Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 7. 2017,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Rafael Nadal Romelu Lukaku Diego Armando Maradona Luis Suarez Lionel Messi Lionel Messi izbor z družabnih omrežij Sergio Ramos Wayne Rooney

Ponedeljek, 10. 7. 2017, 17.00

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Srce parajoče sporočilo angleškega zvezdnika za umrlega dečka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,50

Kaj se je ob robu nogometnega sveta dogajalo prejšnji teden? Pred vami je nov Sportalov izbor z družabnih omrežij.

Messi in Suarez sta v bazenu počela nemogoče

Najboljši strelec v zgodovini Barcelone in eden najboljših, če ne najboljši nogometaš vseh časov Lionel Messi je po poroki z Antonello Roccuzzo in sinovoma, Thiagom in Mateom, odšel na počitnice na Antigvo in Barbudo, kjer uživa poletne dni.

Zdaj ga je tam s svojo družino, ženo Sofio Balbi ter otrokoma Delfino in Benjaminom, obiskal soigralec iz Barcelone in velik prijatelj Luis Suarez. Skupaj torej počitnikujeta dva velika mojstra nogometa, zato ne čudi, da sta si čas kratila tudi z nogometno žogo. To sta počela kar v bazenu, neverjetno pa je, kaj jima je uspevalo.

 

Los chicos divirtiéndose 😝😝 The boys having fun👍👍

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Srce parajoče sporočilo angleškega zvezdnika za umrlega dečka

Prejšnji teden je umrl Bradley Lowery. Šestletni angleški deček, ki je bolehal za rakom in v petek žal izgubil bitko s to smrtonosno boleznijo. Dečkovo zgodbo in njegov pogumen boj z boleznijo je v zadnjem letu, dveh spremljal celoten nogometni svet.

Bil je namreč velik navijač angleškega Sunderlanda in pogosto eden izmed tistih dečkov, ki pred tekmami pridejo na igrišče v družbi nogometašev. Ob tem je stkal prijateljske vezi z najboljšim strelcem Sunderlanda v prejšnji sezoni Jermainom Defoejem.

Zvezdnik angleškega nogometa, ki je zbral že 57 nastopov in 20 golov za angleško reprezentanco, ga je pogosto obiskoval, na njegovem domu je bil tudi pred tednom dni, zato ne čudi, da je bil ob smrti malega Loweryja zelo pretresen.

Bradley Lowery je bil gost Jermaina Defoeja tudi na tekmi med Anglijo in Litvo marca letos. | Foto: Getty Images Bradley Lowery je bil gost Jermaina Defoeja tudi na tekmi med Anglijo in Litvo marca letos. Foto: Getty Images

"Zbogom, prijatelj moj. Zelo te bom pogrešal. Počaščen sem, da te je bog pripeljal v moje življenje. Za vse trenutke, ki sem jih preživel s teboj, sem hvaležen. Nikoli ne bom pozabil pogleda, ki si mi ga namenil, ko sva se prvič spoznala. Ljubezen in iskrive oči. Težko povem, kaj si mi pomenil. Način, kako si izgovoril moje ime, tvoji sramežljivi nasmeški, ko so se vklopile kamere in si bil kot mali super zvezdnik in ljubezen, ki sem jo čutil, ko sem bil s teboj. Tvoj pogum bo zame velika inspiracija do konca mojega življenja. Nikoli ne boš izvedel, kako zelo si mi spremenil življenje. Bog te je vzel v svoje roke, jaz pa te bom za vedno nosil v mojem srcu. Spi mirno, moj mali prijatelj. Moj najboljši prijatelj," je zapis, ki ga je Defoe, strelec dveh golov na tekmah med Anglijo in Slovenijo, objavil na svojem Instagramu.

34-letni napadalec, ki je po novem član Bournemoutha in je o Bradleyju s cmokom v grlu govoril tudi ob predstavitvi v dresu novega kluba, je malemu dečku sicer tudi finančno pomagal v boju z nevarno boleznijo. Zdaj bo to s pomočjo kolegov iz nogometnega sveta počel še naprej s fundacijo za otroke, ki bolehajo za rakom.

Zapis Jermaina Defoeja na Instagramu:

Novinarska konferenca Jermaina Defoeja ob predstavitvi v Bournemouthu:

To je bil Bradley Lowery:

Neapeljčani so znoreli, na obisku je bil njihov bog

Diego Maradona je bil te dni na obisku v Neaplju, kjer so ga imenovali za častnega meščana zaradi uspehov, ki jih je med letoma 1984 in 1991, ko je nosil njegov dres, dosegel pri Napoliju. Zloglasni Argentinec je v Neaplju povzročil pravcati kaos, tole pa je nekaj videoposnetkov, ki pričajo o tem, kako zelo priljubljen je po treh desetletjih na jugu Italije še vedno danes 56-letni Argentinec. In sporočilo za tiste, ki pravijo, da je nogomet samo igra. Ne, v Neaplju zagotovo ne.

Takole je, ko Neapelj obišče Diego Maradona:

Kapetan Reala nikoli ne počiva

Kapetan madridskega Reala Sergio Ramos ima dopust po dolgi in naporni sezoni, v kateri je kraljevemu klubu pomagal do drugega evropskega naslova zapored in naslova španskega prvaka. Toda kljub temu izkušeni branilec, ki se pogosto znajde med strelci, očitno najde tudi nekaj časa za trening. Vsaj po videu, ki ga je objavil na Instagramu, sodeč.

 

Never stop 🏃‍♂️🤘💨

A post shared by Sergio Ramos (@sr4oficial) on

Dobrodošel domov, izgubljeni sin

Prejšnji teden je po kar 13 letih, ki jih je prebil v Manchester Unitedu in medtem postal najboljši strelec v njegovi zgodovini, nazaj v Everton, pri katerem je kot najstnik začel bleščečo nogometno pot, prestopil Wayne Rooney. Pri klubu iz Liverpoola so se najboljšemu strelcu v zgodovini angleške reprezentance poklonili z zanimivim videom dobrodošlice.

Kako je Lukaku Pogbaju sporočil, da sta po novem soigralca

Romelu Lukaku je postal nov nogometaš Manchester Uniteda, v katerega bo iz Evertona prestopil za kar 85 milijonov evrov. Zanimivo, Belgijec počitnice v Los Angelesu, kjer je bil zaradi preveč divje zabave celo aretiran, preživlja v družbi Paula Pogbaja. Francoza, ki je lani v Manchester United prišel za rekordnih 105 milijonov evrov. Tole pa je način, na katerega je Lukaku Pogbaju sporočil, da sta po novem soigralca.

 

See you tomorrow in training @rlukaku9 #bienvenue #AgentP🕵🏽

A post shared by Paul Labile Pogba (@paulpogba) on

Rafael Nadal obvlada tudi nogometno žogo

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je trenutno v Wimbledonu, kjer je eden glavnih favoritov za zmago. Na kultnem prizorišču s travnato podlago pa je ob eni izmed priložnosti pri druženju z navijači dokazal, da obvlada tudi nogometno žogo. Poglejte, kako.

Cristiano Ronaldo je takoj poskrbel za lepo gesto

Becky Vardy, žena zvezdnika angleške reprezentance in Leicester Cityja Jamieja Vardyja, je na Instagramu objavila fotografijo svojega sina, napadalčevega pastorka, na kateri ta pozira s podpisanim dresom Cristiana Ronalda, svojega velikega idola. Ko je slišal, da je mali mož njegov velik oboževalec, se je portugalski zvezdnik takoj odločil, da mu pošlje svoj dres in s tem poskrbel za lepo gesto.

 

Now that's one lucky boy.... Thank you @cristiano for making this little boy so happy #hero #ronaldo #realmadrid

A post shared by Becky Vardy (@beckyvardy) on

Nor sprejem za ganskega zvezdnika v Turčiji

Strelec 51 golov v dresu Gane Asamoah Gyan je prejšnji teden podpisal pogodbo s turškim prvoligašem Kayserisporom. Tamkajšnji navijači pa so ob prihodu afriškega zvezdnika ponoreli. Poglejte, kakšen sprejem so pripravili 31-letnemu napadalcu.

Poglejte, v kakšno zadrego so spravili Johna Terryja

Legendarni dolgoletni kapetan Chelseaja John Terry, ki je po kar 19 letih neprekinjenega igranja na Stamford Bridgeu po koncu sezone zapustil London in se napotil v Birmingham, kjer je okrepil Aston Villo, se je ob prvem druženju z novimi soigralci znašel v precejšnji zadregi. Poglejte, kaj je moral ob krstni večerji v družbi novih soigralcev početi legendarni branilec.

Ne spreglejte