Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
4. 12. 2017,
15.50

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Natisni članek

Patrice Evra izbor z družabnih omrežij Gennaro Gattuso David de Gea Diego Armando Maradona Pele Vladimir Putin

Ponedeljek, 4. 12. 2017, 15.50

6 let, 4 mesece

Izbor z družabnih omrežij

Vroča Italijanka, zaradi katere je marsikdo spoznal drugo ligo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Ponedeljek je in čaz za Sportalov izbor z družanih omrežij. Kdo se je tokrat znašel v rubriki, v kateri nabiramo zanimive utrinke, ki so se zgodili na nogometnih zelenicah in ob njih povsod po svetu.

Naplahtala sta trenerja novega Milana in si prislužila zaušnico

Legendarni nekdanji italijanski nogometaš Gennaro Gattuso je prejšnji teden postal trener velikana italijanskega nogometa Milana, ki je v veliki krizi. Njegov dolgoletni nogometaš je ob tem posnel nagovor za kitajske navijače sedemkratnega evropskega prvaka, ki jih seveda ne manjka, a se ujel v past.

Možakarja, ki sta pomagala pri snemanju kratkega posnetka, sta ga namreč nagovorila, da je rekel: "Dajmo, Inter!" Ko sta mu to povedala, sta si prislužila nekaj zaušnic in nastal je spodnji posnetek, ki je hitro zakrožil po spletu.

Kako so mladinci angleškega kluba postali spletni hit

Mladinci angleškega kluba Bolton Wanderers, ki nastopa v drugi angleški ligi, so posneli zanimiv video, v katerem so se precej zabavali s plesom in še nekaterimi vragolijami. Objavili so ga na YouTubu in postali spletni hit. Poglejte, zakaj.

Španca, ki ga je nadomestil Jan Oblak, kujejo v zvezde

Nekdanji vratar Atletico Madrida David de Gea, čigar mesto zdaj v Madridu uspešno zapolnjuje Jan Oblak (vmes je to počel zdajšnji zvezdnik Chelseaja Thibaut Courtois), je v soboto navdušil na velikem derbiju angleške premier lige.

Španec je bil junak zmage Manchester Uniteda s 3:1 v Londonu proti Arsenalu. Ta je proti vratom Manchester Uniteda usmeril kar 33 strelov (16 v okvir vrat), a zadel le enkrat. De Gea je bil v vratih gostov praktično nepremagljiv. Uprizoril je eno izmed najbolj veličastnih vratarskih predstav v zadnjih letih. Kako dober je bil, pričajo tudi odzivi po njegovi predstavi, ki so preplavili svetovni splet.

Joj, kakšna pričeska je pa to?!

Nogometaš PSG Layvin Kurwaza se je odločil za novo pričesko. Nič takšnega, če nova pričeska, ki si jo je omislil ta 25-letni občasni francoski reprezentant, ne bi bila malce nenavadna. Poglejte, zakaj se je branilec najboljšega francoskega kluba znašel v središču pozornosti.

Fotografija Vladimirja Putina, ki je v sekundi zakrožila po svetu

V petek je bil v Moskvi žreb skupinskega dela svetovnega prvenstva, ki bo prihodnje leto v Rusiji. Prisoten je bil seveda tudi tamkajšnji predsednik Vladimir Putin, zraven so bile tudi številne nogometne legende iz zgodovine te čudovite igre. Tudi dva, ki spadata med najboljše vseh časov, Brazilec Pele in Argentinec Diego Maradona, in nastala je ta fotografija skupaj s predsednikom Putinom (in še nekaterimi zvezdniki svetovnega nogometa v ozadju), ki je hitro postala pravi spletni hit.

Italijani z dresi spomnili na tragedijo Brazilcev

Prejšnji teden je minilo eno leto od tragične letalske nesreče brazilskega nogometnega kluba Chapecoense, v kateri je umrlo kar 71 ljudi. V soboto so pri Torinu spomnili na to tragedijo in na tekmi proti Atalanti (končni izid 1:1 je postavil slovenski reprezentant Josip Iličić) zaigrali v zelenih dresih v spomin na tragedijo, ki je lani pretresla svetovno javnost. Da so se za tak korak odločili pri Torinu, ni naključje. Leta 1949 je namreč v podobni letalski nesreči umrlo 31 članov njihovega kluba.

FC Torino | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Benevento na dramatičen  način poskrbel za zgodovinski trenutek

Po rekordnih 14 tekmah brez točke v zgodovinski prvi sezoni med italijanskimi prvoligaši so pri Beneventu, katerega član je tudi slovenski vratar Vid Belec, v nedeljo gostili Milano in zaostajali z 1:2. V 95. minuti so imeli na voljo prosti strel, po njem pa je za zgodovinsko prvo točko poskrbel kar vratar Beneventa Alberto Brignoli. Neverjetno, kakšna zgodba, o kateri so se hitro razpisali povsod po svetu.

Vroča Italijanka, zaradi katere je marsikdo spoznal drugo ligo

Privlačne voditeljice športnih oddaj po svetu niso redkost, tudi v Sloveniji najdemo kakšno. V Italiji v zadnjem času za to, da je marsikomu vroče, skrbi Diletta Leotta, ki v Italiji poroča s tekem druge italijanske lige in skrbi za to, da je to tekmovanje, v katerem nastopa tudi nekaj slovenskih nogometašev, še veliko bolj priljubljeno, kot bi bilo sicer.

 

Climbing session #ilovesport #FeelingLight

A post shared by 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta) on

 

Riparte il mio programma preferito @goaldeejayofficial ci vediamo alle 19:00 su #SkySport1 🎶🎧⚽️

A post shared by 🌸Diletta Leotta🌸 (@dilettaleotta) on

Igrišče so zasuli kar s plišastimi igračami

Na tekmi prve belgijske lige med Charleroijem in Oostendejem (1:1) so navijači obeh klubov pred začetkom tekme igrišče zasuli s plišastimi igračami. Izgred? Daleč od tega. Zbirali so igrače za božična darila otrok z motnjami v razvoju. Lepa gesta, ni kaj.

Na francoski televiziji so se ponorčevali iz suspendiranega zvezdnika

Patrice Evra, nekdanji dolgoletni francoski reprezentant, je trenutno brez kluba in kaznovan, saj je pred kratkim kot član Marseilla z nogo v glavo udaril navijača svojega kluba. Čeprav gre za incident, ki je po svetu dvignil veliko prahu, se izkušeni nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in še nekaterih evropskih klubov zaradi njega ni pokesal. Nasprotno, nekaj dni po dogodku je na svojem Instagramovem profilu objavil video, kako nasmejan za sabo vleče džip.

No, pri eni izmed francoskih televizij so zdaj ta video uporabili v nekoliko drugačne namene in zmontirali video, s katerim se norčujejo iz Evraja, ki je že v letih (36) in kot tak nekoliko prepočasen za hitre napadalce, s katerimi se je meril iz tedna v teden. Med drugim je eden izmed teh, ki ga je "osramotil", tudi slovenski reprezentant Jan Repas, ko je bil še član Domžal.

Ne spreglejte