Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 9. 2021,
0.34

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

7

Natisni članek

Italija Alberto Giuliani EuroVolley2021 slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 20. 9. 2021, 0.34

2 leti, 7 mesecev

Slovenski tabor po porazu v finalu evropskega prvenstva

"Še bomo prišli po to zlato, ki si ga zaslužimo" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

7

"S fanti smo pustili dušo in srce na igrišču. Žal to danes ni bilo dovolj. Verjamem, da se bomo spet uvrstili v finale in prišli po zlato, ki si ga zaslužimo," je po porazu z 2:3 v finalu evropskega prvenstva proti Italiji dejal Jan Kozamernik, selektor Alberto Giuliani pa dodal, da je ponosen na ekipo, kot so lahko tudi navijači. Slovenski odbojkarji se v domovino vračajo v ponedeljek, predviden pristanek na Letališču Jožeta Pučnika je ob 9.10.

evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Slovenci še tretjič v šestih letih evropski podprvaki

Slovenska odbojkarska reprezentanca je še na tretjem evropskem prvenstvu v zadnjih šestih letih osvojila srebrno odličje. Potem ko je leta 2015 v finalu izgubila s Francijo, leta 2019 pa s Srbijo, je njene zlate sanje v Katovicah tokrat končala Italija.

Pomlajeni in prevetreni azzurri so sedmi naslov evropskih prvakov, prvega po letu 2005, osvojili brez poraza. V finalu, v katerem sta obe moštvi prikazali odlično odbojko in se za vsako žogo borili do konca akcije, so Slovenci vodili z 1:0 in 2:1 v nizih, a se je varovancem Ferdinanda De Giorgija vselej uspelo vrniti, izsilili so peti niz, v njem pa slavili s 15:11.

"Vesel sem, saj smo po dobri predstavi ponovno osvojili srebro. Verjamem, da so lahko vsi slovenski navijači ponosni na ekipo," je dejal selektor Alberto Giuliani. | Foto: CEV "Vesel sem, saj smo po dobri predstavi ponovno osvojili srebro. Verjamem, da so lahko vsi slovenski navijači ponosni na ekipo," je dejal selektor Alberto Giuliani. Foto: CEV

"Najprej bi rad čestital Italijanom, ki so igrali zelo dobro. Tudi moji varovanci so igrali zelo dobro, vendar smo včeraj proti Poljakom porabili veliko energije, a nočem iskati izgovorov. Vesel sem, saj smo po dobri predstavi ponovno osvojili srebro. Verjamem, da so lahko vsi slovenski navijači ponosni na ekipo," je po osvojenem srebru dejal Giuliani, ki je Slovence še drugič zapored vodil v finalu prvenstva stare celine.

Fotogalerija finala (foto: Guliverimage, CEV)

Fotogalerija
1 / 31

"Italijani so bili ob koncu bolj zbrani"

"Če bi mi kdo rekel, da bom v šestih letih odigral tri finale, bi takoj podpisal, tudi če to pomeni tri srebrne medalje. Ne glede na to moramo priznati, da so se Italijani res borili, prav tako kot mi. To dokazuje že podatek, da smo odigrali pet nizov. Obe ekipi sta pustili vse na igrišču, a na koncu so bili Italijani tisti, ki so bili bolj zbrani. Dali smo vse od sebe, upam, da bodo navijači to spoštovali," je povedal s 16 točkami najučinkovitejši Slovenec Alen Pajenk.

"Pustili smo srce in dušo na igrišču, a ni bilo dovolj"

"Zelo zanimiva tekma, polna vzponov in padcev. Veliko je bilo nihanja v igri, mislim, da smo vseeno držali visoko raven servis in sprejema, ampak Italijanom se je posrečilo nekaj pomembnih točk. Končali so nekaj pomembnih napadov, ki so spremenili tekmo. Dobro so igrali in lahko jim le čestitamo. Tudi naša reprezentanca je igrala dobro, s fanti smo pustili dušo in srce na igrišču. Žal to danes ni bilo dovolj. Verjamem, da se bomo spet uvrstili v finale in prišli po zlato, ki si ga zaslužimo," je razmišljal Jan Kozamernik.

"Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato. Na žalost se bomo morali potruditi na naslednjem evropskem prvenstvu." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Res smo drugi v Evropi, kar ni slab dosežek, a smo si vsi želeli zlato. Na žalost se bomo morali potruditi na naslednjem evropskem prvenstvu." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Italija : Slovenija 3:2 (-22, 20, -20, 20, 11) 

Slovenija: T. Štern 14, Pajenk 16, Kozamernik 8, Šket 1, Vinčić, Štalekar, Ž. Štern, Klobučar, Kovačič, Videčnik, Ropret 3, Urnaut 10, Čebulj 14, Možič.
Italija: Giannelli 3, Balaso, Galassi 6, Sbertoli, Romano 11, Anzani 9, Michieletto 17, Lavia 21, Piccinelli, Ricci 2, Pinali 12, Cortesia, Recine, Bottolo.

Vrnitev v ponedeljek zjutraj

Slovenska reprezentanca se bo v domovino vrnila jutri zjutraj s posebnim letalom, ki bo iz Katovic vzletelo ob 8. uri zjutraj, pristanek na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani pa je predviden ob 9.10.

evropsko prvenstvo, finale, Slovenija Italija
Sportal Italijani po preobratu končali "zlate slovenske sanje"
Alberto Giuliani
Sportal Neverjetno! Naključje ali ne, to bi obnorelo Slovenijo!
Ne spreglejte