Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
20.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,14

1

Natisni članek

Dynamo Dresden Diego Maradona Jürgen Klopp Osama bin Laden Matteo Guendouzi izbor z družabnih omrežij Liverpool Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 20.00

3 leta, 10 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Tudi družabna omrežja je preplavil Liverpool

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,14

1

Tokratni Izbor z družabnih omrežij mineva v znamenju Liverpoola, ki je v prejšnjem tednu po dolgih 30 letih čakanja le prišel do naslova angleškega nogometnega prvaka, se je pa v njem znašel še marsikdo. Tudi naš Jan Oblak. Zakaj?

Izbor z družabnih omrežij je rubrika, v kateri na Sportalu vsak ponedeljek zvečer ponudimo nabor desetih zanimivih dogodkov iz nogometnega sveta v zadnjem tednu, ki jih najdemo ob brskanju po družabnih omrežjih. Nabor kratkih novičk, zbranih na enem mestu, je nastal v želji, da se izognemo poplavi novic s senzacionalističnimi naslovi, ki vse bolj zapolnjujejo današnji medijski svet.

Šampionski ples Jürgena Kloppa, ki vas bo pošteno nasmejal

Evropski prvak Liverpool je prejšnji teden tudi teoretično postal to, kar smo vsi vedeli, da bo postal že nekaj tednov oziroma mesecev. Angleški prvak. Sloviti klub z Anfielda je na svoj 19. prvenstveni naslov čakal kar 30 let, od leta 1990. Prinesel mu ga je Jürgen Klopp, ki se je tega podviga zelo razveselil in ga seveda pošteno proslavil.

Tudi s plesom. Na spletu se je namreč pojavil video z zasebne proslave nogometašev Liverpoola, na katerem Nemec pleše kot zmešan. S svojim plesom je nasmejal marsikoga, predvsem pa si pridobil še kakšnega simpatizerja, ki mu jih v nogometnem svetu že tako ne manjka. V Liverpoolu pa tako ali tako uživa status božanstva …

Ples Jürgena Kloppa:

Vam je všeč, kako pleše Jürgen Klopp?

  • Navdušen(a) sem. Zakaj ga na POP TV ne povabijo v Zvezde plešejo?!
    59,06 %
    251 glasov
  • Niti ne. Naj se raje drži nogometa.
    9,41 %
    40 glasov
  • Ni ravno najboljši plesalec, je pa simpatičen.
    25,65 %
    109 glasov
  • Meni bi šlo bolje. Mislim na vodenje Liverpoola, ne na ples.
    5,88 %
    25 glasov
Oddanih 425 glasov

Neumnost navijačev Liverpoola, ki jo je obsodil tudi župan

Prejšnji teden so navijači Liverpoola le dočakali naslov, o katerem so sanjali tri desetletja. Po tem, ko so si nogometaši v rdečih dresih tudi teoretično zagotovili naziv angleških nogometnih prvakov za sezono 2019/20, so si njihovi številni navijači dali duška, a ob tem močno pretiravali.

Pravil socialnega distanciranja niso upoštevali, za seboj so pustili tone smeti, še največjo neumnost pa so si privoščili, potem ko so z raketo zadeli znamenito, več kot sto let staro zgradbo Royal Liver Building, v kateri ima svoje klubske prostore njihov mestni tekmec Everton, in povzročili požar. K sreči so ga gasilci hitro obvladali, tako da večje škode ni bilo.

Po teh incidentih se je oglasil tudi župan mesta Liverpool Joe Anderson in vedenje navijačev Liverpoola ostro obsodil. Morda tudi zaradi tega so že jutro za tem nekateri med njimi vsaj malce popravili svojo podobo. Skupaj so se namreč zbrali in sklicali akcijo pobiranja smeti, ki so jih dan pred tem pustili na liverpoolskih ulicah.

Takole so navijači Liverpoola zanetili požar v več kot sto let stari zgradbi:

Smeti, ki so nastale ob proslavi, in čistilna akcija navijačev Liverpoola:

Na Otoku iskalna akcija za legendo Manchester Uniteda

"Če bo Liverpool prvak, se bom moral preseliti v Papuo Novo Gvinejo," je ob neki priložnosti ob gostovanju v televizijskem studiu v družbi legende Liverpoola Jamieja Carragherja dejal legendarni nekdanji dolgoletni član Manchester Uniteda Garry Neville.

Po tem, ko je Liverpool po dolgih letih čakanja do naslova le prišel, pa se je marsikateri navijač velikana z Anfielda spomnil na njegove besede in ga začel zbadati. Še bolj so debato podžgali pri Sky Sportsu, ki je objavil video iskalne akcije za nekdanjim legendarnim branilcem, ki je z Manchester Unitedom kar osemkrat postal angleški, dvakrat pa tudi evropski prvak.

"Kje je Garry Neville?" so naslovili video, ki je hitro postal spletni hit.

Ob tem je treba poudariti, da se je starejši od bratov Neville sicer oglasil in Liverpoolu tudi čestital za naslov. Sicer zelo sramežljivo, z zgolj enim emotikonom, ki simbolizira aplavz, a vseeno …

Video Sky Sportsa:

Čestitka Garyja Nevilla:

Liverpoolu so čestitali vsi razen Man Utd in Evertona

Še nekaj o Liverpoolu, a glede na to, da se zgodi samo enkrat na 30 let, povsem upravičeno. Po teoretični potrditvi 19. naslova angleških prvakov, na katerega so na Anfieldu čakali od leta 1990, so čestitke na naslov Liverpoolčanov deževale z vsega sveta. Liverpoolu so čestitali tudi vsi njegovi tekmeci iz angleške premier lige.

No, skoraj vsi. Oglasili so se namreč iz vrst 17 klubov, ki igrajo v najmočnejši angleški nogometni ligi, le iz dveh ne. Ni presenečenje, da sta to Manchester United, največji angleški tekmec Liverpoola, ki ima kot edini tudi več lovorik od novih prvakov (20), in mestni tekmec Everton.

Čestitke za Liverpool iz nekaterih najboljših angleških klubov:

Arogantnost mladega Francoza, ki se mu zdaj smeji ves svet

Mladi francoski vezist, ki v tej za Londončane sicer ne najboljši sezoni redno igra za Arsenal, Matteo Guendouzi, je bil prejšnji teden v središču pozornosti zaradi vedenja na tekmi predzadnjega kroga angleške premier lige.

Enaindvajsetletnik, ki je v Arsenal iz Francije prišel pred letom in pol, se je namreč zapletel v spor s strelcem zadetka za zmago Brightona z 2:1 v 95. minuti, Nealom Maupayjem. Na igrišču sta si skočila v lase in si ob tem izmenjala nekaj sočnih besed.

Opazovalci dogajanja na angleških nogometnih zelenicah so pozneje ujeli, kaj je Guendouzi zabrusil Maupayju. "Ste zanič ekipa, sam pa zaslužim toliko denarja, kot ga ti v življenju ne boš nikoli," naj bi Guendouzi rekel Maupayju in ga med tekmo prijel tudi za vrat, a imel srečo, da zaradi tega na začudenje številnih ne bo kaznovan.

Kazni se bo menda izognil tudi pri Arsenalu, a je mladega Francoza, ki se vse bolj spogleduje z igranjem za člansko reprezentanco svetovnih prvakov, zato "kaznoval" kar splet.

Nogometni navdušenci so namreč hitro izbrskali, da Maupay že danes zasluži več kot Guendouzi. Maupay pri Brightonu namreč v žep pospravi 50 tisoč angleških funtov na teden, Guendouzi pa 10 manj.

Arogantnost in prehiter jezik. Recept za to, da se iz tebe norčuje ves svet. O tem je lahko prejšnji teden zagotovo razmišljal obetavni vezist, ki mu je slava očitno hitro stopila v glavo …

Takole je Matteo Guendouzi za vrat prijel Neala Maupayja:

Kaj pravite o Matteu Guendouziju?

  • Še en prepotenten, samovšečen nogometaš.
    84,18 %
    330 glasov
  • Nič takega. V navalu jeze iz ust prileti marsikaj.
    2,55 %
    10 glasov
  • Lepa plača. Je to skupaj z malico in prevozom ali brez?
    13,27 %
    52 glasov
Oddanih 392 glasov

Velik spodrsljaj. Na tribuni se je znašel najbolj znani terorist na svetu.

Leeds United, nekoč sloviti angleški klub, ki je bil leta 1975 celo evropski podprvak, danes igra v drugem kakovostnem razredu tamkajšnjega nogometa, v ligi championship. V tej sezoni gre klubu z Elland Roada dobro, saj je vodilni na lestvici in na dobri poti, da se vrne med elito.

A prejšnji teden se je o Leedsu veliko pisalo iz razlogov, nepovezanih z rezultati varovancev slovitega Argentinca Marcela Bielse, ki sedi na klopi tamkajšnjega nogometnega kluba.

Tako kot številni preostali klubi po Evropi in svetu so se namreč tudi pri Leeds Unitedu odločili za to, da bodo ob odsotnosti navijačev na tribune sedeže tribun posedli kartonaste podobe svojih privržencev, ki bodo za tak privilegij plačali. V njihovem primeru 25 angleških funtov.

Nič posebnega, če potem prejšnji teden po spletu ne bi zaokrožila fotografija, na kateri je svet na stadionu v Leedsu zagledal obraz verjetno najbolj znanega terorista tega tisočletja. Podobo nekdanjega vodje teroristične skupine Al Kaida, ki naj bi bila odgovorna za napade na dvojčka v New Yorku 11. septembra 2001, leta 2011 ubitega Osame bin Ladna.

Pri Leeds Unitedu so se spodrsljaj takoj opravičili in sporočili, da bodo sporno podobo takoj umaknili, se pa ob tem poraja vprašanje, kako se je to, da so na tribune postavili obraz človeka, ki ga verjetno pozna vsak, sploh zgodilo.

Osama bin Laden na tribunah Elland Roada v Leedsu:

Neokusen posnetek Maradone, ki je zaokrožil po spletu

Diego Maradona, nekoč najboljši, za številne kar najboljši nogometaš na svetu vseh časov, danes pa trener argentinskega prvoligaša Gimnasie La Plate, je prejšnji teden spet polnil medijski prostor, a ne zaradi nogometa, ampak dogajanja ob igrišču, kar se je v preteklosti dogajalo že večkrat.

Kaj je storil tokrat? Pravzaprav se ni zgodilo zdaj, ampak v preteklosti (kdaj natanko, ni znano, a verjetno leta 2019), se je pa prejšnji teden na spletu pojavil videoposnetek plesa slovitega Argentinca s svojo zdaj že nekdanjo partnerico Veronico Ojeda.

Na videu je vidno, da Maradona, ki je leta 1986 Argentino popeljal do njenega zadnjega naslova svetovne prvakinje, ni ravno najboljšega zdravja, a še veliko bolj kot žalostna podoba nekoč enega od najboljših športnikov na svetu, ki danes šteje 59 let, je svet šokiralo to, kar je v videoposnetku storil.

Ko je videl, da ga ob plesu s takratno partnerico snemajo, se je namreč odločil, da zadevo malce popestri. Slekel je hlače, pokazal svojo zadnjico in se seveda spet znašel v središču pozornosti.

Na kaj najprej pomislite, ko kdo omeni Diega Maradono?

  • Mehika 1986 in božja roka
    19,71 %
    96 glasov
  • Napoli in scudetto
    3,49 %
    17 glasov
  • Kokain in prostitutke
    68,58 %
    334 glasov
  • Škandali, škandali, škandali ...
    8,21 %
    40 glasov
Oddanih 487 glasov

Lepotica, ki je povsem zasenčila Maradono

Ko smo že pri Diegu Armandu Maradoni, v prejšnjem tednu smo podobo slovitega nekdanjega argentinskega nogometaša videvali tudi na spodnji fotografiji, ki je zakrožila po spletu. Na njej poseda neznana lepotica s precej bujnim oprsjem, v ozadju pa je velik grafit s podobo Maradone iz časov, ko je ta navduševal v majici Napolija.

"Če ste zagledali Maradono, preden ste videli njo, potem ste res velik nogometni navdušenec," je le eden od poplave komentarjev s šaljivo vsebino, ki so v teh dneh na ta račun zaokrožili po svetu. Pa vam? Kdo vam je v oči padel najprej?

Koga ste na fotografiji opazili najprej?

  • Vidim samo Diega Maradono. Je na fotografiji morda še kdo?
    6,44 %
    38 glasov
  • Lepotico, seveda.
    35,42 %
    209 glasov
  • Fiata, parkiranega v ozadju.
    7,46 %
    44 glasov
  • Najprej sta mi v oko padli obe veliki žogi
    50,68 %
    299 glasov
Oddanih 590 glasov

Zakaj je Jan Oblak na igrišče prinesel šopek rož?

V prejšnjem tednu smo na družabnih omrežjih opazili tudi največjega slovenskega nogometnega zvezdnika Jana Oblaka, ki je na igrišče stadiona svojega Atletico Madrida pred tekmo z Valladolidom položil šopek rož. Zakaj?

To je bila druga domača tekma Atletica po kar treh mesecih in pol, na njej pa ni smelo biti navijačev. Od leta 1996 lastnica sezonske kartice za tekme Atletica Margerita Luengo ob rob igrišča, blizu sedeža, na katerem vedno sedi, na vsaki domači tekmi položi šopek rož iz 12 rdečih in 12 belih cvetlic.

V pokoronskem obdobju, kjer stadioni v Španiji samevajo, tega starejša gospa, ki je v zadnje četrt stoletja menda izpustila zgolj eno domačo tekmo Atletica, ni mogla storiti, zato so njen redni ritual opravili nogometaši Atletica. Na prvi domači tekmi z Valladolidom je to storil kapetan Koke in bil v povezavi z njo prek videoklica, na drugi pa je častna naloga doletela našega vratarskega zvezdnika. Zagotovo je bila srečna, srečni pa so bili po koncu tekme z Alavesom tudi nogometaši Atletica. Zmagali so namreč z 2:1.

Na Madžarskem kaos, v Nemčiji povsem drugače

O tegobah, ki so jih po izpadu iz prve lige na Madžarskem imeli nogometaši Debrecena, smo že pisali. Tokrat pa iz Nemčije prihaja vest o izpadu nekdanjega velikana nemškega nogometa Dynama iz Dresdna, in sicer ne iz prve, ampak kar iz druge lige.

Če ste mislili, da je bilo po velikem neuspehu kluba, ki je pred desetletji igral pomembno vlogo tudi na evropskem zemljevidu, še veliko huje, kot je bilo na Madžarskem, ste se pošteno zmotili. Pravzaprav je bilo nasprotno.

"Skupaj se bomo vrnili!" je prepevalo več kot dva tisoč navijačev Dynama Dresdna, ki so se po izpadu v tretjo ligo zbrali na ulicah Dresdna in izrazili podporo svojim nogometašem. Zanimivo, ni kaj.

Ne spreglejte