Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
20.10

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

Natisni članek

Daniele De Rossi Petar Franjić Kylian Mbappe Kylian Mbappe Ninja želve David Thornhill Lionel Messi Lionel Messi Ernesto Valverde Pep Guardiola Ryan Colclough Everton Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo izbor z družabnih omrežij Gianluca Lapadula

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 20.10

6 let, 4 mesece

Izbor z družabnih omrežij

Ronaldu zaigralo srce: Zdaj bo veliko lepši! #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

Za nami je nov teden, v katerem se je na nogometnih zelenicah in ob njih dogajalo marsikaj. Kaj se je znašlo v Sportalovi rubriki, ki ob ponedeljkih razkriva lahkotnejšo stran nogometnega sveta?

Ko gre, pač gre

To je nova pogruntavščina in ideja za izvedbo prostega udarca. Ponavadi se tako poigravanje ne konča po željah, a tukaj je bilo drugače. Nogometaš, ki je pred izvedbo naredil preval, je nato tudi zadel. Nima smisla opisovati, najbolje bo, da si vse skupaj ogledate sami. Za izvirnost si zaslužijo vse pohvale.

Grob ''prekršek'' sodnika v prvi slovenski ligi

Pripetljaj se ni zgodil ta konec tedna, ampak že pred dvema tednoma. Tega posnetka prej ni bilo mogoče videti, a je tako zanimiv, da je našel mesto tudi pri nas.

Nogometaša Domžal Petar Franjić je na tekmi tako grdo podrl sodnik (Bojan Tkalčič), da je fant nemočen obležal na tleh. Če bi to storil igralec, bi prejel vsaj rumeni karton, sodnik pa jo je po tej nespretnosti ušel brez kazni. 

Ko sodnikom na pomoč prihiti navijač

V drugi angleški ligi, na tekmi med Norwichem in Prestonom, smo bili priča nevsakdanjemu položaju. V 85. minuti se je poškodoval stranski sodnik Mark Jones, ki ga je zamenjal četrti sodnik Andy Davies.

Ker na tekmi ni bilo delegiranega nobenega drugega sodnika več, je vlogo četrtega sodnika prevzel kar goreči navijač David Thornhill, ki pa ima sicer tudi sodniško licenco. Lahko rečemo, da bolj ponosnega kazanja dolžine sodnikovega podaljška že dolgo nismo videli.

Brazilec se je pošalil na račun čudežnega dečka

Čeprav mediji vestno skrbijo za slabo voljo v taboru PSG in si izmišljujejo take in drugačne zgodbe, je vzdušje v ekipi dobro. To dokazuje tudi poteza kepatana Parižanov Thiaga Silve, ki je čudežnemu dečku Kylianu Mbappeju podarill posebno darilo.

Mladeniču je podaril masko risanega junaka Michalangela, ki je del skupinice štirih neustrašnih mutiranih želv, imenovane Ninja želve.

Kot kaže, da najstnika v garderobi večkrat zbadajo, da je podoben risanemu junaku. In res, ko si je nadel masko, razlike ni bilo videti.

Guardiola preklinjal na novinarski konferenci

Manchester Cityju gre vse kot po mlasu. Konec tedna je na težkem gostovanju pri Huddersfieldu prišel že do 18. zaporedne zmage, njegov trener Pep Guardiola pa je bil po na novinarski konferenci po tekmi pričakovano dobro razpoložen.

Pri sinjemodrih je že običaj, da je novinarska konferenca v več jezikih. Če želiš, ti nekdanji Katalonec odgovori tudi v španščini, in to se je pričakovalo tudi zdaj. A se je Pep zmotil in odgovoril v angleščini. Ko ga je klubski predstavnik opozoril, je sledilo to …. 

Dokaz, da jabolko res ne pade daleč od drevesa

Najbrž se vsi spominjate legendarnega napadalca Barcelone in nizozemske reprezentanca Patricka Kluiverta, malo pa vas ve, da v dresu Ajaxa blesti njegov 18-letni sin Justin, ki je konec tedna v nizozemskem prvenstvu pri zmagi proti Rodi 5:1 zabil svoj prvi hat-trick.

Za nasprotnike je bil nerešljiva uganka, ob koncu tekme pa ob njegovi zamenjavi v 86. minuti prejel tudi stoječe ovacije. Ni kaj, mladi Justin je res dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa.

Velika neumnost legende Rome

Legenda Rome in vzornik številnih mladih Daniele de Rossi je na tekmi proti Genoi izgubil razsodnost v drugem polčasu oklofutal nekdanjega napadalca Gorice Gianluco Lapadulo. Nešportno potezo legende je opazil tudi sodnik in jo opravileno poslal pod prho.

Vse skupaj se je zgodilo v kazenskem prostoru Rimljanov, zato je bila Genoa nagrajena tudi z enajstmetrovko, ki jo je v zadetek pretopil kar Lapadula. Tekma se je na koncu končala z remijem 1:1, Roma pa ima zdaj za vodilnim Napolijem že sedem točk zaostanka. Sanje o italijanskem naslovu se počasi razblinjajo. 

Trener Barcelone utišal jezne navijače

Tudi dan po derbiju kroga španskega prvenstva med Valencio in Barcelono se govori o razveljavljenem zadetku Lionela Messija. Žoga je resda z vsem obsegom prešla golovo črto netopirjev, a sodniki zadetka niso priznali.

Navijači Barcelone so že med prenosom govorili o veliki zaroti in gonji španskega nogometne zveze proti njihovem ljubljenem klubu, zanimivo pa je, kaj je po tekmi, ki se je na koncu vendarle končala z delitvijo točko, povedal trener Barcelone Ernesto Valverde.

''Proti Malagi smo dali zadetek, ko je žoga že bila v avtu, danes so nam razvejavili regularen zadetek. Tako pri našem zadetku kot zdaj proti Valencii, je vse kristalno jasno, počasni posnetki niso potrebni. Dejstvo je, da nihče ni imun proti sodniškim odločitvam,'' je po tekmi z izjavo šokiral svoje jezne navijače Valverde in jih očitno spomnil na dogajanje.

Glede na to, da sta Real in Atletico kljub remiju od Kataloncev še vedno oddaljena osem točk, res nima smisla paničariti, a očitno navijači Barcelone Reala še vedno niso odpisali in ga še vedno jemljejo z vso resnostjo.

Neverjetna zgodba angleškega nogometaša

Nogometaš angleškega tretjeligaša Wigana Ryan Colclough si bo za vedno zapomnil pretekli torkov večer. Dvaindvajsetletni Anglež je v okviru ligaškega tekmovanja league one Doncastru zabil dva gola za zmago s 3:0, nato pa zdrvel v porodnišnico, da bi ujel rojstvo svojega sina.

Colclough je prvi gol dosegel v 45., drugega v 58. minuti, le dve minuti pozneje pa ga je trener Wigana Paul Cook zamenjal in mu omogočil, da je, še oblečen v klubske barve svojega moštva, pravočasno prispel v porodnišnico, kjer je bil navzoč pri rojstvu svojega drugega sina.

"Kakšen odličen rezultat in ekipni napor vseh fantov! Presrečen sem, da sem bil navzoč pri rojstvu svojega drugega sina. Proti Doncastru sem dosegel dva gola, po rojstvu sina pa lahko rečem, da sem zabil 'hat-trick'," je na svojem Twitterju zapisal Colclough, ki je po drugem zadetku - po blagoslovu svojega trenerja - stekel v predor stadiona, v klubski garderobi pograbil ključe svojega avtomobila ter se zapeljal v bližnjo porodnišnico.

Pomočnik trenerja pri Wiganu Leam Richardson je dejal, da je Colclough že med polčasom dobil sporočilo, da je njegovi partnerici odtekla voda in da je v porodnišnici. "Po drugem golu smo ga preprosto morali zamenjati, njegova glava je bila nekje drugje," je dejal Richardson.

Evertonovi navijači na robu obupa

Če je zgodba z nogometašem Wigana lepa, pa se preselimo k Evertonu. Eden od najbolj kultnih klubov v Angliji je v popolnem razsulu in nič ne kaže, da bi se razmere izboljšale. Na zadnjih 11 tekmah v vseh tekmovanjih je izgubil osemkrat, na zadnjih dveh tekmah pa prejel kar devet zadetkov.

Začasni trener David Unsworth, ki je zamenjal Ronalda Koemana, je bil po porazu proti Southamptonu (4:1) na robu solz. ''Opravičujem se vsem navijačem, ki so prišli na tekmo. Naša igra v drugem polčasu je nesprejemljiva.''

Ronaldo ima novega

Nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo je marca na odprtju letališča na njegovi rodni Madeiri doživel pravi šok. Narcisoidni nogometaš je ob razkritju svojega portretnega kipa debelo pogledal, saj izdelek, ki je nastal pod rokami lokalnega umetnika Emanuela Santosa, ni bil ravno podoben zvezdniku Reala.

Vse skupaj je sprožilo vsesplošen krohot po vseh družabnih omrežjih, a Real je Portugalca pred dnevi razveselil z novim kipom, ki bo krasil muzej belega baleta. Po poročanju El Munda je avtor kipa zdaj Navarro Arteago in njegovo podobo je veliko bolj zadel kot nesrečni Santos. Številni celo menijo, da je lepši, kot je Ronaldo v resnici.

Kip na letališču na Madeiri:

Nov pa je videti tako:

Kater kip vam je bolj všeč?

  • Prvi.
    45,42 %
    129 glasov
  • Drugi.
    54,58 %
    155 glasov
Oddanih 284 glasov

Govori se, da je bil na slavnostni predstavitvi novega kipa Ronaldo še bolj vesel kot ob rojstvih svojih otrok. Informacija ni preverjena.

 

The best spot in town with the best company!👌🏽😍

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Ne spreglejte