Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2021,
7.20

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Klemen Čebulj Tine Urnaut EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 20. 9. 2021, 7.20

2 leti, 7 mesecev

Po porazu v finalu evropskega prvenstva

"Vrhunski uspeh, a razočaranje je, saj smo imeli priložnost" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

"Zagotovo je srebro vrhunski uspeh, a po drugi strani je težko, malo smo razočarani, ker smo imeli priložnost za zlato," je po porazu v finalu evropskega prvenstva proti Italiji dejal kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut in s prstom pokazal na asa iz rokava, italijanskega korektorja Jurija Romana.

Sportal "Še bomo prišli po to zlato, ki si ga zaslužimo" #video

Slovenska odbojkarska reprezentanca se po zadnjih štirih evropskih prvenstvih še tretjič v domovino vrača z odličjem. Še tretjič so Slovenci prejeli srebrno kolajno. Bili so v igri za zlato, a so Italijani po zaostanku z 1:2 v nizih pripravili preobrat in slavili po petih nizih.

"Zelo smo ponosni na to, kar smo naredili. Pred turnirjem nismo verjeli, da lahko odigramo na tako visoki ravni, na koncu smo res odigrali zelo dobro odbojko. A moramo priznati, da so bili Italijani v finalu boljši od nas," je po finalnem porazu v pogovoru za Kanal A dejal kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut.

evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Slovenci še tretjič v šestih letih evropski podprvaki

"Zelo smo ponosni na to, kar smo naredili. Pred turnirjem nismo verjeli, da lahko odigramo na tako visoki ravni, na koncu smo res odigrali zelo dobro odbojko." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zelo smo ponosni na to, kar smo naredili. Pred turnirjem nismo verjeli, da lahko odigramo na tako visoki ravni, na koncu smo res odigrali zelo dobro odbojko." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Drugi korektor je Italijo potegnil iz zelo težkega položaja"

Korošec je kljub nadaljevanju slovenske odbojkarske pravljice in novemu velikemu uspehu slovenskega športa dal vedeti, da so tudi razočarani, saj je bilo zlato odličje na dosegu roke. Slovenci so po vodstvu z 2:1 Italijanom v četrtem nizu ušli. Selektor Italije Ferdinando De Giorgi je takrat iskal rešitev in v igro poslal Jurija Romana, ki se je izkazal za asa iz rokava.

24-letni korektor je poživil in preporodil igro zahodnih sosedov, ki so kljub mladosti znali ohranjati mirno glavo in se povsem vrnili v igro. Izsilili so peti niz, v katerem so Slovenci povedli s 3:0, a je Romano poskrbel, da so hitro priključili, sledil je še en preobrat Italije, pri kateri je v zaključku blestel tudi 19-letni Alessandro Michieletti.

Juri Romano je v igro vstopil v četrtem nizu in povsem obrnil potek srečanja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Juri Romano je v igro vstopil v četrtem nizu in povsem obrnil potek srečanja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Po eni strani je lepo, po drugi pa je težko. Zagotovo je srebro vrhunski uspeh, a malo smo razočarani, ker smo imeli priložnost za zlato. Nekje se je našel drugi italijanski korektor, prišel v igro in preobrnil celotno tekmo. Italijo je potegnil iz zelo zelo težkega položaja, bil je 90-odstoten v napadu, spremenil je izid tekme. Treba jim je le čestitati," je dodal Urnaut.

"Drugi v Evropi, a vsi smo želeli zlato"

Kapetanovim besedam je prikimal še en Korošec Klemen Čebulj: "Spet smo zaigrali v velikem finalu, a nam ni uspelo izkoristiti priložnosti za zmago. Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato. Na žalost se bomo morali potruditi na naslednjem evropskem prvenstvu in poskusiti izboljšati rezultat."

"Spet smo zaigrali v velikem finalu, a ni nam uspelo izkoristiti priložnosti za zmago. Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Spet smo zaigrali v velikem finalu, a ni nam uspelo izkoristiti priložnosti za zmago. Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Luka Dončić se je poklonil odbojkarjem, Tina Maze pa okarala moža

Vrnitev danes zjutraj

Slovenska reprezentanca se bo v domovino vrnila danes zgodaj zjutraj s posebnim letalom, ki bo iz Katovic vzletelo ob 8. uri, pristanek na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani pa je predviden ob 9.10.

Fotogalerija (Foto: CEV, Guliverimage):

Fotogalerija
1 / 31
Ne spreglejte