Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 1. 2018,
18.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 1. 1. 2018, 18.00

6 let, 3 mesece

Izbor z družabnih omrežij, pregled leta 2017

Zaradi tega smo se čudili, smejali in tudi jokali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Prvi dan v novem letu in že takoj ponedeljek, čas za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Tokrat smo prečesali vse objave v letu 2017 in izbrali 17 (najbolj) zanimivih. Kaj se je znašlo v pregledu leta, ki je za nami?

Slovenski vratar je zaradi psa postal spletni hit

Filip Gačevski je v Murski Soboti rojeni vratar makedonskih korenin, ki je pred leti igral za Muro. Danes 27-letni nogometaš igra za Vardar iz Skopja, s katerim je v tej sezoni nastopal v ligi Europa. V skupini L se ni najbolj izkazal. Na šestih tekmah je osvojil le točko.

Do nje je prišel prav v zadnjem krogu, ko je v četrtek v Skopju gostil norveški Rosenborg. Tekma se je končala z remijem 1:1, o čemer danes seveda ne bi pisali, a Gačevski se je v središču pozornosti znašel iz povsem drugačnih razlogov.

Med tekmo je namreč na igrišče pritekel pes in za nekaj časa prekinil tekmo. Z igrišča ga je poskušal odnesti prav slovenski vratar, to pa je poskušal narediti tudi tako, da je zmedeno žival najprej pobožal in se s tem verjetno prikupil številnim ljubiteljem najboljšega človekovega prijatelja in preostalih živali.

Fotografija Vladimirja Putina, ki je v sekundi zakrožila po svetu

V Moskvi je bil žreb skupinskega dela svetovnega prvenstva, ki bo prihodnje leto v Rusiji. Prisoten je bil seveda tudi tamkajšnji predsednik Vladimir Putin, zraven so bile tudi številne nogometne legende iz zgodovine te čudovite igre. Tudi dva, ki spadata med najboljše vseh časov, Brazilec Pele in Argentinec Diego Maradona, in nastala je ta fotografija skupaj s predsednikom Putinom (in še nekaterimi zvezdniki svetovnega nogometa v ozadju), ki je hitro postala pravi spletni hit.

Neverjeten avtogol pred očmi slovenskega napadalca

V prvi nizozemski ligi je Vitesse s Timom Matavžem v postavi gostoval pri nekdanjem delodajalcu slovenskega napadalca, Gronigenu. Slovenski reprezentant se je spet izkazal z golom, a slika s štadiona Noordlease, na katerem je pred leti navduševal Matavž, je po svetu zaokrožila predvsem zaradi dogodka v 59. minuti, ko je Groningen poravnal na 1:1.

Takrat je angleški branilec Fankaty Dabo poskrbel za avtogol, kot ga ne vidimo vsak dan. Njegova nespretna podaja, ki se je spremenila v nočno moro za vratarja Vitesseja, je namreč končala v mreži Vitesseja, ki je, čeprav je dvakrat vodil, na koncu izgubil z 2:4. Gol nekdanjega člana Chelseaja, ki pa v londonskem velikanu nikoli ni dobil priložnosti za igro, je hitro zaokrožil po spletu. Poglejte, zakaj.

Posnetek nemškega vratarja, ki vas bo pošteno nasmejal

V nemški bundesligi je pretekli konec tedna Mainz remiziral z 1:1 v gosteh pri Borussii Mönchengladbach. Na tej tekmi je širši javnosti ne preveč znani vratar Mainza Robin Zentner poskrbel za potezo, zaradi katere ga danes pozna marsikateri nogometni navdušenec po svetu. Kaj je uspelo temu 23-letnemu nogometašu? Oglejte si posnetek, pošteno se boste nasmejali.

Posnetki, ob katerih boste jokali od smeha. Cirkus ali nogometna tekma?

Po spletu so zaokrožili posnetki tekme ene izmed amaterskih lig v Republiki Južni Afriki, ob katerih se boste spraševali, ali spremljate nogometno tekmo ali cirkus. Gledalci, ki so stali takoj ob igrišču, so bili očitno navdušeni. Kaj pa vi?

Neverjeten posnetek, ki je nastal pred dvema desetletjema

Paul Ince je dolgoletni angleški reprezentant in tudi nekdanji kapetan Anglije. Nekdanji danski vratar Peter Schmeichel je legenda Manchester Uniteda in eden izmed legend angleške premier lige. Zdaj sta na njenem odru njuna sinova.

25-letni Tom Ince igra za novinca v ligi Huddersfield Town, pet let starejši Kasper Schmeichel že nekaj časa navdušuje v majici Leicester Cityja. Pred kratkim sta se pomerila drug proti drugemu (1:1), ob tem pa se je na spletu pojavil videoposnetek, ko sta žogo drug proti drugemu brcala kot majhna otroka. Pred več kot dvema desetletjema, ko sta njuna očeta skupaj igrala za Manchester United.

Kakšen spomin. Kdo bi si takrat mislil, da bosta toliko let pozneje drug proti drugemu zaigrala prav zares, v verjetno najmočnejši nogometni ligi na svetu.

Tom Ince in Kasper Schmeichel nekoč:

 

Kasper Schmeichel v Tom Ince... this one goes way back! 👶 #HUDLEI #PremierLeague #PL

A post shared by Premier League (@premierleague) on

Tom Ince danes:

Tom Ince | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Kasper Schmeichel danes:

Kasper Schmeichel | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Pričeska, zaradi katere se Makedoncu smeji ves svet

Goran Pandev je največji zvezdnik makedonskega nogometa. Nekdanji as Lazia, Interja in še nekaterih italijanskih klubov je danes član Genoe. V njenem dresu je nastopil tudi tekmi proti Udineseju v Vidmu (0:1), kjer je igral do 39. minute.

Ko je odhajal na klop, so televizijske kamere ujele trenutek, na katerem je njegova pričeska, ki jo je malce povozil čas, izrisana podoba, ki je 34-letnega zvezdnika postavila v kočljiv položaj.

Fotografija je hitro zaokrožila po svetu, Makedoncu se danes smeji ves svet. Bo pred prihodnjo tekmo poskrbel za nov videz in se postrigel?

Fotografija, ki je navdušila nogometno Slovenijo

Marcos Tavares je ikona Maribora in tudi slovenskega klubskega nogometa. Kapetan in najboljši strelec v zgodovini Mariborčanov je z odličnimi igrami, vzornim vedenjem in simpatičnostjo poskrbel, da ga spoštujejo praktično vsi. Očitno tudi navijači sicer gorečega nasprotnika Maribora, Olimpije.

Da je res tako, potrjuje trenutek, ki ga je v svoj fotografski objektiv odlično ujel mariborski fotograf Marko Pigac. Navijač z dresom in šalom Olimpije in selfi z nasmejanim kapetanom Maribora. Ni dvoma, Brazilec, ki že vrsto let navdušuje na slovenskih nogometnih zelenicah, je ikona vsepovsod.

Marcos Tavares | Foto: Marko Pigac/MP produkcija Foto: Marko Pigac/MP produkcija

Zakaj je Belgijec postal hit tedna

Vsak, ki obožuje nogomet in je reden gost družabnih omrežij, bo na vprašanje, kdo je bil nogometni zvezdnik prejšnjega tedna na spletu, verjetno odgovoril, da Marouane Fellaini. Belgijec, ki je že tako pogosto tarča nogometnih navijačev, je na tekmi evropskega superpokala med svojim Manchester Unitedom in Realom, ki so ga dobili Madridčani, poskrbel za tole fotografijo, ki je pričakovano postala pravi hit.

Celo tako velik, da se je hitro pojavila serija objav z značko #FellaChallenge, v katerih so nogometaši začeli lepiti svoje fotografije s podobnimi izrazi na obrazih, kot je bil Fellainijev. Le dan po nastanku fotografije se je v Avstraliji pojavil celo grafit z zdaj že legendarno fotografijo.

Legendarna fotografija Marouaneja Fellainija:

Grafit v Melbournu:

#FellaChallenge:

Putin je bil kriv, da so jih brutalno napadli

Po četrtkovi tekmi lige Europa med ukrajinskim Olimpik Donjeck in grškim Paokom (1:1) je bila zaradi zapisa, ki so ga med tekmo razobesili grški navijači, ''Putin mi smo s tabo. Čas je, da pokažeš svojo moč'', na tamkajšnjih ulicah prava grozljivka.

Privrženci kijevskega Dinama so po tekmi zasledovali kombi grških navijačev in jih počakali na bencinski črpalki, kjer je okoli deset navijačev napadlo osamljenega navijača Paoka.

Tega so napadli v treh valovih, na koncu pa je nesrečnik le nemočno obležal na tleh. Ni znano, kje so bili njegovi prijatelji. Številni pravijo, da so se skrivali v avtu, spet drugi, da so medtem stali v vrsti črpalke.

Velika poteza Ajaxovih navijačev

Po žalostni vesti, da ima 20-letni Ajaxov nogometaš Abdelhak Nouri po kolapsu med pripravljalno tekmo z Werderjem hudo poškodovane možgane in nima možnosti, da se pozdravi, so v znak podpore Ajaxovi navijači obkrožili njegov dom in njegovi družini pokazali, da jim bodo v teh težkih trenutkih stali ob strani.

Zbralo se jih je na tisoče, močno ganjeni pa so bili tudi člani družine nesrečnega nogometaša.

Srce parajoče sporočilo angleškega zvezdnika za umrlega dečka

Lani je žal umrl Bradley Lowery. Šestletni angleški deček, ki je bolehal za rakom in v petek žal izgubil bitko s to smrtonosno boleznijo. Dečkovo zgodbo in njegov pogumen boj z boleznijo je v zadnjem letu, dveh spremljal celoten nogometni svet.

Bil je namreč velik navijač angleškega Sunderlanda in pogosto eden izmed tistih dečkov, ki pred tekmami pridejo na igrišče v družbi nogometašev. Ob tem je stkal prijateljske vezi z najboljšim strelcem Sunderlanda v prejšnji sezoni Jermainom Defoejem.

Zvezdnik angleškega nogometa, ki je zbral že 57 nastopov in 20 golov za angleško reprezentanco, ga je pogosto obiskoval, na njegovem domu je bil tudi pred tednom dni, zato ne čudi, da je bil ob smrti malega Loweryja zelo pretresen.

Bradley Lowery je bil gost Jermaina Defoeja tudi na tekmi med Anglijo in Litvo marca letos. | Foto: Getty Images Bradley Lowery je bil gost Jermaina Defoeja tudi na tekmi med Anglijo in Litvo marca letos. Foto: Getty Images

"Zbogom, prijatelj moj. Zelo te bom pogrešal. Počaščen sem, da te je bog pripeljal v moje življenje. Za vse trenutke, ki sem jih preživel s teboj, sem hvaležen. Nikoli ne bom pozabil pogleda, ki si mi ga namenil, ko sva se prvič spoznala. Ljubezen in iskrive oči. Težko povem, kaj si mi pomenil. Način, kako si izgovoril moje ime, tvoji sramežljivi nasmeški, ko so se vklopile kamere in si bil kot mali super zvezdnik in ljubezen, ki sem jo čutil, ko sem bil s teboj. Tvoj pogum bo zame velika inspiracija do konca mojega življenja. Nikoli ne boš izvedel, kako zelo si mi spremenil življenje. Bog te je vzel v svoje roke, jaz pa te bom za vedno nosil v mojem srcu. Spi mirno, moj mali prijatelj. Moj najboljši prijatelj," je zapis, ki ga je Defoe, strelec dveh golov na tekmah med Anglijo in Slovenijo, objavil na svojem Instagramu.

34-letni napadalec, ki je po novem član Bournemoutha in je o Bradleyju s cmokom v grlu govoril tudi ob predstavitvi v dresu novega kluba, je malemu dečku sicer tudi finančno pomagal v boju z nevarno boleznijo. Zdaj bo to s pomočjo kolegov iz nogometnega sveta počel še naprej s fundacijo za otroke, ki bolehajo za rakom.

Zapis Jermaina Defoeja na Instagramu:

Novinarska konferenca Jermaina Defoeja ob predstavitvi v Bournemouthu:

To je bil Bradley Lowery:

V Čilu med nogometom ustavili tudi operacijo

Južnoameričani so nori na nogomet. Ne samo v Braziliji in Argentini, ko se igra nogomet, se ustavi čas tudi v Čilu. Dokaz, da je to tako, kaže tudi posnetek iz operacijske sobe v Čilu, kjer so zdravniki kar med operacijo gledali polfinale pokala konfederacij med Čilom in Portugalsko.

O zmagovalcu so odločali streli z bele točke in ko je čilski vratar Claudio Bravo obranil odločilno enajstmetrovko, se je začelo slavje ob uvrstitvi v finale tudi v operacijski sobi. Poglejte si ta zanimiv in za mnoge tudi zelo neodgovoren prizor.  

Je to najbolj katastrofalna tetovaža vseh časov?

Romantični srbski nogometaš Uroš Vitas, ki si kruh služi pri belgijskem Mechelenu, je svoji ženi na poseben način pokazal, kako jo neizmerno ljubi. Na trup vtetoviral njen obraz, žal pa njegove požrtvovalnosti in zvestobe na družabnih omrežjih niso pozdravili, še več, Srb je s to potezo poskrbel za neizmeren smeh in krohot. Številni so tatu označili za najslabšega vseh časov.

 

Video, ob katerem se vam bo zagotovo orosilo oko

 

Spet Paul Pogba, tokrat v družbi soigralca pri Manchester Unitedu Zlatana Ibrahimovića in v ganljivem videu. Zvezdnika angleške premier lige sta osrečila svojega mladega hudo bolnega navijača Sama, ta je bil njunega obiska še kako vesel. Fantu, čigar zgodba je navdihujoča, sta polepšala dan, teden in verjetno kar ves mesec.

Po tragediji spet štadionu

Dva meseca po hudi letalski nesreči, v kateri je umrla skoraj vsa ekipa brazilskega prvoligaša Chapecoenseja, so na štadionu na Areni Conda spet odigrali nogometno tekmo. Pred njo so trojici preživelih Heliu Netu, Jacksonu Follmanu in Alanu Ruschelu podelili medalje in pokal za zmago v južnoameriški ligi prvakov, ki so jo solidarnostno žalujočim Brazilcem brez boja prepustili nogometaši kolumbijskega Atletica Nacionala. Medalje pa so dobili tudi sorodniki umrlih in predstavljate si lahko, kako je čustveno in žalostno je bilo.

''Moramo spoštovati božjo voljo in živeti naprej. Zdaj smo še močnejši. Po vsem, kar se je zgodilo, bomo znali ceniti majhne stvari, ki so vsem tako samoumevne,'' je v govoru pred navijači dejal Follman, ki je po čudežu preživel, vseeno pa ostal brez desne noge.

Prijateljska tekma proti Palmeirasu se je končala z 2:2.

Novoletna objava, ki je razburkala nogometni svet

Nogometaš madridskega Reala in nemški reprezentant Toni Kroos je v novo leto vstopil z zbadljivo voščilnico, ki jo je objavil na Twitterju ob prehodu v leto 2017. Ob letnici je namesto številke 1 objavil zastavo Brazilije in namesto številke 7 nemško zastavo. Vsak nogometni poznavalec ve, na kaj je s tem mislil. Na enega najbolj bolečih spominov v zgodovini brazilskega nogometa. Poraz proti Nemčiji v polfinalu svetovnega prvenstva pred domačimi navijači z 1:7, ki so ga Brazilci doživeli leta 2014.

Nemški vezist je s tem razjezil številne Brazilce, tudi svojega klubskega soigralca Marcela. Ta je na svojem profilu na Twitterju malce za tem poskrbel za objavo, v kateri je pisalo: "Srečno 2017. Veliko zdravja in tudi to, da spoštujete druge." Ob tem je besedo spoštujete zapisal z velikimi tiskanimi črkami, zato je jasno, kaj si je mislil o "šali" svojega soigralca, ki njemu in Brazilcem ni bila tako smešna kot Kroosu (oba sta na tisti tekmi med Brazilijo in Nemčijo igrala od prve do zadnje minute).

To je potrdil tudi nekoč najboljši nogometaš na svetu, še en Brazilec Ronaldo, ki pa je Nemcu odgovoril veliko bolj domiselno. Nekdanji zvezdnik svetovnega nogometa je na svojem profilu na Facebooku objavil status, podoben Kroosovemu, le da je zastave nekoliko pomešal. "Srečno 2017!" je zapisal in na prvo mesto namesto številke 2 postavil zastavo Brazilije, na drugo, namesto ničle, pa nemško zastavo. S tem je seveda mislil na rezultat finala svetovnega prvenstva 2002, v katerem je Brazilija Nemce prav z dvema goloma Ronalda premagala z 2:0 in osvojila svoj zadnji naslov svetovne prvakinje.

Toni Kroos:

Marcelo:

Ronaldo:

Ne spreglejte