #video
Italija Odbojka
Sportal Čustveni mladi Italijani izbirali besede po slovenskem skalpu
Sportal "Vrhunski uspeh, a razočaranje je, saj smo imeli priložnost" #video

 

 

Ne spreglejte